Am lucrat ca agent paza la o firma 3 luni dar nu am stiut ca nu am contract cand am cerut o adeverinta au evitat raspunsul am hotarat sa demisionez si de atunci nu am mai primit banii pe cele 3 luni .am facut sesizari la itm dar fara rezultat mentionez ca in situatia mea[fara forme]maisunt 3 colegi .Ce pot face sa-mi recuperez banii?:((
Exista si aceasta posibilitate, greu de crezut pentru unii dintre noi .. insa totul depinde de judecatorii cauzei respective ...am cuboscut un astfel de caz , in care cu toate ca existau probe destul de concludente impotriva angajatorului instanta a decis contrar ...
AM O INTREBARE ;A TRECUT APROAPE O LUNA DE CAND AM FACUT SESIZARE LA ITM DAR NU S-A DERANJAT NIMENI SA-MI DEA UN RASPUNS NICI MACAR DACA SE VA LUA IN CONSIDERARE SESIZAREA UNDE TREBUI SA MA ADRESEZ/
daca ati lucrat fara forme legale, in opinia judecatorilor sunteti la fal de vinovat ca angajatorul...contractul trebuia declarat la ITM si vi se comunca...aveti o sansa daca demonstrati ca ati solicitat acest lucru si demonstrati asta....in realitate foarte greu se poate sa probati juridic ca dvs ati fost de buna credinta , mai ales ca mai toti judecatorii cunosc cum se angajeaza la negru oamenii si acestia sunt de acord deoarece primesc salarii mai mari.
nu puteti sa va aparati in sensul ca nu cunosteati prevederile legale, deoarece nimeni nu poate invoca necunoasterea legii....altfel nimeni nu ar mai plati impozite pe motiv ca nu stia ca trebuie...
Contract de munca
viviciorita
Buna ziua,
Lucrez la o firma privata de patru luni.Pana in prezent nu am primit nici un exemplar al contractului de munca vizat de ITM,desi mi s-a spus ca o ... (vezi toată discuția)