avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Si totusi, gasim o solutie reala pentru aberatiile ...
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Si totusi, gasim o solutie reala pentru aberatiile fiscale care se vehiculeaza?

Pentru ca e clar ca greva fiscala nu duce niciunde. Ca orice act de nesupunere civica, este culpabil si poate fi sanctionat usor de autoritatile publice.

Si totusi, se poate invoca un argument juridic valid pentru combaterea noilor inginerii fiscale pe care vrea sa le introduca guvernul Boc?

Hai sa cautam solutii. Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: drbarbu , utilizator 03:49, 24 Aprilie 2009
Proiectele de acte normative sunt facute publice si pentru a ne da posibilitatea sa argumentam in favoarea sau contra lor. Nu cred ca trebuie sa asteptam intrarea in vigoare a unui act normativ pentru a exprima o opinie.
Un argument folosit de initiatorii proiectelor in discutie este ca e prea mare evaziunea fiscala in Romania. Asta justifica in opinia lor o serie de masuri fiscale arbitrare si discriminatorii, care nu vor duce la combaterea evaziunii, ci, dimpotriva, vor contribui la accentuarea fenomenului.
Buna,

este disponibila o varianta finala a proiectului de modificare a codului fiscal? Sunt interesat in primul rand de metodologia privind impozitul forfetar.

Multumesc
Dvs ati gasit pe site-ul MF acest proiect ? Eu , nu .Am cautat in sectiunea transparenta decizionala.

Am cautat sa aflu ce inseamna dezbatere publica si iata ce am gasit :
Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica

2) Anuntul referitor la elaborarea unui proiect de act normativ va fi adus la cunostinta publicului, in conditiile alin. (1), cu cel putin 30 de zile inainte de supunerea spre analiza, avizare si adoptare de catre autoritatile publice. Anuntul va cuprinde o nota de fundamentare, o expunere de motive sau, dupa caz, un referat de aprobare privind necesitatea adoptarii actului normativ propus, textul complet al proiectului actului respectiv, precum si termenul limita, locul si modalitatea in care cei interesati pot trimite in scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectul de act normativ.
(3) Anuntul referitor la elaborarea unui proiect de act normativ cu relevanta asupra mediului de afaceri se transmite de catre initiator asociatiilor de afaceri si altor asociatii legal constituite, pe domenii specifice de activitate, in termenul prevazut la alin. (2).
(4) La publicarea anuntului autoritatea administratiei publice va stabili o perioada de cel putin 10 zile pentru a primi in scris propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul de act normativ supus dezbaterii publice.
pai, una din solutii o stim singuri.

e ca atunci cand vrei sa slabesti. ce faci. manaci mai putin, mai sanatos, mai atent. nu inseamna neaparat ca poti cheltui mai putin in acest sens. deci nu putem decat sa mai diminuam din cheltuieli. e clar asta. dar nici sa platim un impozit forfetar cu ochii inchisi si de fapt sa aducem de acasa ca sa platim acest lucru.

apoi. daca ne-am organiza cu totii pe aceiasi linie sa facem toate lucrurile "la vedere" cred ca ar fi iar mai bine.

stiu ca urmarim alte modele pe care le-au aplicat altii, dar sa le aplicam pe cele care sunt bune si care sunt viabile la noi in tara.

sa fim atenti si la cei din jur. sa respectam termenele de plata, principii, conventii, tratamente si cate mai cititm pentru a aplica corect legea, sa ne schimbam modul de gandire si sa intelegem de fapt aceasta competitie de piata care a dus la aparitia crizei, sa analizam mai bine lucrurile care le facem si daca toate sunt necesare. ce-ar fi sa nu mai vindem clientului care nu mi-a achitat de demult. nu mai vand pur si simplu. raman cu un client in minus. dar si cu banii mei investiti mai bine. gata.

si nici timp de dezbateri filozofice nu prea e timp. cred ca e bine sa ne apucam de treaba serios. si constient sau inconstient sa realizam ca nu mai e timp de huzurit pentru nimeni.

vreau sa-l stiu si eu pe acela care nu munceste mai mult " ca inainte". vreau sa-l stiu si eu pe acela care nu s-a adaptat unei noi situatii. ca toti am trecut printr-un" pas inainte".

