Art. 507
Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte
Dacă unul dintre părinţi este decedat, declarat mort prin hotărâre judecătorească, pus sub interdicţie, decăzut din exerciţiul drepturilor părinteşti sau dacă, din orice motiv, se află în neputinţă de a-şi exprima voinţa, celălalt părinte exercită singur autoritatea părintească.
Cam asta spune articolul citat.
Vedeti dvs altceva in el si eu nu vad ?
Ce ati citit dvs e din practica, cum a fost interpretata bucatica asta din lege : "se află în neputinţă de a-şi exprima voinţa"
În practică, astfel de motive au fost considerate (..) stabilirea unuia dintre părinţi în străinătate, (..)
Pierdeti din vedere un aspect.. nu sunteti stabilita in alta tara sau nu sunteti dvs cu copilul in tara si tatal in alta tara, sunteti ambii in aceeasi tara si deja s-a hot ca ambii parinti exercitati autoritatea parinteasca.
Apoi, nu am zis deloc sa nu luptati pana la capat si nicidecum sa nu intrebati epe forum, din contra asa aflati mai multe pareri. Am zis sa aveti grija sa nu faceti cereri gresite in instanta pt ca va costa timp.. asta in afara de bani.
voi deschide un alt proces in care voi cere suplinirea semnaturii tatalui la trecerea frontierei in baza domiciliului meu de acolo
sa zicem ca veti obtine si veti si iesi din tara cu copilul. Mai departe, in tara unde va duceti, cand or sa va ceara acordul tatalui pt ca minorului sa-i faceti acte de sedere acolo si sa-l inscrieti la scoala.. ce-o sa faceti ?
Nu puteti intelege ca nu e vb doar de iesirea copilului din Romania, ci de stabilirea lui in alta tara, nu ?