avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces custodie exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces custodie exclusiva

am intentat un proces in care ceream custodia exclusiva a minorului de 6 ani(rezultat din prima casatorie),o sa va spun situatia si ce acte am adus in instanta,eu m-am recasatorit,iar sotul meu este in anglia unde munceste ca persoana fizica autorizata ca taximetrist,am adus la dosar toate documentele care indica acest lucru,plus contractul de inchiriere al locuintei in care urmeaza sa merg eu si copilul,dovada faptului ca este inscris la med.de familie,nr de asigurare nationala(prin care plateste taxele catre statul britanic)
la fel si eu am acest numar si pot lucra ca persoana fizica autorizata
domiciliul minorului este la mine conform hotararii de divort iar custodia comuna
dupa 9 luni de zile timp in care fostul sot a tot amanat din diferitr motive,de 2 ori a amanat ca sa-si angajeze avocat si a venit fara.....clar a vrut sa tegiverseze procesul.....
astazi am primit raspunsul,s-a respins cererea ca fiind nefondata......
ce sanse avem in recurs,alte documente nu mai am sa aduc....ce as putea invoca?interesul minorului e sa creasca si sa se dezvolte intr-o familie functionala nu intre-o familie cu o mama cu sotul plecat si cu un tata care il ia la 2 sapt,nu plateste pensia alimentara....etc....cum as putea convinge instanta?

Dupa parerea mea ar putea incerca si un proces pe ordonanta presedintilala prin care sa incerce sa obtina in mod provizoriu stabilirea domiciliului minorului in tara respectiva cu sistarea provizorie a drepturilor la vizita din hotararea definitiva anterioara cu corelarea pe situatia de fapt necesara si aplicabila in cazul concret dedus judecatii.

Depinde foarte mult si cat de mult si-a exercitat tatal dreptul la vizita.
De asemenea, depinde foarte mult si in ce conditii se poate garanta dreptul la vizita al tatalui.

Problema cu legea romana este aceea ca parlamentarii nu gandesc in mod concret cum sa fie o lege dreapta aplicabila.
Se obisnuieste copierea unei legi fara a se gandi ceea ce se intampla in concret.
Astfel, se ajunge in situatia in care va aflati datorita lipsei de logica...

Libera circulatie in general nu constituie un impediment in statele civilizate, dar mereu se uita ca Romania este in prezent mai inapoiata decat in regimul comunist, motiv pentru care apar tot felul de probleme...
Dupa cum este legea romana astazi libera circulatie a mamei este tot la fel de blocata ca in regimul comunist...ca sa nu zic ca ar fi mai rau...ca s-ar incalca...constitutia la care tocmai se lucreaza de zor...
In regimul comunist daca mama pleca, pleca si copilul cu ea.
Astazi...nu mai este asa...
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
mai este o lege prin care spune ca una dintre conditiile in care se da custodie exclusiva este distanta geografica dintre parinti

Nu ati citit asta intr-o lege, asta e sigur.
Apoi, nu e cazul dvs, s-a hotarat deja ca ambii sa exercitati autoritatea parinteasca si in afara de asta, nu locuiti la mare distanta unul fata de altul.
Actionati gresit si pierdeti timp, asta e.
Chiar si o cerere facuta corect si argumentata bine si cu dovezi in favoarea dvs si tot risca sa fie respinsa..
gi-jane2, moderator
Din pacate, legea spune ca daca dorim sa ne crestem copilul trebuie s-o facem respectand cateva conditii. Asta inseamna efort sacrificiu.
UNeori inseamna sa nu dormi noptile, desi legal ai dreptul la orele de odihna... alteori inseamna sa nu pleci din tara.
Eu nu cred ca in situatia dv., in acest mod, se poate muta copilul in alta tara, singurul motiv fiind refacerea vietii mamei lui, cu rezultatul indepartarii copilului de celalalt parinte. Conform legii, interesul copilului primeaza si nu gasesc interesul lui de a se muta dupa un om care nu-i e ruda.
Daca dv. puteti argumenta altfel, ok, dar pentru lege acel copil va creste mereu avand ca familie pe dv. si pe tatal lui care ramane in tara. Familia de care vorbiti dv. nu exista legal, e mediul copilului, dar nu familia lui.
Asa este teoretic, daca mama vrea sa se mute din Nadlac in Nagylak (alta tara) nu poate, ca nu vrea tata, dar daca se muta din acelasi Nadlac la Botosani, e in regula :O
Deci mama si tata sunt legati cu forta pana copilul implineste 18 ani. Daca atat mama, cat si tata sunt incapatanati, acest copil va fi nevoit sa cunoasca, vrand nevrand frumusetile patriei si sa cunoasca lumea de peste granite prin povestile prietenilor...
Martonze, utilizator
tocmai asta spun,interesul copilului primeaza!!!!!!!!!copilul s-ar dezvolta mai bine intr-o familie monoparentala dar sa-si vada tatl la 2 sapt,sau sa creasca intr-o familie functionala cu un tata de al 2-lea?
si DA !eu si sotul meu suntem actuala familie a copilului,un tata absent din viata lui nu se considera familie ci doar tata biologic
nu primeaza viata mamei....asta spuneti dvs,dar acest copil creste cu mama lui SINGURA,pt ca legea ii lasa copilul DOAR dc sta in romania,dc vrea sa plece ,sa-si abandoneze copilul.....
dc vrea sa stea langa copilul ei atunci sa mai treaca printr-un divort,INTR-ADEVAR se urmareste interesul superior al minorului,iar dvs doamna avocat as vrea sa va vad in situatia de a renuntata la copil sau la sot
si inca ceva doamna avocat:legea prin care se acorda custodie comuna s-a schimbat acum 2 ani,atunci nu se indeparta copilul de celelalt parinte?de fapt chiar prin divort se indeparteaza copilul de celalalt parinte,de ce credeti ca la custodie comuna nu se da un program de o sapt, cu o sapt????o sapr la mama,una la tata,ca au drepturi egale )pt ca acesti copii trebuie sa cunoasca o stabilitate,iar la tata nu merge decat in vizita.
citit va rog codul familiei,cum puteti spune ca eu si sotul meu nu reprezentam legal o familie?

alexa_sidorencu, utilizator

Alte discuții în legătură

Minor cu domiciliul la mama. cum poate fi lăsat în grija bunicii pe timpul plecării din țară, fără a putea fi luat de tata? cocoseibar cocoseibar Buna seara ! Logodnica mea a fost casatorita,a divortat si vrea sa vina la mine in U.K. Cum poate sa obtina procura cu imputernicire pentru mama ei? Vrea sa ... (vezi toată discuția)
Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare minor din afara casatoriei dancosma dancosma Daca parintii unui minor nu sunt casatoriti (n-au fost niciodata, copilul este din afara casatoriei) si locuiesc separat (minorul locuieste cu mama), pentru ... (vezi toată discuția)