avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
DariaM a scris:

Ancutzica_ani, m-ai lămurit. Mulțumesc mult!

Mariuscs, cel mai bine e să vorbești cu profesorul la care vrei să apelezi. Teoretic, trebuie să întocmească profesorul caracterizarea studentului. Dar sunt și cazuri în care dascălul îți zice să scrii tu caracterizarea, iar dumnealui o va semna. Încearcă să-i trimiți un mail și, poate, te va lămuri. Succes!

Daria mersi pt. lamuriri , o sa merg cu ea facuta, nu cred ca se osteneste careva sa o faca personal :)
ximi19 a scris:

Proba practica la Curtea de Apel Iasi este acesibila?Cam in ce ar consta?
Iar la proba scrisa se practica tot subiecte clasice? Ma gandesc ca o sa fie diferite subiectele pentru cei cu studii superioare fata de cei cu studii medii?

Proba practica - consta in cunostinte de operare calculator - acum din cele relatate de unii participanti pe forum, vad ca se fac unele diferente de la o curte de apel la alta, eu pot spune cum s-a desfasurat in Bucuresti, la alte curti nu am experiente proprii. Cum am mai scris cu ceva timp in urma, spun si acum sunt necesare cunostinte de redactat documente in Word 2003 (in general) si 2007 (de -sa actualizat pachetul Office)- scris cu diacritice, de stiut a se insera note de subsol, numerotat pagina, a se copia paragrafe , de ex. din pdf in word, de inserat tabel facut in excel - parerea mea e ca nu e nimic complicat de exista putin exercitiu si ceva cunostinte de informatica.
Cat priveste probele teoretice, se face o usoara departajare intre grefierii cu studii medii si cei cu studii superioare. Pe scurt - Organizarea judiciara este la fel, iar la proceduri - la studii superioare sunt mai multe capitole si/sau sectiuni din coduri comparativ cu tematica pentru studii medii. Pe pagina SNG - la anunturi instante unde este publicat anuntul curtii de apel se afla si tematica aferenta si cred ca se afla si pe portalul curtii de apel acest anunt, in mod sigur.
mariuscs a scris:

DariaM a scris:

Ancutzica_ani, m-ai lămurit. Mulțumesc mult!

Mariuscs, cel mai bine e să vorbești cu profesorul la care vrei să apelezi. Teoretic, trebuie să întocmească profesorul caracterizarea studentului. Dar sunt și cazuri în care dascălul îți zice să scrii tu caracterizarea, iar dumnealui o va semna. Încearcă să-i trimiți un mail și, poate, te va lămuri. Succes!

Daria mersi pt. lamuriri , o sa merg cu ea facuta, nu cred ca se osteneste careva sa o faca personal :)

Pe pagina anterioara am mai raspuns la unele intrebari, unde cred ca am inglobat si raspunsul pentru aceasta problema; atasez sectiunea cu raspunsul privind caracterizarea

In ceea ce priveste CARACTERIZAREA - eu mentionez cum am procedat. Am intocmit o cerere ce am depus-o la secretariatul facultatii in care am specificat pentru ce o solicit si mi s-a spus sa revin in termen de o saptamana dar si sa sun la secretariat sa nu ma plimb pe drumuri. In maxim o saptamana caracterizarea era gata. Ce va sfatuiesc, cand o depuneti la dosar sa fie copie, nu de alta dar poate mai aveti nevoie de ea; desi eu sper sa nu mai fie , dar cum majoritatea actelor se cer sub forma de copie, de ce sa facem exces de zel si sa nu respectam cerinta din articol.

Multumesc pentru raspunsuri si pentru timpul acordat......stiu ca materia pentru studii superioare este mai vasta....eu ma referam la subiectele pentru studii superioare daca vor fi clasice sau grile sau poate combinate.....dar cred ca difera de la o curte la alta si pana la urma nu conteaza tu trebuie sa fi pregatit in orice situatie.
Si te mai intreb un lucru....daca la tematica imi specifica Codul de procedura civila cu modificarile si completarile ulterioare in vigoare, inseamna ca este de fapt NOUL COD DE PROCEDURA CIVILA?!
Da, e vorba de Noul Cod de procedură civilă. Scrie "în vigoare". Deci, e clar. Succes!

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)