avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2012

Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG?
Selectati din urmatoarea enumerare cazurile de revizuire a hotararilor judecatoresti definitive
1. cand partea dovedeste ca la temenul la care s-a judecat cauza de catre instanta de recurs nu a fost indelinita conform legii
2.un membru al completului de judecata a comis o infractiune in lgatura cu cauza a carei revizuire se cere
3.cand exista pericol de tulburare a ordinii publice
4. un martor a savarsit infractiunea de marturie mincinoasa
5. cand faptei i s-a dat o gresita incadrare juridica
6.cand 2 hotarari judecatoresti definitive nu se pot concilia

2, 4-? daca a savarsit infrac in cauza a carui reviziure se cere, 6-cu ? deoarece e incomplet, dar totusi cred ca e

Selectati din urmatoarea enumerare actele organului de urmarire penala:
rezolutie motivata ,rechizitoriul ,expertiza grafologica ,incheiere ,proces-verbal de inmanare a citatiei , act de constatare ,ordonanta .

rezolutia, rechizitoriul, ordonanta

Selectati din urmatoarea enumerare raspunsurile corecte referitoare la competenta Tribunalului care judeca in prima instanta
1.infractiunea savarsita cu intentie ,care a avut ca urmare moartea victimei
2.infractiunile savarsite de membrii Curtii de Conturi
3. Infractiunile savarsite contra sigurantei statului
4.infractiunile privind traficul de droguri
5.infractiuni contra libertatii persoanei
6.infractiuni savarsite de membrii Guvernului

1, 4

Selectati din urmatoarea enumerare care sunt mijloacele de proba
declaratia martorului ,rechizitoriul ,inscrisul sub semnatura privata , raportul de expertiza grafologica ,rezolutia ,actul de constatare a contraventiei ,incheiere,procesul verbal ,mandatul de arestare,constatarea medico-legala ,autorizatia de perchezitie

- declaratia martorului, inscrisul sub semnatura privata, constatarea medico legala, raportul de experiza...si mai poate fi cred si actul de constatare al contraventiei deoarece si unele acte ale altor organe decat cele de u p pot constitui mijloace de proba, parca asa am retinut

iar la spete mai omorat vrajamarii...am o ora de cand imi bat capul cu ele
iar prima speta are mai multa treaba cu penalul decat cu procedura penala.

la prima speta in primul rand sedinta trebuia sa fie secreta nu publica, iar fata de un minor care a savarsit o infract se va lua o masura educativa iar daca aceasta nu este indestulatoare pt indreptarea minorului se va aplica o pedeapsa... pe langa pedepsa principala aplicata minorului nu se da si o pedepsa complementara de interzicere a unor drepturi.
la speta a 2-a judecatorul va respinge plangerea prin sentinta ca nefondata, asa cred.
Ultima modificare: Marți, 31 Iulie 2012
Laura-Mirela, utilizator
Laura-Mirela a scris:

Selectati din urmatoarea enumerare cazurile de revizuire a hotararilor judecatoresti definitive
1. cand partea dovedeste ca la temenul la care s-a judecat cauza de catre instanta de recurs nu a fost indelinita conform legii
2.un membru al completului de judecata a comis o infractiune in lgatura cu cauza a carei revizuire se cere
3.cand exista pericol de tulburare a ordinii publice
4. un martor a savarsit infractiunea de marturie mincinoasa
5. cand faptei i s-a dat o gresita incadrare juridica
6.cand 2 hotarari judecatoresti definitive nu se pot concilia

2, 4, 6-cu ? deoarece e incomplet, dar totusi cred ca e

Selectati din urmatoarea enumerare actele organului de urmarire penala:
rezolutie motivata ,rechizitoriul ,expertiza grafologica ,incheiere ,proces-verbal de inmanare a citatiei , act de constatare ,ordonanta .

