avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... fisa postului a unui functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

fisa postului a unui functionar public

BUNA ZIUA , SUNT ANGAJATA LA O PRIMARIE CA REFERENT , CLASA III , GRAD PROFESIONAL ASISTENT , VA ROG SA-MI RASPUNDETI DACA SE POATE FACE SHIMBAREA LA UN ALT COMPARTIMENT CU ACORDUL CONSILIERILOR LOCALI
NU INTERVINE MODIFICAREA UNILATERALA A RAPORTULUI DE MUNCA

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:11, 2 Ianuarie 2013
daca au facut deja reorganizarea si nu au avizul ANFP, nu e bine pt ei. se poate ajunge in instanta de contencios administrativ. insa trebuie sa ai in vedere ca toate actele emise de o unitate administrativ teritoriala sunt supuse verificarii prefecturii. asa ca eu zic sa iei legatura cu cei de la prefectura sau sa le faci o adresa in care poti sa le soliciti sa verifice procedura de reorganizare a primariei X
AU AVIZUL DE LA ANFP SI DORESC SA FACA ACEASTA SCHIMBARE DEFINITIVA , NU PT O PERIOADA DE 6 LUNI , CE SA FAC IN CAZUL ASTA , CRED CA V-AM MAI SPUS CA AM ABSOLVIT ASISTENTA SOCIALA , PE CE CRITERII SE FACE ACEASTA MODIFICARE , DE CE NU O SCHIMBA PE COLEGA MEA CA ARE STUDII ECONOMICE , NU CRED CA E LEGAL CE FAC EI
VA ROD SA-MI RASPUNDETI

logic ca vor sa faca o schimbare definitiva. nu e mutare. intelegi? se desfiinteaza posturi, se infiinteaza altele, se pun la dispozitia functionarilor publici eliberati in perioada de preaviz. nu e mutare da?

in ceea ce priveste intrebarea de ce eu si nu vecina....ca are studii economice, nu cred ca e cineva care sa va raspunda la modul concret.
la modul general, raspunsul ar fi: pt ca probabil dvs indepliniti conditiile pentru a ocupa acel post. daca ati indeplini amandoua, si altul nu mai e...tre sa dati examen. cea care ia nota mai mare sau peste 50 de puncte ia postul, iar cealalta este eliberata din functie.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Noiembrie 2012
cristinacanta, utilizator
Avand in vedere studiile dvs. (asistenta sociala) putem concluziona ca acestea nu prea se potrivesc cu functia de contabil, de aceea daca ar fi sa includem si faptul ca aceasta reorganizare se impune, dupa parerea ordonatorului de credite, adica a primarului, care tine mortis sa va schimbe din functie, ar trebui sa fiti bucuroasa ca nu ramaneti fara serviciu ci ca sunteti redistribuita pe un post vacant. Tot e mai bine decat nimic. Din pacate de multe ori functionarii publici sunt victime ale sefilor care nu ii agreeaza din diferite motive, fiind astfel mutati pe diferite functii in care probabil nu vor da niciun randament ulterior, neavand nici macar studii in domeniu. Si ma intreb eu, din nou, cum ramane cu asa zisa cariera a functionarului public?
BUNA SEARA
A AVUT LOC SEDINTA DE CONSILIU LOCAL SI BINEINTELES CA MAJORITATEA CONSILIERILOR AU FOST DE ACORD CU MODIFICAREA ORGANIGRAMEI , IN EXPUNEREA DE MOTIVE AU JUSTIFICAT FAPTUL CA E VOLUM MARE DE MUNCA LA COMP. FINANCIAR CONTABIL SI DE ACEEA AU NEVOIE DE INCA UN AGENT FISCAL , IN TOTAL AR FI PATRU , IAR LA COMP ASISTENTA SOCIALA AR RAMANE 1 SI FARA STUDII DE SPECIALITATE .
DACA LE SEMNEZ FISA POSTULUI SI ACTUL ADITIONAL CRED CA VOR ASTEPTA SA TREACA VREO 2- 3 LUNI DUPA CARE VOR ZICE CA NU SE ADUC BANI IN BUGETUL LOCAL SI SUNT PREA MULTI PRECEPTORI .
MAI BINE SA NU SEMNEZ SI SA ACTIONEZ IN INSTANTA , CE ZICETI
SAU AR FI MAI BINE SA MERG LA ANFP

Alte discuții în legătură

Mutare definitiva adinutza.2008 adinutza.2008 Pentru mutarea definitiva a unui functionar public in cadrul unui alt compartiment din cadrul aceleiasi institutii publice este necesara, in primul rand, ... (vezi toată discuția)
Transformare post functionar public sonia1978 sonia1978 Sunt functionar public - consilier superior - intr-o primarie de municipiu. Doresc sa trec in cadrul altui compartiment, in care sunt libere doua posturi de ... (vezi toată discuția)
Mutare definitiva a functionarului public in cadrul altui compartiment adinutza.2008 adinutza.2008 Cum procedez in cazul mutarii definitive a unui functionar public, in cadrul unui alt compartiment din aceeasi unitate? Este necesar avizul ANFP-ului? (vezi toată discuția)