avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2012

Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG?
cirip a scris:

babypissi a scris:

diana_mihaela a scris:

pfff si asta însemnă k alineatul ala l am învătat degeaba, k eu învăt de pe codurile de pe cjoX-( vă rog da ti un link cu un cod actualizat să văd dk mai apar discordante.

Buna...eu una mi-am cumparat cartile de la librarie sa fiu mai sigura....sunt actualizate pana in ianuarie 2012....si am vazut ca nu au aparut modificari pana in iunie la ce invatam noi ... Deci nu te pot ajuta....

La articol 52 alin 6 eu am asa:" Incheierea prin care s-a admis sau s-a respins abtinerea ,ca si aceea prin care s-a admis recuzarea,nu sunt supuse nici unei cai de atac."
CPP ,actualizat 15.06.2012

Da ,asa este.....dar nu mai zice ce se intampla cu incheierea prin care se respinge recuzarea,inainte era atacata cu recurs...acum s-a abrogat si nu mai specifica ce se intampla cu ea...dc nu s-ar fi atac nici ea ar fi fost inclusa in acel alineat...deci ea cu ce se ataca,oare?
cirip a scris:

babypissi a scris:

diana_mihaela a scris:

pfff si asta însemnă k alineatul ala l am învătat degeaba, k eu învăt de pe codurile de pe cjoX-( vă rog da ti un link cu un cod actualizat să văd dk mai apar discordante.

Buna...eu una mi-am cumparat cartile de la librarie sa fiu mai sigura....sunt actualizate pana in ianuarie 2012....si am vazut ca nu au aparut modificari pana in iunie la ce invatam noi ... Deci nu te pot ajuta....

La articol 52 alin 6 eu am asa:" Incheierea prin care s-a admis sau s-a respins abtinerea ,ca si aceea prin care s-a admis recuzarea,nu sunt supuse nici unei cai de atac."

eu deja m am zapacit....deci daca actualizarea e din 15 06 2012....noi nu o avem de invatat....pt ca noi tre sa invatam legislatia actualizata pana la 01 06 2012...nu?
si inca o intrebare, voi invatati cpp actualizat dupa legea nr 28/2012?
Laura-Mirela a scris:

cirip a scris:

babypissi a scris:

diana_mihaela a scris:

eu deja m am zapacit....deci daca actualizarea e din 15 06 2012....noi nu o avem de invatat....pt ca noi tre sa invatam legislatia actualizata pana la 01 06 2012...nu?
si inca o intrebare, voi invatati cpp actualizat dupa legea nr 28/2012?

Nu stiu din ce an ai tu acea lege ca acel alineat nu mai apare de ex nici in legea actualizata pana in 2008. Eu m-am uitat de ex sa vad daca au aparut schimbari din 2011 pana in iulie 2012 si nu au aparut la ce capitole ne intereseaza pe noi...deci ptr cei care au legi din 2011 pot sta linistiti ca legea din 2012 nu a afectat capitolele ce trebuiesc invatate.
buna
azi am citit despre
HOTARARE nr. 637 din 18 iulie 2012 pentru modificarea si completarea Regulamentului de ordine interioara al instantelor judecatoresti, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 387/2005
intra si asta in barem?
Ref.la exceptiile procedurale CPC, as avea doua intrebari:
1. In afara de cele anume prevazute in cod, pot fi incadrate in aceasta categorie si, de exemplu, exceptia netimbrarii actiunii, perimarea, lipsa semnaturii, lipsa de interes, prematuritatea, tardivitatea etc.?

2. Care sunt, de fapt, norme de ordine publica si care de ordine privata in intelesul CPC?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
In legatura cu admiterea inm pe viitor mer_123 mer_123 Daca(si numai daca) noul COD CIVIL cat si cel PENAL se vor aplica (se zvoneste ca se vor aplica prin anul 2011-2012) subiectele din 2013-2014 de la INM cat si ... (vezi toată discuția)