avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2012

Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG?
Sal. scz k deranjez, am si eu o nelamurire peste tot care am zis k o sa trec dar se pare k nu prea am cum.
Spre exemplu in art. 98 alin. 4 din Regulamentul de ordine interioara spune k:" În situația în care incidentele procedurale (și aici includem recuzarea sau abținerea) se referă la o parte din membrii completului de judecată, soluționarea acestora se face de către un complet constituit prin includerea judecătorului sau a judecătorilor stabiliți prin planificarea de permanență, realizată cel puțin semestrial....."
Și dacă ne ducem la codul de procedură civilă sau cel de produră penală,eu o să vin cu art. 30 alin 2 din cpc spune:" În cazul când din pricina recuzării nu se poate alcătui completul de judecătă, cererea de recuzare se judecă de instanța ierarhic superioară".
La fel și în cazul procedurii penale la recuzare spune k va fi soluționată de insanța ierarhic superioră, nu mai vin cu art. respectiv.
Eu ce să înțeleg pân la urmă, de care complet de cel de la instanța superioră cum precizează în coduri sau cel format prin includerea judecătorului de planificare va fi soluționată cauza de recuzare, abținere....
Poate voua vi se pare o chestie banală și aveți deja o lămurire dar mie îmi dă bataie de cap:hammer:
Va rog frumos cine mă poate lămuri să mi răspundă. SPOR LA TOATÃ LUMEA

diana_mihaela a scris:

Sal. scz k deranjez, am si eu o nelamurire peste tot care am zis k o sa trec dar se pare k nu prea am cum.
Spre exemplu in art. 98 alin. 4 din Regulamentul de ordine interioara spune k:" În situația în care incidentele procedurale (și aici includem recuzarea sau abținerea) se referă la o parte din membrii completului de judecată, soluționarea acestora se face de către un complet constituit prin includerea judecătorului sau a judecătorilor stabiliți prin planificarea de permanență, realizată cel puțin semestrial....."
Și dacă ne ducem la codul de procedură civilă sau cel de produră penală,eu o să vin cu art. 30 alin 2 din cpc spune:" În cazul când din pricina recuzării nu se poate alcătui completul de judecătă, cererea de recuzare se judecă de instanța ierarhic superioară".
La fel și în cazul procedurii penale la recuzare spune k va fi soluționată de insanța ierarhic superioră, nu mai vin cu art. respectiv.
Eu ce să înțeleg pân la urmă, de care complet de cel de la instanța superioră cum precizează în coduri sau cel format prin includerea judecătorului de planificare va fi soluționată cauza de recuzare, abținere....
Poate voua vi se pare o chestie banală și aveți deja o lămurire dar mie îmi dă bataie de cap:hammer:
Va rog frumos cine mă poate lămuri să mi răspundă. SPOR LA TOATÃ LUMEA

Buna Diana-Mihaela, cu referire la intrebarea ta am sa iti rapund in felul urmator:

de exemplu la instantele unde cauzele se judecă în complete de 2 sau 3 judecători, una din parti, poate cere recuzarea unuia dintre acestia, sau chiar unul dintre acesti judecatori ce compun completul de judecată, constatând că există una sau mai multe cauze de recuzare se poate abtine, iar in locul sau va intra, pentru continuarea judecătii respectivei cauzei, judecătorul de serviciu (respectiv judecaotrul din planificarea de permanentă) la fel se procedează si in situatia in care cauza se judecă in complet de 3 şi sunt recuzati sau se abtin de la judecata doi dintre membrii completului,
Daca de exemplu ne aflăm in situatia in care judecătorul sau judecătorii ce intra in completul de judecată se abtin sau sunt recuzati, iar in planificare nu sunt suficienti judecatori care sa formeze completul de judecată ori de ex in cazul judecătii in fond a pricinii (cauzei) unde completul este compus dintr-un judecător, care se abtine sau este recuzat, iar in locul sau intra judecătorul de serviciu care constată ca la randul sau şi el este in incompatibilitate si se abtine, sau este recuzat, atunci cauza va fi judecată de completul imediat următor care judecă in aceaşi materi, Dacă nu exista un asemenea complet, de ex la judecaotoria x sunt 3 complete ce judeca in materie civila, iar completul 3 este recuzat, si nu se poate forma un nou complet,ori nu poate fi judecată cauza de completul urmator , pentru ca nu exista, atunci cauza va fi judecata de instanta ierarhic superioara, adica Tribunal.
Sper ca m-am facut inteleasa.
Spor la invatat.

multumesc mult de raspuns rali.
Am o rugaminte. Cine este amabil sa ma ajute si pe mine cu legile actualizate din tematica pentru organizare judiciara? Va multumesc . adresa de e-mail acatalyyn@yahoo.com.
Am o rugaminte...particip la concursul organizat de S.N.G.in 02 sep., sunt din Cluj, si imi poate recomanda cineva o pensiune sau hotel (in apropiere) raport calitate pret ...ok?

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
In legatura cu admiterea inm pe viitor mer_123 mer_123 Daca(si numai daca) noul COD CIVIL cat si cel PENAL se vor aplica (se zvoneste ca se vor aplica prin anul 2011-2012) subiectele din 2013-2014 de la INM cat si ... (vezi toată discuția)