avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
ximi19 a scris:

La proba practica la nivelul CA se testeaza atat cunostintele in Word cat si in Excel?!

La prima proba eliminatorie( proba practica), sunt necesare cunostinte medii de folosire a aplicatiilor din Word si cunostinte minime de Excel, nimic complicat aici. Trebuie sa efectuezi un tabel, dar depinde de cerinte; trebuie sa notezi ceva in tabel, atat in capul tabelului cat si pe verticala si de salvat; fara formule de calcul sau alte aplicatii ce se pot face in excel.
Important este deprinderea de a scrie cu diacritice la proba practica si cum am spus mai sus, word - nivel mediu si excel cunostinte minime. Asta inseamna ca trebuie sa va jucati putin cu aceste aplicatii cu un text scris de voi.
O seara frumoasa tuturor, spor la invatat dar si mult succes!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
aisa4ever a scris:

Important este deprinderea de a scrie cu diacritice la proba practica si cum am spus mai sus, word - nivel mediu si excel cunostinte minime. Asta inseamna ca trebuie sa va jucati putin cu aceste aplicatii cu un text scris de voi.
O seara frumoasa tuturor, spor la invatat dar si mult succes!

Multumesc pentru raspuns si pentu sfat .... sper sa fie asa cum ai spus tu si sa fie nevoie de cunostinte minime pentru a trece de aceasta proba.

Buna ziua!Am si eu o nelamurire.Am vazut ca in bibliografia pentru examenele de la Curtea de apel Alba exista si codul vechi de procedura civila.
Intrebarea e: din citarea si comunicarea actelor de procedura si din judecata: activitatea premergatoare sedintei si activitatea din timpul sedintei de judecata, exista ceva ce n a intrat inca in vigoare?altfel nu vad explicatia prezentei celor doua coduri in bibliografie.
Ps: derutanta treaba asta cu codul de procedura civila sper sa n o mai prindem si pe cea cu codul penal.
miraiulia a scris:

Buna ziua!Am si eu o nelamurire.Am vazut ca in bibliografia pentru examenele de la Curtea de apel Alba exista si codul vechi de procedura civila.
Intrebarea e: din citarea si comunicarea actelor de procedura si din judecata: activitatea premergatoare sedintei si activitatea din timpul sedintei de judecata, exista ceva ce n a intrat inca in vigoare?altfel nu vad explicatia prezentei celor doua coduri in bibliografie.
Ps: derutanta treaba asta cu codul de procedura civila sper sa n o mai prindem si pe cea cu codul penal.

Mda, am intrat sa ma uit pe tot anuntul atat la cuncursul din mai cat si cel din iunie, deoarece nefiind in aria mea de interes nu m-am uitat pe toate paginile aferente..
Am observat ca la concursul din mai se cer ambele coduri si la cel din iunie, respecta tematica aprobata de CSM in data de 28 martie 2013(adica doar noul cod de procedura civila).
Nu stiu ce sa spun; ideea e ca mai multe lamuriri poti primi de la directia de resurse umane si organizare (DRUO) din cadrul Curtii Alba Iulia; este putin anormal ceea ce fac, existand o hotarare prin care este aprobata tematica pentru examen direct pe post cat si pentru admitere SNG 2013. In mod sigur au ei o explicatie pentru aceasta hotarare pe care au luat-o sa solicite atat codul vechi cat si codul nou. Daca nu stapanesti ambele coduri, poti incerca la concursul din 9 iunie 2013, deoarece acolo au atasata si hotararea CSM prin care aprobau tematica cu noul cod de procedura si atat, restul fiind la fel ca in anul precedent, doar cu modificarile ce au mai survenit pe la unele articole din cadrul tematicii la O.J.
Cat despre codul de procedura penala, el este planificat pentru la anul prin iarna sa intre in vigoare, mai e ceva pana atunci si poate ca atunci problema aplicarii lui se va pune din perspectiva grefierului si nu a aspirantului.

P.S. Te sfatuiesc fie sa dai un telefon sau sa mergi de ai posibilitatea la Curtea de Apel pentru a afla mai multe informatii; poti chiar intocmi dosarul si in functie de ce varianta o consideri mai potrivita alegi concursul din mai sau din iunie; mie mi s-a parut ca tematica fiind mai putina la cel din mai, dar nu am stat sa le compar. trebuie facut o delimitare clara, aceasta a fost o parere la prima vedere si posibil sa ma insel.

Spor la invatat si mult succes tuturor!

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)