avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... fisa postului a unui functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

fisa postului a unui functionar public

BUNA ZIUA , SUNT ANGAJATA LA O PRIMARIE CA REFERENT , CLASA III , GRAD PROFESIONAL ASISTENT , VA ROG SA-MI RASPUNDETI DACA SE POATE FACE SHIMBAREA LA UN ALT COMPARTIMENT CU ACORDUL CONSILIERILOR LOCALI
NU INTERVINE MODIFICAREA UNILATERALA A RAPORTULUI DE MUNCA

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 2 Ianuarie 2013
E TOTAL DIFERIT
daca pentru ambele posturi sunt necesare studii medii atunci nu sunt considerate modificari esentiale. o sa invatati sa realizati sarcinile acestui post. succes in continuare.
nu se va lua in considerare nici faptul ca eu am absolvit asistenta sociala iar colega mea contabilitate
daca se desfiinteaza un post in cadrul compartimentului atunci toate persoanele care ocupa posturi similare cu cel desfiintat trebuie eliberate din functie si apoi sa ocupe functiile pe baza de concurs.
imi pare rau sa intervin dar la mutare definitiva trebuie acordul functionarului public. numai la cea temporara nu se reglementeaza posibilitatea acestuia de a refuza decat in exceptiile dispuse si la transfer, cum ar fi : graviditate, unic intretinator de familie etc.
astfel ca, in cazul in care primarul dispune mutarea definitiva a unui functionar public, se impune exprimarea acordului functionarului public.
spun aceste lucruri pentru ca asta inteleg din mesajul initial.

cu toate astea, daca se pune in vedere si interventia consilierilor locali, inteleg ca ar putea exista o eventuala reorganizare a activitatii primariei. in cazul in care este vorba de reorganizare, atunci nu mai este vorba de mutare ci de numirea in noua functie publica si respectiv noul compartiment in conditiile art.100 din Legea 188/1999 r2, sau eliberarea din functia publica potrivit art.99, cu punerea la dispozitie in perioada de preaviz de functii publice vacante corespunzatoare, daca exista.
functionarul public este numit fara a-si exprima acordul, in noua functie publica pentru care indeplineste conditiile de ocupare potrivit fisei de post (daca atributiile nu sunt schimbate mai mult de 50%).
daca nu se poate face numirea directa in noua functie, atunci i se aplica eliberarea.
eliberarea din functia publica implica obligatia institutiei de a pune la dispozitia functionarului public functii publice vacante corespunzatoare, daca ele exista. daca nu sunt identificate la nivel de primarie, aceasta trebuie sa solicite ANFP lista functiilor publice vacante pentru a -i fi puse la dispozitie functionarului in perioada de preaviz.
daca si aceasta situatie este epuizata, din pacate functionarul intra in corpul de rezerva.
Ultima modificare: Marți, 20 Noiembrie 2012
cristinacanta, utilizator

Alte discuții în legătură

Mutare definitiva adinutza.2008 adinutza.2008 Pentru mutarea definitiva a unui functionar public in cadrul unui alt compartiment din cadrul aceleiasi institutii publice este necesara, in primul rand, ... (vezi toată discuția)
Transformare post functionar public sonia1978 sonia1978 Sunt functionar public - consilier superior - intr-o primarie de municipiu. Doresc sa trec in cadrul altui compartiment, in care sunt libere doua posturi de ... (vezi toată discuția)
Mutare definitiva a functionarului public in cadrul altui compartiment adinutza.2008 adinutza.2008 Cum procedez in cazul mutarii definitive a unui functionar public, in cadrul unui alt compartiment din aceeasi unitate? Este necesar avizul ANFP-ului? (vezi toată discuția)