daca internetul a devenit solutia pentru multe lucruri inseamna ca tot acolo vom gasi in continuare un ajutor. nu stiu ce sa zic. atat de multi nu stiu sa foloseasca calculatorul. dar sa mai si intre pe internet "sa navigheze".

de cand ma stiu toate lucrurile le-am facut cu pasi mici. cu credit bineinteles am inaintat si am cumparat ce imi trebuia . creditul este speranta noastra in continuare. dar "cel performant", care se intoarce in timp la mine.

si sa fac rezerve pentru mine tot asa. si-n lei si in valuta. ca nu se stie.

ca doar n-o sa vina alta criza.:)
Pe la “mesele rotunde” se zvoneste ca firmele care sunt “pe zero” nu vor trebui sa vireze vreun impozit si nici cele care nu au activitate si nu au fost declarate inactive… Am mai inteles ca TVA se va deduce in continuare pt masinile cumparate in leasing…
Din observatii personale am constatat ca “marii oameni de afaceri” nu par deranjati de acest impozit forfetar… Oarecum, Statul le elimina concurenta … Nu vor mai fi multi dar mici, vor fi putini si mari… Cele mai multe “magazine de cartier” (care oricum sunt din ce in ce mai putine) vor disparea, iar cetatenii vor fi nevoiti sa mearga la… marile magazine...

In alta ordine de idei: asemenea masuri nu vor… eradica evaziunea fiscala… Nu ii cred asa naivi pe guvernanti…

Petitia on-line am semnat-o, de scris am scris tuturor celor despre care m-am gandit ca ar putea “adopta” o pozitie de contra puternica ce ar putea determina “stoparea” acestei modificari… Nu am scris numai eu, am fost mai multi – dar nimeni nu a primit vreun raspuns, de nicaieri.
Am constatat ca “patronatele” vorbesc pe tema, dar nu sunt semne ca s-ar renunta la aberatie. “Patronii” insista ca vor majora preturile la produse si servicii… Dar cu ce i-ar ajuta aceasta? Ar da mai multi bani la bugetul statului…

Impozitul forfetar se practica – doar ca (din cate am inteles) nu se practica in “situatii de criza ec-financ”, dar guvernantii romani au nevoie de bani pt campania electorala (si. eliminand concurenta pt "cei mari" vor avea bani de campanie de la acestia) – nu pot explica altfel necesitatea acestei impuneri. De fapt, prin obligatia asumata de a scuti angajatorii care-si trimit angajatii in somaj tehnic Statul cheltuieste bani care nu au fost asigurati prin “bugetul de stat” asa ca… au recurs la o tentativa aberanta ce nu e de ajutor nimanui (cu exceptia lor)… Cei care isi trimit oamenii in somaj tehnic nu doar ca nu beneficiaza de cine stie ce ajutor, dar sunt “si mai amenintati” de faliment.
Ce logica or avea cu acest gen de impozitare numai un inginer poate sti…

La cate se intampla in ultimele zile s-ar putea sa ne trezim cu o multime de legi promulgate si care sa ne surprinda :O

editare 11.04.09...

Se pare ca ramane cum au stabilit - pt sustinerea mediului de afaceri… B-)

pogea a zis ca cine nu e in stare sa plateasca Statului macar echivalentul in lei a 500 euro sa inchida.

Firmele abia infiintate nu vor plati impozit timp de un an.

Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Aprilie 2009
trope_doi, utilizator

Alte discuții în legătură

Modificare norme cod fiscal - proiect Ana Muntianu Ana Muntianu PROIECT H.G. REFERITOR O.U.G. 34/2009 VARIANTÃ DE LUCRU GUVERNUL ROMÂNIEI HOTÃRÂRE pentru modificarea şi completarea normelor ... (vezi toată discuția)
Propunere adresata consultantilor fiscali si expertilor contabili Ana Muntianu Ana Muntianu Avand in vedere ca pana luni proiectul OUG privind unele reglementari fiscale este supus dezbaterii publice, va propun sa sesizam organismele profesionale din ... (vezi toată discuția)
Oug nr. 34/2009 DRAGANLARISA DRAGANLARISA buna ziua! sunt administratorul unei societati de intermediere, platesc impozit pe venitul microintreprinderilor trimestrial. va rog sa ma lamuriti ce e cu ... (vezi toată discuția)