ximi19 a scris:
Proba practica la Curtea de Apel Iasi este acesibila?Cam in ce ar consta?
Iar la proba scrisa se practica tot subiecte clasice? Ma gandesc ca o sa fie diferite subiectele pentru cei cu studii superioare fata de cei cu studii medii?
Proba practica - consta in cunostinte de operare calculator - acum din cele relatate de unii participanti pe forum, vad ca se fac unele diferente de la o curte de apel la alta, eu pot spune cum s-a desfasurat in Bucuresti, la alte curti nu am experiente proprii. Cum am mai scris cu ceva timp in urma, spun si acum sunt necesare cunostinte de redactat documente in Word 2003 (in general) si 2007 (de -sa actualizat pachetul Office)- scris cu diacritice, de stiut a se insera note de subsol, numerotat pagina, a se copia paragrafe , de ex. din pdf in word, de inserat tabel facut in excel - parerea mea e ca nu e nimic complicat de exista putin exercitiu si ceva cunostinte de informatica.
Cat priveste probele teoretice, se face o usoara departajare intre grefierii cu studii medii si cei cu studii superioare. Pe scurt - Organizarea judiciara este la fel, iar la proceduri - la studii superioare sunt mai multe capitole si/sau sectiuni din coduri comparativ cu tematica pentru studii medii. Pe pagina SNG - la anunturi instante unde este publicat anuntul curtii de apel se afla si tematica aferenta si cred ca se afla si pe portalul curtii de apel acest anunt, in mod sigur.