Raspuns pentru:
ximi19 a scris:
Stie cineva in ce consta " Date rezultate din evidenta operativa a organelor judiciare. Aceste date se solicita de la sectie de care apartine candidatul."? Multumesc pentru raspuns
DariaM a scris:
Nu am lucrat nicăieri și nu lucrez. Îmi este necesară o copie a carnetului de muncă pentru înscriere la concurs. Unde trebuie să mă adresez pentru că nu pot dovedi cu nimic dacă am lucrat sau nu, iar evaluatorii să mă ia în considerare. Aveți vreo idee?? Vă mulțumesc!
Deci trebuie mers la Politia de Proximitate din raza domiciliului, cu o cerere in care soliciti exact ceea ce scrie la acel punct si specifici pentru ce iti este necesar(in cerere se trece toate datele din C.I., dar se poate anexa si o copie a acesteia). Depui cererea in care treci si numarul de telefon si vei fi contactat sa mai dai o declaratie sau o vei face acolo pe loc, in cazul in care persoana responsabila se afla la sediu si nu pe teren, urmand ca in maxim o zi de la aceasta declaratie, sa ti se elibereze un document - in care se specifica ca nu esti inregistrat in evidenta operativa ca perturband linistea publica sau ca ai savarsit diferite actiuni antisociale...etc.
In situatia in care nu se poate obtine o caracterizare de la ultimul loc de munca sau nu s-a desfasurat o activitate si implicit nici vechime nu exista nu ai ce copie dupa cartea de munca sa depui, deci nu se aplica, cei ce au vechime le este mai usor sa existe o continuitate in evidenta departamentului de resurse umane - are importanta pentru vechime, evidenta operativa a casei de pensii, asigurari, in fine s-a prins ideea. Se obtine o caracterizare de la ultima institutie de invatamant absolvita(dupa caz - Fac, de Drept sau o alta facultate)
In ceea ce priveste CARACTERIZAREA - eu mentionez cum am procedat. Am intocmit o cerere ce am depus-o la secretariatul facultatii in care am specificat pentru ce o solicit si mi s-a spus sa revin in termen de o saptamana dar si sa sun la secretariat sa nu ma plimb pe drumuri. In maxim o saptamana caracterizarea era gata. Ce va sfatuiesc, cand o depuneti la dosar sa fie copie, nu de alta dar poate mai aveti nevoie de ea; desi eu sper sa nu mai fie , dar cum majoritatea actelor se cer sub forma de copie, de ce sa facem exces de zel si sa nu respectam cerinta din articol.