ximi19 a scris:
Multumesc pentru raspunsuri si pentru timpul acordat......stiu ca materia pentru studii superioare este mai vasta....eu ma referam la subiectele pentru studii superioare daca vor fi clasice sau grile sau poate combinate.....dar cred ca difera de la o curte la alta si pana la urma nu conteaza tu trebuie sa fi pregatit in orice situatie.
Si te mai intreb un lucru....daca la tematica imi specifica Codul de procedura civila cu modificarile si completarile ulterioare in vigoare, inseamna ca este de fapt NOUL COD DE PROCEDURA CIVILA?!
La majoritatea curtilor de apel din cate am observat eu subiectele erau clasice - adica ori cerinta facea referire directa la o sectiune dintr-un capitol - de exemplu la O.J. "Activitatea premergatoare sedintei de judecata sau activitatea in timpul sedintei de judecata " - subiect dat la ICCJ anul trecut sau se poate face referire la un singur articol, aici exemple pot fi multiple,depinde de situatie. Am mai observat ca unele curti de apel dau si grile. Ce te sfatuiesc sa incerci sa cauti pe net subiecte sustinute la curtea de apel unde ai vrea sa participi la concurs sa-ti faci o idee cu privire la formatul subiectelor. Am vazut grilele de la CA Suceava, necesita atentie; deci apreciez ca pregatirea trebuie sa fie similara ca pentru un examen sinteza pentru ca de nu se cunosc codurile destul de bine, de gresit se greseste usor.
Cat despre
tematica, avem:
1.
NOUL COD DE PROCEDURA CIVILA ( se poate observa din simpla verificare a notiunilor cerute in tematica pe cuprinsul noului cod de procedura) - in general trebuie sa ne atraga atentia - formula din bibliogratie "
in vigoare" care mereu trebuie sa ne duca cu gandul la codul ce se aplica in momentul sustinerii examenului. (aici fac o paranteza, nu mai retin exact curtea, dar au publicat anunt inainte sa intre codul de procedura in vigoare la data de 15 feb.2013, iar in anunt era specificat codul valabil la data sustinerii examenului,o experienta neplacuta pentru participanti pentru ca trebuiau sa se pregateasca dupa ambele coduri, desi erau semne de intrebare cu privire la intrarea in vigoare si nu mai era mult timp intre intrarea in vigoare si examenul in sine, iar anuntul a fost publicat cand era vechiul cod in vigoare, examenul a fost dupa noul cod, pentru ca a intrat in vigoare; de nu intra si se amana sustineau examen dupa vechiul cod)
2.
CODUL DE PROCEDURA PENALA - este codul vechi, noul cod ar trebui sa intre in vigoare la anul prin iarna, dar mai e mult pana atunci si cum au existat amanari la precedentele coduri civile, nu ne-ar fi mare mirarea de ar aparea vreo amanare si la cele penale;
3.
ORGANIZAREA JUDICIARA - aici cand cautati materialele putina atentie sa fie cat mai actualizate legile, pentru ca modicarile au mai afectat si sectiunile selectate pentru tematica, asa ca atentie.
Ma bucur de am putut fi de ajutor, mult spor la invatat si sa ne povestim de obiective realizate!