avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces custodie exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces custodie exclusiva

am intentat un proces in care ceream custodia exclusiva a minorului de 6 ani(rezultat din prima casatorie),o sa va spun situatia si ce acte am adus in instanta,eu m-am recasatorit,iar sotul meu este in anglia unde munceste ca persoana fizica autorizata ca taximetrist,am adus la dosar toate documentele care indica acest lucru,plus contractul de inchiriere al locuintei in care urmeaza sa merg eu si copilul,dovada faptului ca este inscris la med.de familie,nr de asigurare nationala(prin care plateste taxele catre statul britanic)
la fel si eu am acest numar si pot lucra ca persoana fizica autorizata
domiciliul minorului este la mine conform hotararii de divort iar custodia comuna
dupa 9 luni de zile timp in care fostul sot a tot amanat din diferitr motive,de 2 ori a amanat ca sa-si angajeze avocat si a venit fara.....clar a vrut sa tegiverseze procesul.....
astazi am primit raspunsul,s-a respins cererea ca fiind nefondata......
ce sanse avem in recurs,alte documente nu mai am sa aduc....ce as putea invoca?interesul minorului e sa creasca si sa se dezvolte intr-o familie functionala nu intre-o familie cu o mama cu sotul plecat si cu un tata care il ia la 2 sapt,nu plateste pensia alimentara....etc....cum as putea convinge instanta?
Suplinirea semnaturii tatalui ar putea fi respinsa tocmai pe dovedirea domiciliului dv. acolo. Poate de aia se uita avocatul ciudat... ca nu puteti cere ceva legal ca sa obtineti ceva ilegal. Daca vi s-a respins, asta e legea, instanta, sa incercati sa ajungeti tot acolo ocolind drepturile copilului dv. nu e o idee stralucita, ci una in care doar cheltuiti bani si nervi, timp si creati vise care nu se pot implini prea usor.

Suna neplacut intrebarea aceea cu renuntatul la sot sau la copil, o astfel de intrebare nu se pune, un parinte nu renunta la copil. Asa ar trebui, in teorie. Copil care nu are nevoie de o viata in Anglia mai mult decat proximitatea tatalui. Imi pare rau, asa "gandeste" legea.
Dar de unde stiti dvs stimata dna av de ce anume are mai multa nevoie copilul? Va credeti detinatoarea adevarului absolut si o tineti una si buna cu tata. E adevarat ca se cauta avocati si, da chiar mai bine, avocate pentru tati! Dar chiar atat de inflexibila sunteti? Chiar credeti ca NICIUNA dintre mamele care se caina pe aici nu are dreptate ci doar dvs aveti? Asa macar dintr-o simulata obiectivitate, la 100 de postari pro tata incercati si una pro mama!
Stimata mamica, in perioada cat ati fost divortata si pana acum tatal s-a achitat de toate obligatiile care ii reveneau? Relatia cu copilul cum se desfasoara? Incercati sa "exploatati" tot ce puteti pentru a oferi copilului dvs o viata mai buna.Nu va enervati, nu deznadajduiti!
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2013
proastasatului, utilizator
Stimata proastasatului,
Interesul copilului este de a fi crescut de ambii sai parinti.
Initiatoarea topicului a precizat de ce doreste sa exericte singura autoritatea unica -plecarea la noul sot. De asemena, toate dovezile depuse la dosar (contractul de inchiriere, asigurarile platite de noul sot. faptul ca acesta este inscris la medic de familie) se axeaza pe noul sot, nu au nimic de a face cu copilul.
A mai precizat ca minorul isi vede tatal o data la doua saptamani.
Locuinta copilului poate fi stabilită si în străinătate, împreună cu unul dintre părinti, dacă interesul superior al copilului o cere.
Numai ca, schimbarea locuintei copilului împreună cu părintele trebuie făcută cu acordul celuilalt părinte, dacă afectează exercitiul autoritătii părintesti sau al unor drepturi părintesti.

Stimata doamna, utilizatoarea doreste, ca orice mama normala, sa ofere copilului ei cea mai buna viata. Nu e nevoie de prea multe studii de specialitate pentru a aprecia, cu parere de rau, ca oferta educationala, domeniul asigurarilor medicale, calitatea vietii, sunt superioare in U.K. Mama are tot dreptul sa-si refaca viata precum are si tatal. Exista vreo lege care sa impiedice tatal, in cazul in care se recasatoreste, sa zicem in Sua, sa i se interzica stabilirea in America, pe motiv ca ar incalca dreptul COPILULUI, acela de se fac clabuci la gura cand se invoca, la relatii personale cu tatal???
De simetria drepturilor ati auzit? Sau mama are obligatii doar, inclusiv aceia de a nu-si reface viata, decat eventual pe raza de domiciliu?
As mai intreba daca si de relatia drepturi /obligatii parintesti ati auzit?
Judecata Solomoniana: Nici un parinte adevarat nu si-ar opri copilul de la a avea o viata mai buna, chiar daca asta i-ar frange inima sau ar insemna sa mearga pe jos pana la capatul lumii!!
De unde si vorba: any fool can be a father, it takes a real man to be a daddy
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2013
proastasatului, utilizator
Doamna proastasatului, nu am spus punctul meu de vedere, ci am aratat cum gandeste legea, cum va vedea o instanta lucrurile. Dealtfel, userul de aici nu a intrebat daca ma poate convinge pe mine cu privire la modificarea locuintei copilului ei, ci daca poate convinge o instanta.
Pe instanta o convingem cu legea; de aceea am aratat cum ar zice la lege. Ce cred eu e cu totul alta discutie. E obligatia mea legala sa indemn la respectarea legii, independent ca sunt au ba de acord cu ea. Asta e munca mea.
:oops: O sa trec cu vederea jignirile personale de pe pagina anterioara, insa va rog sa mentineti duscutia la subiect. Daca veti continua cu offtopicul, voi proceda la a ruga un coleg sa va editeze postarile.
Va multumesc pentru intelegere!

Alte discuții în legătură

Minor cu domiciliul la mama. cum poate fi lăsat în grija bunicii pe timpul plecării din țară, fără a putea fi luat de tata? cocoseibar cocoseibar Buna seara ! Logodnica mea a fost casatorita,a divortat si vrea sa vina la mine in U.K. Cum poate sa obtina procura cu imputernicire pentru mama ei? Vrea sa ... (vezi toată discuția)
Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare minor din afara casatoriei dancosma dancosma Daca parintii unui minor nu sunt casatoriti (n-au fost niciodata, copilul este din afara casatoriei) si locuiesc separat (minorul locuieste cu mama), pentru ... (vezi toată discuția)