avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
Salut.Intrebarea mea la voi este urmatoarea:O persoana cu studii superioare juridice poate sa sustina ambele examene atat pentru studii medii si superioare?Poate la Iasi au fost stabilite ore diferite pentru fiecare categorie de grupa studii medii/superioare.Intreb asta pentru ca poate asa daca nu obtii punctajul necesar pentru a intra direct pe postul de studii superioare poate intrii pe cel cu studii medii.Ma gandeam ca poate e si asta o solutie.Am vazut ca subiectele pentru grefierii cu studii medii au fost usoare si de asta va intreb pe voi.
Din pacate trebuie sa alegi nu poti sa fii in 2 locuri in acelasi timp , ori studii superioare ori studii medii. Mai mult decat atat trebuie sa iti alegi si instanta unde vrei sa participi la concurs Judecatorie sau Tribunal, asa cum a fost la Iasi de exemplu, deci :
- prima etapa : alegi studii medii sau superioare
- a doua etapa : durata determinata sau nedeterminata
- a treia etapa: alegi instanta Judecatorie sau Tribunal.
ralucaboca a scris:

ximi19 a scris:

Credeti ca la SNG va ramane aceeasi tematica ca si pentru concursurile sustinute la Curtiile de Apel? La INM s-a afisat deja tematica oficiala, oare la SNG cand?!

nu cred ca se va da integral din ncpc desi e f posibil...1,2 iulie, asa tarziu?:(

Adica este posibil sa aplice tematica de la INM partial.......desi ar fi ciudat tinand cont ca la Curtiile de Apel a fost integral din Noul Cod de Procedura Civila.
ximi19 a scris:

ralucaboca a scris:

ximi19 a scris:

Credeti ca la SNG va ramane aceeasi tematica ca si pentru concursurile sustinute la Curtiile de Apel? La INM s-a afisat deja tematica oficiala, oare la SNG cand?!

nu cred ca se va da integral din ncpc desi e f posibil...1,2 iulie, asa tarziu?:(

Adica este posibil sa aplice tematica de la INM partial.......desi ar fi ciudat tinand cont ca la Curtiile de Apel a fost integral din Noul Cod de Procedura Civila.

Da ximi, dar ma gandesc ca asa cum la INM pt cei cu vechime s-a dat integral din ncpc asa si pt grefierii care dau direct pe post li se aplica. ori noi trecem prin scoala 6 luni pana sa ajungem in instanta si am avea timp sa aprofundam institutiile pe noul cod. oricum cel mai bine ar fi sa se dea din unul singur pt ca am deja o salata mare in cap#-o
Se va da numai din NCPC. [ link extern ]
punctul 18.Ramane de vazut daca tematica va fi la fel.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2013
mary_pitty, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)