avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
un art. din ROI. timp de lucru: 8 min: aliniere stanga-dreapta, formatarea textului. nu a fost greu. trebuie doar sa faci teste contra cronometru acasa ca sa te obisnuiesti sa tastezi repede fara greseli. la proba scrisa e greu ca sunt f. exigenti
Mulţumesc mm pentru răspuns.Dar la proba scrisă cam ce dau? ; grilă sau sinteză.Iar, dacă ştii la sinteză, poţi să-mi dai un exemplu de subiect care s-a dat ?
Numai sinteza. Nu va pierdeti timpul sa invatati din tratate pt examenul asta pt. ca se corecteaza dupa cod.
La procedura civila: prima zi de infatisare-definitie, ce cuprinde hotararea, comunicarea hotararii
La procedura civila: enumerarea probelor, locul de citare
La organizare: registrul cailor de atac, sanctiunile disciplinare
Eu seara dupa ce terminam de invatat norma pe care mi-o stabileam pt. ziua respectiva imi dadeam singura teste. Alegeam la intamplare un articol si scriam pe foaie ca si cum eram la examen si apoi corectam dupa cod. E f. obositor, dar merita efortul ca la sfarsit sa te vezi printre admisi. Examenul chiar e serios si nu mi-a dat nicio clipa impresia ca locurile ar fi ocupate deja. Nu plecati de la premisa asta.
Mulţumesc pentru răspuns.Nici eu nu m-am gândit că locurile sunt ocupate. Sunt 27 doar.Să înţeleg că aţi intrat în sistemul de justiţie ca şi grefier. Vă mulţumesc pentru informaţii.
Da, din decembrie lucrez in sistem. Este foarte mare volumul de munca. Poate pentru cei care vin in sistem dupa ce au urmat cursurile SNG e mai usor, dar pt noi care am venit doar cu cunostinte teoretice a fost destul de grea acomodarea.
La examenul din noiembrie in Bucuresti au fost doar 18 locuri pentru studii superioare. La proba practica au fost respinsi f. putini. Daca nu ma insel cred ca am fost 10pers./loc. Spor la invatat!

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)