avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces custodie exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces custodie exclusiva

am intentat un proces in care ceream custodia exclusiva a minorului de 6 ani(rezultat din prima casatorie),o sa va spun situatia si ce acte am adus in instanta,eu m-am recasatorit,iar sotul meu este in anglia unde munceste ca persoana fizica autorizata ca taximetrist,am adus la dosar toate documentele care indica acest lucru,plus contractul de inchiriere al locuintei in care urmeaza sa merg eu si copilul,dovada faptului ca este inscris la med.de familie,nr de asigurare nationala(prin care plateste taxele catre statul britanic)
la fel si eu am acest numar si pot lucra ca persoana fizica autorizata
domiciliul minorului este la mine conform hotararii de divort iar custodia comuna
dupa 9 luni de zile timp in care fostul sot a tot amanat din diferitr motive,de 2 ori a amanat ca sa-si angajeze avocat si a venit fara.....clar a vrut sa tegiverseze procesul.....
astazi am primit raspunsul,s-a respins cererea ca fiind nefondata......
ce sanse avem in recurs,alte documente nu mai am sa aduc....ce as putea invoca?interesul minorului e sa creasca si sa se dezvolte intr-o familie functionala nu intre-o familie cu o mama cu sotul plecat si cu un tata care il ia la 2 sapt,nu plateste pensia alimentara....etc....cum as putea convinge instanta?
gi-jane2

eu am intrat aici sa cer sfaturi,cum sa fac sa-mi iau copilul cu mine,nu consider asta o pierdere de timp,dvs de ce spuneti asta?
ce ma sfatuiti sa fac?sa renunt la ce?la sot sau la copil?sau sa merg pana in panzele albe sa ii ofer copiluli o viata linistita?

Martonze,

adevarul este ca dc m-as muta la cluj napoca ar fii o distanta de 700 km care parcursi cu masina ar dura cu mult mai mult decat o cursa cu avionul pana la londra

exercitarea autoritatii parintesti in comun,art.507
Dificultatea rezidă în aprecierea ?motivelor întemeiate?, altele decât cele menţionate la art. 507 NCC. În practică, astfel de motive au fost considerate consumul de alcool, de droguri, violenţele exercitate de către unul dintre părinţi sau stabilirea unuia dintre părinţi în străinătate, aspecte dovedite prin certificate medico-legale, declaraţii de martori, chiar recunoaşterea părintelui care a exercitat violenţele etc





rog avocatii care raspund si spun ca legea nu exista sa se documenteze in prealabil

Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
gi-jane2, moderator
Alexa, nu o luati in nume de rau, ceea ce vi s-a scris mai sus este realitatea.
Dvs. aveti datoria sa incercati orice, va inteleg ca mama, dar Justitia romaneasca este asa cum e. Cititi o postare Este posibil asa ceva? de la capitolul "Procedura in fata instantei civile" si vedeti cum aceeasi cauza, judecata de 2 ori de aceleasi instante, are hotarari diferite.
Ideea e ca nu puteti cere acum autoritate unica, fiindca va loviti de autoritatea lucrului judecat, adevarat ca relativa, dar trebuie sa se schimbe conditiile (deci sa treaca timp) pentru solicitarea autoritatii unice ca sa aveti si sanse de reusita.
De aceea, trebuie sa obtineti acelasi rezultat, dar cu alta cerere.
Aici, sfatul doamnei gi_jane este excelent, cereti schimbarea domiciliului copilului in Anglia, cu toate dovezile de rigoare si poate-poate veti reusi.
Odata copilul luat cu dvs., totul va fi mult mai simplu, nu va deranjeaza acea autoritate comuna.

Avocatii care va raspund o fac benevol si de multe ori, o spun din proprie experienta.
Nu stiu prin cate procese ati trecut, eu va spun din propria experienta ca fiecare judecator judeca altfel.
Acele motive intemeiate sunt la aprecierea judecatorului-poate un avocat a avut un caz in care stabilirea in strainatate a unui parinte a fost motiv intemeiat, iar altul, cu parintele si in strainatate, si in penitenciar tot acolo, a considerat ca domnul poate sa-si exercite autoritatea parinteasca in astfel de conditii, desi se pliaza exact pe art.507 Cod Civil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iunie 2013
Martonze, utilizator
Ceea ce ati aratat dv. sunt modalitati in care unele persoane interpreteaza legea; nu este un fragment din legea respectiva, este un fragment dintr-o enciclopedie pe net.
o sa fac recurs,pentru ca vreau sa epuizez toate caile,dupa care voi deschide un alt proces in care voi cere suplinirea semnaturii tatalui la trecerea frontierei in baza domiciliului meu de acolo,desi avocatul meu a fost f sceptic spunand ca nu avem nici o sansa in instanta,sincer mi-a dat impresia ca nu stie despre ce vorbesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iunie 2013
alexa_sidorencu, utilizator
Art. 507

Exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte

Dacă unul dintre părinţi este decedat, declarat mort prin hotărâre judecătorească, pus sub interdicţie, decăzut din exerciţiul drepturilor părinteşti sau dacă, din orice motiv, se află în neputinţă de a-şi exprima voinţa, celălalt părinte exercită singur autoritatea părintească.

Cam asta spune articolul citat.
Vedeti dvs altceva in el si eu nu vad ?
Ce ati citit dvs e din practica, cum a fost interpretata bucatica asta din lege : "se află în neputinţă de a-şi exprima voinţa"
În practică, astfel de motive au fost considerate (..) stabilirea unuia dintre părinţi în străinătate, (..)

Pierdeti din vedere un aspect.. nu sunteti stabilita in alta tara sau nu sunteti dvs cu copilul in tara si tatal in alta tara, sunteti ambii in aceeasi tara si deja s-a hot ca ambii parinti exercitati autoritatea parinteasca.

Apoi, nu am zis deloc sa nu luptati pana la capat si nicidecum sa nu intrebati epe forum, din contra asa aflati mai multe pareri. Am zis sa aveti grija sa nu faceti cereri gresite in instanta pt ca va costa timp.. asta in afara de bani.

voi deschide un alt proces in care voi cere suplinirea semnaturii tatalui la trecerea frontierei in baza domiciliului meu de acolo



sa zicem ca veti obtine si veti si iesi din tara cu copilul. Mai departe, in tara unde va duceti, cand or sa va ceara acordul tatalui pt ca minorului sa-i faceti acte de sedere acolo si sa-l inscrieti la scoala.. ce-o sa faceti ?
Nu puteti intelege ca nu e vb doar de iesirea copilului din Romania, ci de stabilirea lui in alta tara, nu ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iunie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Minor cu domiciliul la mama. cum poate fi lăsat în grija bunicii pe timpul plecării din țară, fără a putea fi luat de tata? cocoseibar cocoseibar Buna seara ! Logodnica mea a fost casatorita,a divortat si vrea sa vina la mine in U.K. Cum poate sa obtina procura cu imputernicire pentru mama ei? Vrea sa ... (vezi toată discuția)
Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare minor din afara casatoriei dancosma dancosma Daca parintii unui minor nu sunt casatoriti (n-au fost niciodata, copilul este din afara casatoriei) si locuiesc separat (minorul locuieste cu mama), pentru ... (vezi toată discuția)