avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Scutire impozit programator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Scutire impozit programator

Buna ziua,

Am si eu o intrebare.

Am absolvit cu diploma de licenta Facultatea de Matematica si Informatica specializarea Informatica la Universitatea Bucuresti pe sistem Bologna (3 ani).

In prezent sunt angajat ca Programator (asa scrie in contractul de munca) la o companie si as dori sa stiu daca pot beneficia de scutirea de impozit pe venit acordata programatorilor.

Mentionez ca la departamentul de Resurse Umane al companiei unde lucrez, mi-a fost sugerat faptul ca pentru a beneficia de aceasta scutire trebuie absolvit si ciclul II Bologna (masteratul) desi in lege se precizeaza CLAR ca sunt necesare doar studii superioare de lunga durata (Din ce m-am documentat eu Ciclul I din sistemul Bologna este asimilat ca de lunga durata conform legii 288/2004(jos))

De asemenea mentionez ca am fosti colegi de facultate in aceeasi situatie educationala cu a mea (adica fara masterat) si care lucreaza la diferite firme/companii si beneficiaza de aceasta scutire.

Ce pot face ?

Multumesc



ART. 20 din legea 288/2004
Pe data intrării în vigoare a prezentei legi se abrogă prevederile art. 57, art. 60 alin. (2), art. 62 - 65, art. 72 alin. (4) - (6) şi ale art. 73 alin. (1) din Legea învăţământului nr. 84/1995, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 606 din 10 decembrie 1999, cu modificările şi completările ulterioare.

ART. 57 din legea 84/1995 (ABROGAT)
Învăţământul universitar are caracter deschis şi se organizează sub formă de:
a) învăţământ universitar de scurtă durată;
b) învăţământ universitar de lungă durată.
ART. 62 din legea 84/1995 (ABROGAT)
Învăţământul universitar de scurtă durată este de 3 ani, cu excepţia cazului prevăzut la art. 64 alin. (2), şi este organizat în colegii universitare, în cadrul instituţiilor de învăţământ universitar de lungă durată.
Cel mai recent răspuns: sorinslavic , utilizator 15:14, 11 Septembrie 2013
Ciclul I din sistemul Bologna nu poate fi asimilat ca de lunga durata.

SSD si ciclul I Bologna sunt doua lucruri total diferite... Este corect ca prin Legea nr.288/2004 se introduce ciclul I Bologna si se desfiinteaza SSD-ul, dar nu se precizeaza nicaieri ca cele doua forme de invatamant ar fi echivalente, ori ca una ar fi continuarea celeilalte.
freeelis a scris:

Ciclul I din sistemul Bologna nu poate fi asimilat ca de lunga durata.

SSD si ciclul I Bologna sunt doua lucruri total diferite... Este corect ca prin Legea nr.288/2004 se introduce ciclul I Bologna si se desfiinteaza SSD-ul, dar nu se precizeaza nicaieri ca cele doua forme de invatamant ar fi echivalente, ori ca una ar fi continuarea celeilalte.


Mi se pare discriminatoriu faptul ca legea este ambigua si ramai la mana angajatorului daca vrea sau nu sa-ti aplice scutirea.

Cum am spus si mai sus....am fosti colegi tot fara masterat care beneficiaza de scutire la diferiti angajatori.

Practic legea cu scutirea de impozit se refera la ceva ce nu mai exista ( invatamantul de scurta/ lunga durata).de mentionat ar fi si faptul ca in sistemul bologna materia a fost comprimata de la 4 la 3 ani ( acelasi volum de materie) si practic cei cu bologna au avut mai multe examene/ sesiune decat cei din anii anteriori.

Am trimis un email la ministerul muncii dar inca nu am primit raspuns.

Daca mai aveti alte informatii/ experiente de acest gen va rog sa le scrieti aici

Multumesc
Raspunsul ministerului il veti primi in termen de 30 de zile de la data cand ati trimis sesizarea.
Sunt in aceeasi situatie, ca cea mentionata mai sus, in care mi s-a cerut pentru sistemul Bologna licenta - Ciclul I + master - Ciclul II ca ambele sa fie cu specializarea intr-una din facultatile mentionate in Ordinul din 2004. Ar fi perfect, daca in momentul primirii unui raspuns de la Ministerul Muncii, acesta sa fie facut public...
freeelis a scris:

Raspunsul ministerului il veti primi in termen de 30 de zile de la data cand ati trimis sesizarea.


Ok...astept 30 de zile...tot ce sper e sa nu fie un raspuns evaziv gen daca va incadrati in legea x/200y atunci beneficiati de scutire.

Ma intereseaza un punct de vedere CLAR si OFICIAL argumentat pe legi pe care sa-l pot prezenta la HR in caz favorabil mie.

Alte discuții în legătură

Ce fel de studii sunt? tudor1973 tudor1973 Am absolvit Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica ,,Stefan cel Mare,, Suceava specializarea contabilitate si informatica de gestiune in anul ... (vezi toată discuția)
Studii de lunga durata nebunica nebunica Buna ziua , Va rog sa ma lamuriti ce inseamna \"studii superioare de lunga durata\" in vederea ocuparii unui post in institutie bugetara. 1. facultate de ... (vezi toată discuția)
Studii superioare de scurta durata flori9 flori9 Ce inseamna studii superioare de scurta durata? Care este diferenta dintre acestea si cele de lunga durata? Care sunt criteriile dupa care putem incadra un ... (vezi toată discuția)