Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Selectati din urmatoarea enumerare cazurile de revizuire a hotararilor judecatoresti definitive
1. cand partea dovedeste ca la temenul la care s-a judecat cauza de catre instanta de recurs nu a fost indelinita conform legii
2.un membru al completului de judecata a comis o infractiune in lgatura cu cauza a carei revizuire se cere
3.cand exista pericol de tulburare a ordinii publice
4. un martor a savarsit infractiunea de marturie mincinoasa
5. cand faptei i s-a dat o gresita incadrare juridica
6.cand 2 hotarari judecatoresti definitive nu se pot concilia
2, 4, 6-cu ? deoarece e incomplet, dar totusi cred ca e
Selectati din urmatoarea enumerare actele organului de urmarire penala:
rezolutie motivata ,rechizitoriul ,expertiza grafologica ,incheiere ,proces-verbal de inmanare a citatiei , act de constatare ,ordonanta .
rezolutia, rechizitoriul, ordonanta
Selectati din urmatoarea enumerare raspunsurile corecte referitoare la competenta Tribunalului care judeca in prima instanta
1.infractiunea savarsita cu intentie ,care a avut ca urmare moartea victimei
2.infractiunile savarsite de membrii Curtii de Conturi
3. Infractiunile savarsite contra sigurantei statului
4.infractiunile privind traficul de droguri
5.infractiuni contra libertatii persoanei
6.infractiuni savarsite de membrii Guvernului
1, 4
Selectati din urmatoarea enumerare care sunt mijloacele de proba
declaratia martorului ,rechizitoriul ,inscrisul sub semnatura privata , raportul de expertiza grafologica ,rezolutia ,actul de constatare a contraventiei ,incheiere,procesul verbal ,mandatul de arestare,constatarea medico-legala ,autorizatia de perchezitie
- declaratia martorului, inscrisul sub semnatura privata, constatarea medico legala, raportul de experiza...si mai poate fi cred si actul de constatare al contraventiei deoarece si unele acte ale altor organe decat cele de u p pot constitui mijloace de proba, parca asa am retinut
iar la spete mai omorat vrajamarii...am o ora de cand imi bat capul cu ele
iar prima speta are mai multa treaba cu penalul decat cu procedura penala.