E normal sa mai tastam gresit din cand in cand. Graba, stres..
Acum sunt eu un pic ma grabit si nu am timp sa caut in legea 230/2007 si HG 1588/2007 pe care credeam ca le cunosc aproape pe de rost. De acea va rog, in speranta ca asociatia dumneavoastra isi desfasoara activitatea dupa acestea, sa ne aratati, unde, in ce capitol sau articol se prevede, asa cum sustineti, ca
Regulamentul de ordine interioara se voteaza si se aproba in ad. gen.
Poate mi-a scapat acest aspect.
Apoi in ce articol se prevede ca:
Adunarea generala voteaza si aproba daca se angajeaza persoane diferite pt. fiecare functie, casier, contabil, administrator, sau o singura persoana care sa intruneasca cele trei functii.
Asociatiile de proprietari, ca orice persoana juridica, intocmeste registrul de casa asa cum prevede legislatia. In acest sens va rog sa lecturati Ordin nr. 1969 din 09/11/2007 publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 846 din 10/12/2007. ANEXA Nr. 2 cu prinde REGLEMENTĂRI CONTABILE privind organizarea şi conducerea contabilităţii în partidă simplă de către persoanele juridice fără scop patrimonial. In CAPITOLUL 1 se precizeaza sfera de aplicare:
1. Categoriile de persoane juridice fără scop patrimonial care pot organiza şi conduce contabilitatea în partidă simplă, sunt următoarele:
a) unităţile de cult;
b) asociaţiile de proprietari.
In aceasta o sa gasiti NOMENCLATORUL privind principalele registre şi formulare, privind activitatea financiară şi contabilă, utilizate de persoanele juridice fără scop patrimonial, iar la punctul 16 gasiti "Registru de casă" cod 14-4-7A.
Spunet ca:
... sunt curioasa sa stiu logica pentru care dv. ati recupera comisionul bancar pt plata intretinere pe CPI.
Comisioanele bancare sunt cheltuieli comune tot asa cum cheltuieli comune sunt registrele de casa si chitantierele pe care le utilizam atunci cand incasam numerar prin casierie, cum tot comuna e si cheltuiala salariala a casierului.
Daca Georgescu achita numai prin casierie iar Ionescu numai prin banca, atunci de ce Ionescu sa suporte cheltuielile cu achizitionarea registrului de casa, a chitantierelor daca acesta nu primeste niciodata chitanta!? Sau acest Ionescu ar putea sa se revolte si sa nu plateasca partea ce i se repartizeaza din salariul casierului pentru ca el nu are treaba cu acesta, nu-l stie, nu-l cunoaste!!