avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2012

Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG?
Cu practica sau fara practica si tot se putea gresi la raspunsuri. Pe mine, una, practica la instanta nu m-a ajutat deloc pt ca subiectele la pr.pen. au fost stupide. Din atatea chestii importante au ales sa dea niste tampenii. In practica nu-ti cere nimeni, mai ales ca grefier sa stii totul pe de rost, importante sunt termenele in care se pot face actele de procedura si in care se pot exercita caile de atac. Stiu un caz in care un judecator a intrebat inculpatul daca intelege sa formuleze intampinare...in procesul penal!!!
Ar fi trebuit sa se tina seama ca examenul s-a organizat de SNG nu de INM. Si ma intreb, fara suparare, daca persoanele care au facut subiectele ar fi in stare sa rezolve macar grilele de la INM, fara sa aiba codurile in fata?:-/ Toti practicienii,( magistrati, avocati etc.) consulta codurile si legile pt a nu gresi si mi se pare corect sa fie asa. Nimeni nu le stie pe toate sau...poate ma insel eu, nu stiu.
Nu spun ca tb sa intre oricine la SNG dar ar fi trebuit sa dea o sansa celor care au invatat.
Oricum, mai bine as fi dat la magistratura pt ca grilele de anul asta mi s-au parut cat de cat rezonabile si poate mai sunt si altii de aceeasi parere.
Bafta tuturor!

Buna,eu as dori sa stiu ce se intampla dupa ce esti admis la un concurs direct pe post? Se face dupa o pregatire ceva,adica la sng te invata ce sa faci ,cum sa faci cand ajungi in functie,dar asa direct pe post cum se procedeaza,sa stii ce ai de facut si cum.....?
Acum daca nu intram la sng,poate mai avem vreo sansa sa mai scoata la concurs cateva posturi ....
+1 , @babypissi. Și eu aș fi interesat de răspunsul la întrebările de mai sus.

Fun fact: 120 utilizatori urmaresc discutia. Fix câte locuri au fost scoase la concurs .. :)
babypissi a scris:

Buna,eu as dori sa stiu ce se intampla dupa ce esti admis la un concurs direct pe post? Se face dupa o pregatire ceva,adica la sng te invata ce sa faci ,cum sa faci cand ajungi in functie,dar asa direct pe post cum se procedeaza,sa stii ce ai de facut si cum.....?
Acum daca nu intram la sng,poate mai avem vreo sansa sa mai scoata la concurs cateva posturi ....

Dupa ce vei fi admis direct pe post, se presupune ca timp de 6 luni vei fi grefier stagiar. Stagiul in desfasori direct in instanta, unde se presupune ca iti insusesti cunostintele necesare compartimentului in care vei lucra, daca esti grefier de sedinta, vei sta in birou cu un grefier cu vechime care in funcţie de timpul care il are te va invata ce sa faci. Daca instanta nu are grefieri suficienti atunci exista posib sa intri din prima in sala, si sa inveti ce trebuie pe parcus. Daca judecatoru are rabdare cu tine.
Da normal ar trebui ca sa se scoata posturi cu incadrare directa, este nev de personal în instante şi in parchete.
Sansele de reusita la concursurile pe post pentru grefieri sunt minime, dupa parerea mea fiindca toate sunt aranjate de sotul, sotia, unchiul, matusa care sunt deja in sistem.M-am inscris sa dau un concurs pe post si aflu cu stupoare ca judecatorul X a aranjat deja pt sotia lui postul.Ce mai poti cere in cazul acesta?Concursul ar trebui sa fie egal pentru toti, cu totii sa avem sanse egale, dar din pacate nu mai e posibil...sistemul PCR inca functioneaza si va functiona mult timp!

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
In legatura cu admiterea inm pe viitor mer_123 mer_123 Daca(si numai daca) noul COD CIVIL cat si cel PENAL se vor aplica (se zvoneste ca se vor aplica prin anul 2011-2012) subiectele din 2013-2014 de la INM cat si ... (vezi toată discuția)