avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... De ce nu s-ar trece la monarhie? Vis a vis de ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

De ce nu s-ar trece la monarhie? Vis a vis de nemultumiri si protestele de la Piata Universitatii si Piata Unirii...

Schimbam ceva cu ce?
Aceasta este marea intrebare...

Se poate revizui constitutia si sa se treaca la monarhie.Ramane de vazut insa ce se va vota in caz de referendum...
Apoi, daca vor exista noi proteste deoarece nu ne place monarhia se poate reveni la vechea forma de organizare...

Monarhia ar crea o stabilitate, insa fara o clasa politica epurata de toti ce care au furat 20 de ani, nu ar avea o Sansa reala. Monarhia ar fi o solutie daca oamenii ar fi pregatiti in acest sens, daca ar exista o reasezare a valorilor si o intoarcere la moralitate. Sa nu uitam ca cei mai Mari Romani au fost niste....Nemti! C' est la vie!
Conteaza foarte mult guvernul.Depinde foarte mult ce oameni sunt acolo.
Regele nu ar avea un rol foarte mare dar ar crea echilibru sau stabilitate.
Batalia pentru presedintie face in general victime si apoi se platesc tributuri...sau biruri ca sa fiu mai clar...lucru care nu este deloc in folosul poporului...

Ar fi de vazut in ce masura ar fi functionala monarhia pentru ca fara sa fie incercata nu vom afla niciodata...
Este usor sa se spuna ca nu ar prinde...dar doar daca ar fi incercata am afla...
Pana la urma, cat de mai rau ar putea sa fie fata de ceea ce va fi in viitor...si de ce nu ar putea sa fie mai bine...?

Ideea este ca tot prin referendum daca nu ar fi functionala se poate reveni la ceea ce este astazi...
Nu e ok sa postezi doar ca sa fii de acord cu cel dinaintea ta, insa nu ma pot abtine si spun ca sunt de acord cu mirela741 : da, monarhia ar crea stabilitate pentru ca regele ar putea fi ''presedintele'' impartial in privinta partidelor politice, mediator intre societate si clasa politica si, mai ales, reprezentantul romanilor in lume.
Nu ar face glume nesarate cu licurici mici care presteaza la licurici mari, nu ar arunca cu sticla de sampanie in oameni de revelion, nu ar pocni ''amical'' copii pe la mitinguri...

Suntem un popor sufletist, din cauza asta razbat lichelele care ne gasesc slabiciunile. Ne punem sperante mereu in cate cineva si rasplatim personalitatile in care credem iesind in strada pentru ele.

Avem si demnitate, este evident uitandu-ne la ce s-a intamplat in ultimele zile. Avem si tineret valoros, eu nu mai credeam asta. Poate ca ei nu stiu multa gramatica, dar sunt implicati in viata tarii si pot fi motorul care ne va misca in viitor, pentru ca inteleg ce se intampla in jurul lor, nu-s cu mintea doar la distractie cum puteam crede luandu-ne dupa rezultatele de la bac, de exemplu.
Deci avem si viitor.

Insa nu cred e posibil sa fie monarhia acest viitor, pentru ca la halul in care suntem acum e ca si cum ai pune un grup de oameni flamanzi sa aleaga intre:
- un restaurant luxos unde ar trebui sa se uite intai la preparate, sa admire ce mise en place-ul si de-abia apoi sa inceapa sa manace - desigur cu manierele de rigoare,
si
- o bodega urat mirositoare, unde sunt vasele murdare, dar chelnerii le trantesc pe masa imediat ce au intrat fasolea cu carnati care miroase misto si are asezata ca tacam doar o furculita.

Ce vor alege oamenii flamanzi - sau cei mai multi dintre ei? Satisfactia imediata, cu minime cerinte - si nu pot fi condamnati pentru asta.
Si revenim de unde am plecat..B-)

unchiu' sam... ce-o zice?!:rolleyes:

eu sunt convins ca basescu n-a castigat (in realitate) ultimele alegeri.

Alte discuții în legătură

Referendum pentru monarhie si democratia.ar vrea poporul sa fie intrebat despre schimbarea formei de guvernamant? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile actuale ar vrea poporul sa fie intrebat daca doreste sau nu schimbarea formei de guvernamant din republica in monarhie? Ce ar raspunde poporul ... (vezi toată discuția)
Referendum pe forma de guvernamant ContSters257414 ContSters257414 daca tot se lucreaza la modificarea constitutiei (se schimba din temelii, s-a promis), nu credeti ca ar fi oportun ([b]SI NORMAL[/b]) sa fim intrebati, prin ... (vezi toată discuția)
Statutul legal al "statutului casei regale" a romaniei Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]1.[/b] Sunt republican convins. Consider ca republica este singura forma de guvernare compatibila cu demintatea umana si secolul in care purtam discutia. ... (vezi toată discuția)