rezolutia, rechizitoriul, ordonanta

Selectati din urmatoarea enumerare raspunsurile corecte referitoare la competenta Tribunalului care judeca in prima instanta
1.infractiunea savarsita cu intentie ,care a avut ca urmare moartea victimei
2.infractiunile savarsite de membrii Curtii de Conturi
3. Infractiunile savarsite contra sigurantei statului
4.infractiunile privind traficul de droguri
5.infractiuni contra libertatii persoanei
6.infractiuni savarsite de membrii Guvernului

1, 4

Selectati din urmatoarea enumerare care sunt mijloacele de proba
declaratia martorului ,rechizitoriul ,inscrisul sub semnatura privata , raportul de expertiza grafologica ,rezolutia ,actul de constatare a contraventiei ,incheiere,procesul verbal ,mandatul de arestare,constatarea medico-legala ,autorizatia de perchezitie

- declaratia martorului, inscrisul sub semnatura privata, constatarea medico legala, raportul de experiza...si mai poate fi cred si actul de constatare al contraventiei deoarece si unele acte ale altor organe decat cele de u p pot constitui mijloace de proba, parca asa am retinut

iar la spete mai omorat vrajamarii...am o ora de cand imi bat capul cu ele
iar prima speta are mai multa treaba cu penalul decat cu procedura penala.

rechizitoriul nu cred ca este deoarece este un act procedural facut de procuror prin care se sesizeaza instanta ,iar eu am spus ca e vb de actele pe care le face organul de urmarire penala
in cazul acesta e vb de rezolutie ,ordonanta

aha....deci e clar trebuie sa fiu mai atenta ....zi mi si mie te rog, de unde ai spetele ca eu am ceva timp de cand tot caut asa ceva pe net dar nu gasesc nimik pe la concursuri. si nici nu as vrea sa mi mai cumpar acum o carte de spete ca deh mai e putin pana la examen
Prin încheierea pronunţată la data de 5.11.2011 (sâmbătă ), s-a respins propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria X prin care s-a solicitat arestarea preventivă a inculpatului C.V. şi s-a dispus luarea faţă de inculpat a măsurii obligării de a nu părăsi ţara, pe o durată de 30 de zile.
Pronunţarea soluţiei s-a făcut în şedinţă publică, în aceeaşi zi, 5.11.2011, ora 18.30, în prezenţa reprezentantului Ministerului Public şi a inculpatului.
La data de 6.11.2011, ora 10.00, prin poştă electronică (e-mail) a fost expediată către Judecătoria X cererea de recurs formulată de către apărătorul inculpatului împotriva încheierii sus-menţionate, cerere înregistrată la registratura acestei instanţe, în ziua de 7.11.2011, ora 8.00 dimineaţa.
Recursul formulat de Ministerul Public, trecut în registrul de ieşire al Parchetului de pe lângă Judecătoria X, în ziua de 5.11.2011, ora 19.30, a fost primit şi înregistrat la Judecătoria X, la data de 7.11.2011, ora 10.00. Instanţa de recurs, din oficiu, a ridicat şi a pus în discuţie excepţia tardivităţii recursurilor formulate în cauză
Precizati si argumentati solutia dispusa de instanta .

la speta asta sincer eu nu stiu care este procedura in cazul in care ca si in speta termenul de recurs de 24 de ore cade in weekend...sau orice termen in cazul masurilor preventive in care stim ca ora si ziua in care incepe si la care se sfarseste termenul intra in durata acestuia....poate imi poate explica cineva:help:

As ruga si eu pe cineva care are legile si regulamentele actualizate sa mi-le trimita pe adresa de mail andi.andi37@yahoo.com sau sa ma indrume de unde le pot descarca.Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
In legatura cu admiterea inm pe viitor mer_123 mer_123 Daca(si numai daca) noul COD CIVIL cat si cel PENAL se vor aplica (se zvoneste ca se vor aplica prin anul 2011-2012) subiectele din 2013-2014 de la INM cat si ... (vezi toată discuția)