lila72 a scris:
aisa4ever a scris:
lila72 a scris:
cris1818 a scri:n
nu cred, posturile pentru sng sunt indisponibilizate de la inceput, curtile de apel nu cer organizarea de concursuri pentru ele
Cum adică de la început? Te rog, explică-mi, că ar foarte ok să nu fie aşa. Eu am văzut pe site-ul CSM-ului lista locurilor vacante pentru cei care au terminat acum SNG-ul , printre care se aflau şi posturile aprobate de CSM anul trecut pentru a fi scoase la concurs, ªi dacă nu au fost scoase pană acum, m-am gândit ca le-au repartizat SNG-ului.
Ceea ce e interesant e ca aceste posturi nu au devenit vacante in urma pensionarii pentru a fi trimise spre SNG, in mod firesc, apoi din cele 120 de locuri (90 - instante si 30 parchete) comisia formata din membri CSM si M.Just la finele lui 2012, inceputul lui 2013 pentru a analiza distribuirea celor 250 de locruri alocate suplimentarii pe anul asta, a solicitat ca 50 din absolventii promotiei din aprilie sa fie repartizati spre CSM(nu stiu cat la suta sunt din cei 90 - alocati instantelor sau din cei 30 - alocati parchetelor). La un calcul simplu, se poate observa ca locurile alocate pentru instante depaseste cu mult numarul absolventilor(ma refer la cei 90 pentru instante si cele vacante). Inclusiv in ultimile aprobari ale CSM pentru organizarea de concursuri (ma refer la pers. aux. cu studii superioare)se regasesc pe acea lista, cred eu, luand in considerare ca nu si-ai exprimat acordul cei de la SNG pentru solicitarile curtilor de apel sa organizeze concurs si respectiv sa se trimita locurile catre ei.
Postul aprobat anul trecut şi pe care nu l-a mai scos la concurs nici în ziua de azi era la Parchet, post pe care, după cum spuneam l-am regăsit pe lista celor de la SNG. Ce e foarte interesant e faptul că schema acolo e de 6 grefieri)5 ocupate şi unul vacant). Deci, dacă SNG-ul a repartizat un absolvent acolo, e clar că se completează schema şi nu va mai avea loc niciun un concurs. De aceea zic eu că postul a fost repartizat SNG-ului. Însă tu spui că SNG-ului i se trimit posturile care se vacantează prin pensionare, postul de care îţi vorbesc eu s- a vacantat în urma unui transfer. Nu ştiu.... vom trăi şi vom vedea...dar eu, aici, la Bacău, sper din ce în ce mai puţin că se vor mai scoate posturi organizate la nivel de PCA. Eu tot îi trag cu PCA pentru că am fost un an de zile grefier pe perioadă determinată
Eu am participat la examenul de la ICCJ si PiCCj, primul pentru personal auxiliar cu studii superioare si al doilea cu studii medii. In ambele parti am auzit oameni ce spuneau ca s-au inscris foarte multi si ca nu se asteptau la atatia(persoane din cadrul institutiei a se intelege)..ca in anii precendeti ii numarai pe degete cei ce depuneau dosare pentru participare si acum vin cu sutele. Nici acolo nu a existat o programa pentru proba practica, eram cu totii in picioare si cine gasea un loc sa stea jos era norocos, sau se mai intampla sa facem cu randul. Nu mai spun ca nu stiau sigur la momentul cand sustineam proba practica unde vom merge sa sustinem proba teoretica, pentru ca eram prea multi si ne spuneau ca vor publica pe site unde se va sustine examenul. Nimeni nu ia in calcul contextul instabil si ca automat ne indeptam atentia catre ceva care sa ne ofere o minima siguranta.
Cand am participat la ICCJ, era socant ca pe langa oameni veniti din toata tara, erau si grefieri cu studii medii, ce erau angajati pe perioada nedeterminata si nu doar din Bucuresti, cineva era de la Cluj,chiar 2 persoane, de exemplu dar si grefieri cu contract pe perioada determinata, asta se poate intelege. Aici am participat la diferite discutii in lungile asteptari la participarea la proba practica (cateva ore).. in care am aflat ca urma sa apara niste posturi in contextul aparitiei noului cod. Din martie anul trecut am urmarit constant tot ce aparea la CSM si pe undeva prin vara CSM a aprobat transformarea unor posturi din medii in superioare(aici ma refer doar la CA Ploiesti) si a aprobat organizarea concursului la mai multe curti de apel,printre care si aceasta, din cele 5-6 curti de apel, aceasta a fost singura ce nu a organizat concurs pe aceste posturi, vacante, transformate din medii in superioare si nefinantate. Luna trecuta au solicitat organizarea concursului oarecum pe aceleasi posturi ( sunt 2 in plus), SNG nu a aprobat, iar pe hotararea data de CSM cu locurile aferente absolventilor SNG2013, am spus ca nu concorda cu o schema de organizare pe care o au prezentata cu locuri ocupate si vacante la nivelul instantelor , ceea ce m-a facut sa ajung la concluzia ca au fost incluse si acele locuri.
Parerea mea este urmatoarea, timp pentru pregatire SNG este din plin, orice posibilitate de a participa la un concurs pe post direct nu trebuie ratata, pentru ca materia in linii mari este aceeasi si de exista putin noroc si dau subiecte pe care sa le stii si sa la intocmesti cu un limbaj cat mai asemanator codului, va fi o reusita si SNG iese din calcul. Dezavantaj la SNG e ca nu stii sigur ce locuri vacante vor fi si pe unde, dar partea buna este ca esti sigur de locul tau si din cate stiu dupa un an te poti transfera de sunt locuri in localitatea de domiciliu, e o procedura mai greoaie, dar sunt oameni si trebuie sa inteleaga o motivare obiectiva privind solicitarea transferului.
Eu anul trecut tot asteptand concursul de la Ploiesti si fiind atat de sigura ca le vor scoate la concurs, in ideea sa ma mut mai aproape de casa, nu mi-am mai depus dosar la cel organizat la Bucuresti. Acum am luat decizia ca tot ce apare in circumscriptia celor 2 curti nu am sa mai ratez participarea la concursuri inclusiv SNG dar sa speram ca nu vom ajunge pana la ultima varianta.
Oriunde in tara conditiile privind organizarea concursurilor nu sunt ok si nici nu prea le pasa prea tare de asta, pentru ca merg pe princiliul ca vin atat de multi ca au de unde alege.