avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2012

Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG?
Laura-Mirela a scris:

ayan a scris:

cine citeste acest mesaj, va rog, spuneti va si voi opinia! k poate asa intelegem mai bine cu totii! kiar dak acum pare totul ...pierdut.
la Procedura penala, la subiectul 4, se mentioneaza in spetadoar ca "citatia a fost primita si semanata de sotie. atat!!!!!!!!

de ce e procedrua legal indeplinita???

nu se mentioneaza niciunde in speta de calitatea, semnatura celui ce o inmaneaza si data inmanarii citatiei!!! deci procedura e nelegal indeplinita in lipsa acestor mentiuni, fiind viciata!!

daca avem o problema , si ni se dau niste date, noi solutionam problema doar pe baza datelor expuse, fara sa facem presupuneri! Si atunci daca in speta nu se spune de semnatura agentului eu de ce as presupune k el a semnat si datat citatia??!?????
DE CE S-a indicar in barem doar art 179, cand in speta se vb si de semantura sotiei , si despre semnatura se vorbeste in art 181 (1). pt k , in fapt, nu citatia in intregul ei a fost semnata, ci numai dovada de primire!!!!!

uite eu aici am rasp ca e indeplinita ca scrie ca citatia a fost primita si semnata de primire de sotie, pe mine m a nemultumeste rasp in care zice ca partea civila va fi citata din nou....eu in contestatie am cerut un art de lege in care sa se mentioneze acest lucru (adica ca partea va fi din nou citata) e acelasi art insa alin (3) pt care probabil nu au mai avut mina pix sa l scrie la baremul initial.....in fine ..e frustrant sa inveti atate lucruri pe care le consideri ff important si sa iti dea chichite.
ce ma mai surprinde e ca ma asteptam ca mai multe pers sa depuna contestatie, acu asta cum ar trebui sa o interpretam? ca oamenii st multumiti de cum au fost subictele si rasp lor ori nu au facut nimic si ce rost sa mai aiba contestatie lor. in fine de acu nu ne ramane decat sa asteptam tabelul cu notele si sa speram ca vor fi note mici ca sa fim si noi cei cu peste 7 printre cei admisi.:worthy:

Draga Laura Mirela, iti inteleg furia, insa nu stiu cum sa te conving ca ei au dreptate. Vreau sa stii ca nu conteaza calitatea celui care inmaneaza citatia, poate sa fie agentul procedural de la instanta, poate sa fie politistul, poate sa fie factorul postal, deci toti acestia poarta in mod generic denumiera de agent procedural Iar in momentul cand acesta inmâneaza citatia persoanei citate sau altei persoane din cele enumerate in cod, atunci prin simplul fapt ca trece pe mentiunile citatie numele prenumele seria şi nr. de buletin al ceui ce primeste citatia, urmata de semnatura celui care primeste citatia, semnatura ce denota ca cel ce a primit citatia este de acord cu cele consemnate de agnetul procedural. insemna clar ca procedura este legal indeplinita.
Partea cu citarea in continuare a partii civile, desi corecta, pentru motivele care le-am mai spus pe parcusul discutiilor pe forum, ati contestat-o, insa pe buna dreptate a fost respinsa. Inca odata va spun, sotia nu are niciuna din calitatatile enumerate de art.291 cpp. in consecinta sotul, avand calitatea pe parte civila, sau ori ce parte in proces, va fi citata in continuare. Desi nu exista niciun articol de lege care sa dispuna citarea in continuare, tb sa invatati sa coroborati si sa interpretati atat literar cat si juridic articolele. Intr-adevar eu vorbesc avad ceva experienta in instanta, insa vreau sa va ajut sa intelegeti, pentru ca mie nu mi-a explicat nimeni, si mi-a fost la fel de greu sa le inteleg cum va este si voua.
Sper sa nu mai fiti asa de dezamagiti, luati lucrurile ca atare.
ayan a scris:

toate contestatiile respinse! wow! la unele fara ca macar sa dea vreo motivare sau explicatie! sunt incredibil acesti oameni!

Ayan, incearca si intra pe concusurile anterioare de la sng. si de curiozitate intra pe contestatiile de la barem si ai sa vezi ca nu s-a admis niciodata aceste contestatii.
Numai contestatiile la note se rezolva.
Multumim pentru raspunsuri Rali..... E greu ptr noi cei care nu avem experienta in practica sa stim sa interpretam articolele.....trebuia intr-adevar sa dea subiecte la care raspunsul era scris concret in cod...nu sa interpretam noi ca dc incheierea e fara drept de apel e logic ca se ataca cu recurs in 15 zile...sau ca dc primeste sotul e musai sa mai fie citat inca o data sau cum nu scria in cod ca mai trebuie un exemplar ptr instanta la cererea de chemare in jud sau intampinare...scria clar ca se alatura atatea copii cati reclamati sau parati sunt...doar la inscrisuri ziceau ca se alatura o copie si pentru instanta...si eu nu am dedus ca si cererea la fel si asa mai departe sunt multe exemple....
Asta e ,au vrut sa faca examenul mai greu si au reusit prin aceste interpretari.... Acum cei mai buni vor`` castiga``....
grea asteptare... care o fi nota de intrare pt ultimele locuri? totul depinde de ceilalati! numai cei cu peste 8 nu au emotii... dar cei cu peste 8 sunt ei 120?

in leg cu contestatiile... cei care au facut subicetele, nu cred k nu le au facut cu mare atentie, k sa nu existe situatii in care logica lor sa fie schimbata de vreo contestatie...
Anul asta s-au intrecut pe ei! cine a invatat codurile f bine, la fiecare capitol toate informatiile, la ex invatatul a contat doar 50%! in rest a fost vorba de coroborarea articolelor, de inlantuirea informatiilor dintr-un cap cu alte info din alte sectiuni si capitole...dificil, f dificl.. felicitari celor care au reusit sa rezolve spetele si subiectelele! in fiecare an din ce in ce mai greu. dificultatea subiecteleor e direct proportionala cu numarul din ce in ce mai mare al candidatilor!
Rali , stii cumva daca cei care intra pe post dupa concursurile de la curtile de apel ma refer la cei cu studii medii beneficiaza de aceleasi drepturi ca si cei cu studii superioare , m-ar interesa despre locuinta de serviciu sau subventionarea chiriei in conditiile legii 567.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
In legatura cu admiterea inm pe viitor mer_123 mer_123 Daca(si numai daca) noul COD CIVIL cat si cel PENAL se vor aplica (se zvoneste ca se vor aplica prin anul 2011-2012) subiectele din 2013-2014 de la INM cat si ... (vezi toată discuția)