Suplinirea semnaturii tatalui ar putea fi respinsa tocmai pe dovedirea domiciliului dv. acolo. Poate de aia se uita avocatul ciudat... ca nu puteti cere ceva legal ca sa obtineti ceva ilegal. Daca vi s-a respins, asta e legea, instanta, sa incercati sa ajungeti tot acolo ocolind drepturile copilului dv. nu e o idee stralucita, ci una in care doar cheltuiti bani si nervi, timp si creati vise care nu se pot implini prea usor.
Suna neplacut intrebarea aceea cu renuntatul la sot sau la copil, o astfel de intrebare nu se pune, un parinte nu renunta la copil. Asa ar trebui, in teorie. Copil care nu are nevoie de o viata in Anglia mai mult decat proximitatea tatalui. Imi pare rau, asa "gandeste" legea.
Dar de unde stiti dvs stimata dna av de ce anume are mai multa nevoie copilul? Va credeti detinatoarea adevarului absolut si o tineti una si buna cu tata. E adevarat ca se cauta avocati si, da chiar mai bine, avocate pentru tati! Dar chiar atat de inflexibila sunteti? Chiar credeti ca NICIUNA dintre mamele care se caina pe aici nu are dreptate ci doar dvs aveti? Asa macar dintr-o simulata obiectivitate, la 100 de postari pro tata incercati si una pro mama!
Stimata mamica, in perioada cat ati fost divortata si pana acum tatal s-a achitat de toate obligatiile care ii reveneau? Relatia cu copilul cum se desfasoara? Incercati sa "exploatati" tot ce puteti pentru a oferi copilului dvs o viata mai buna.Nu va enervati, nu deznadajduiti!
Stimata proastasatului,
Interesul copilului este de a fi crescut de ambii sai parinti.
Initiatoarea topicului a precizat de ce doreste sa exericte singura autoritatea unica -plecarea la noul sot. De asemena, toate dovezile depuse la dosar (contractul de inchiriere, asigurarile platite de noul sot. faptul ca acesta este inscris la medic de familie) se axeaza pe noul sot, nu au nimic de a face cu copilul.
A mai precizat ca minorul isi vede tatal o data la doua saptamani.
Locuinta copilului poate fi stabilită si în străinătate, împreună cu unul dintre părinti, dacă interesul superior al copilului o cere.
Numai ca, schimbarea locuintei copilului împreună cu părintele trebuie făcută cu acordul celuilalt părinte, dacă afectează exercitiul autoritătii părintesti sau al unor drepturi părintesti.
Stimata doamna, utilizatoarea doreste, ca orice mama normala, sa ofere copilului ei cea mai buna viata. Nu e nevoie de prea multe studii de specialitate pentru a aprecia, cu parere de rau, ca oferta educationala, domeniul asigurarilor medicale, calitatea vietii, sunt superioare in U.K. Mama are tot dreptul sa-si refaca viata precum are si tatal. Exista vreo lege care sa impiedice tatal, in cazul in care se recasatoreste, sa zicem in Sua, sa i se interzica stabilirea in America, pe motiv ca ar incalca dreptul COPILULUI, acela de se fac clabuci la gura cand se invoca, la relatii personale cu tatal???
De simetria drepturilor ati auzit? Sau mama are obligatii doar, inclusiv aceia de a nu-si reface viata, decat eventual pe raza de domiciliu?
As mai intreba daca si de relatia drepturi /obligatii parintesti ati auzit?
Judecata Solomoniana: Nici un parinte adevarat nu si-ar opri copilul de la a avea o viata mai buna, chiar daca asta i-ar frange inima sau ar insemna sa mearga pe jos pana la capatul lumii!!
De unde si vorba: any fool can be a father, it takes a real man to be a daddy
Doamna proastasatului, nu am spus punctul meu de vedere, ci am aratat cum gandeste legea, cum va vedea o instanta lucrurile. Dealtfel, userul de aici nu a intrebat daca ma poate convinge pe mine cu privire la modificarea locuintei copilului ei, ci daca poate convinge o instanta.
Pe instanta o convingem cu legea; de aceea am aratat cum ar zice la lege. Ce cred eu e cu totul alta discutie. E obligatia mea legala sa indemn la respectarea legii, independent ca sunt au ba de acord cu ea. Asta e munca mea.
:oops: O sa trec cu vederea jignirile personale de pe pagina anterioara, insa va rog sa mentineti duscutia la subiect. Daca veti continua cu offtopicul, voi proceda la a ruga un coleg sa va editeze postarile.
Va multumesc pentru intelegere!