avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
As raspunde cu mare placere, dar nu prea inteleg exact nelamurirea ta si nici nu prea am cunostinte de IT, trebuie umblat pe undeva prin setari pentru asta; literele cu diacritice iti apar cand setezi limba romana la tastatura si fara a folosi alte taste, daca vrei sa schimbi limba, ceea ce poti face si de langa ceas, din dreapta. Printr-o simpla cautare pe google ti se va explica exact cum sa procedezi :) . Literele Ã, Î, Â sunt in prelungirea literelor "O si P" si in continuarea literelor "K si L" sunt ª si Ţ, ele sunt postate de obicei in functie de formatul tastaturii pe semne de punctuatie, respectiv paranteze, astfel trioul diacriticelor de sus poate fi divizat cu doua sus si una dupa litera "M", depinde de formatul tastaturii. Cat despre functia de corectare sau de atentionare, nu am idee, stiu ca exista functii prin care inlocuiesti unele simboluri,cand copiezi un text, dar sa te atentioneze ca scrii un cuvant gresit, in sensul ca fara diacritice, sincer nu am cunostinta. Sper ca ti-am putut fi de ajutor cu acest raspuns.
O seara buna.
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
aisa4ever, utilizator
aisa4ever a scris:

As raspunde cu mare placere, dar nu prea inteleg exact nelamurirea ta si nici nu prea am cunostinte de IT, trebuie umblat pe undeva prin setari pentru asta; literele cu diacritice iti apar cand setezi limba romana la tastatura si fara a folosi alte taste, daca vrei sa schimbi limba, ceea ce poti face si de langa ceas, din dreapta. Printr-o simpla cautare pe google ti se va explica exact cum sa procedezi :) . Literele Ã, Î, Â sunt in prelungirea literelor "O si P" si in continuarea literelor "K si L" sunt ª si Ţ, ele sunt postate de obicei in functie de formatul tastaturii pe semne de punctuatie, respectiv paranteze, astfel trioul diacriticelor de sus poate fi divizat cu doua sus si una dupa litera "M", depinde de formatul tastaturii. Cat despre functia de corectare sau de atentionare, nu am idee, stiu ca exista functii prin care inlocuiesti unele simboluri,cand copiezi un text, dar sa te atentioneze ca scrii un cuvant gresit, in sensul ca fara diacritice, sincer nu am cunostinta. Sper ca ti-am putut fi de ajutor cu acest raspuns.
O seara buna.

M-ai lamurit, eu nu am mai participat la examene de genul .
Deja imi faceam scenarii cum ar trebui scris in 5 minute cu diacritice puse manual de la symbol, dar din mesajele anterioare am inteles ca limba romana o gasim setata , asa ca diacriticele nu mai sunt o mare problema,ai idee daca la curtea de apel buc apar asa cum ai zis si tu primele 3 in continuarea literelor O si P iar ș respectiv ț in continuarea literei L?
Anunt important pentru cei interesati :)

I . Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti organizeaza concurs pentru 8 posturi de grefieri cu studii medii in zilele de 18 iunie si 26 iunie dupa cum urmeaza :
- 2 locuri P CA Bucurestu
-1 loc P T Bucuresti
- 2 locuri P J S1 (Bucuresti)
- 1 locuri P T Giurgiu
- 2 locuri P J Buftea

II. Parchetul de pe langa CA Targu-Mures organizeaza concurs pentru 1 post de grefier cu studii superioare juridice la P J Reghin in data de 6 iunie.

Spor la invatat si mult succes celor interesati!
brianaciurea a scris:

La Brasov se vor scoate la concurs ceva posturi ? Daca stie cineva, va rog sa imi raspunda chiar si la nivel de zvon. Multumesc.

In Solutionarea Ordinei de zi din data de 11 aprilie 2013, la P CA Brasov, de nu ma insel figurau niste locuri (specificate a fi vacante)ce au fost transformate in posturi de grefieri, dar nu era si o cerere de a fi scoase la concurs. Nu vreau sa-ti dau sperante, dar posibil ca acele locuri sa fie scoase la concurs de sunt cu studii medii , iar de sunt cu studii superioare sunt sanse 50 - 50 sa fie trimise spre SNG promotia anului viitor sau sa fie scoase la concurs. De exemplu acum au aparut anunturi de la P CA Bucuresti si Tg-Mures, desi pe pagina SNG nu-mi amintesc sa fi vazut vreo solicitare. Cu privire la locuri privind instanta, nu-mi amintesc sa fi vazut vreo nota DRUO recent. Te sfatuiesc sa urmaresti site-ul CSM, portalul Curtii de Apel si respectiv pagina SNG. Mult succes, rabdare si studiu!
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
aisa4ever, utilizator
DariaM a scris:

Bună! Urmăresc de ceva timp site-ul Curții de Apel Pitești și nu înțeleg de ce nu se afișează rezultatele de la proba scrisă din data de 8 aprilie. E destul de mult de atunci...

Mda, cand ati sustinut examenul nu s-a specificat o data in jurul careia sa se publice rezultatele? Tot ceea ce poti face este sa urmaresti pagina lor de pe portal si eventual sa ii suni sa ii intrebi la DRUO pe cand preconizeaza ca vor fi publicate rezultatele. De obicei, dureaza de la 10 zile pana la 2 saptamani, nu stiu ce sa spun, cum am spus unica solutie ce o ai la dispozitie, este sa ii suni si/ sau sa urmaresti pagina lor, cat despre publicat le vor publica,sunt obligati sa faca asta, dar este important sa le vezi in timp util de vei dori sa depui contestatii, desi poate nu va fi cazul:). Mult succes!

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)