avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Si totusi, gasim o solutie reala pentru aberatiile ...
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Si totusi, gasim o solutie reala pentru aberatiile fiscale care se vehiculeaza?

Pentru ca e clar ca greva fiscala nu duce niciunde. Ca orice act de nesupunere civica, este culpabil si poate fi sanctionat usor de autoritatile publice.

Si totusi, se poate invoca un argument juridic valid pentru combaterea noilor inginerii fiscale pe care vrea sa le introduca guvernul Boc?

Hai sa cautam solutii. Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: drbarbu , utilizator 03:49, 24 Aprilie 2009
Vreau sa va informez ca tin contabilitatea la cateva firmulite cu CA 0-12000 euro. In proportie de 30% s-au indreptat cu viteza spre Registrul Comertului sa isi anunte sistare de activitate, pana nu se termina luna aprilie.
Mai am si cateva (foarte putine) cu cifra de afaceri peste 100000 euro.
Administratorii acestor din urma isi vor sista activitatea dupa ce isi vor deschide alte firme noi si vor fi mai atenti cu vanzarile pentru a nu mai depasi plafonul minim.
Eu cred ca aceasta lege incurajeaza la maxim evaziunea fiscala. Nu vad sub nici o forma cum anume o combate.
Este incredibil si inacceptabil.
Eu am alta intrebare: de ce nu reusesc autoritatile fiscale sa-i identifice pe cei care se sustrag de la plata decat sa se milogeasca la Boc sa le dea inca un instrument de ..."tortura" tot pentru cei care, de bine de rau, platesc...?

o mizerie.
Ileana Schwarz
Ar trebui sa intelegem ca dezbaterea proiectului de lege nu s-a intamplat asa cum ar fi trebuit sa se intample?
Tineti cont ca primele informatii despre aceasta OUG au aparut cam cu 2 saptamani inainte de a se aproba.
Dupa cate am citit, inainte de a aproba legi/OUG este obligatoriu ca acestea sa fie supuse dezbaterii publice timp de 10 zile. Pai de unde 10 zile cand in 14 zile a fost aprobata?

Ca rugaminte: ca sa fim cat-decat uniti in discutii, va rog sa mutati si aceasta discutie aici: www.avocatnet.ro/content/for... .
Aici deja sunt oameni care doresc sa mi se alature in actiunea de blocare a acestei OUG.

Multumesc.
Petitia on line

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Modificare norme cod fiscal - proiect Ana Muntianu Ana Muntianu PROIECT H.G. REFERITOR O.U.G. 34/2009 VARIANTÃ DE LUCRU GUVERNUL ROMÂNIEI HOTÃRÂRE pentru modificarea şi completarea normelor ... (vezi toată discuția)
Propunere adresata consultantilor fiscali si expertilor contabili Ana Muntianu Ana Muntianu Avand in vedere ca pana luni proiectul OUG privind unele reglementari fiscale este supus dezbaterii publice, va propun sa sesizam organismele profesionale din ... (vezi toată discuția)
Oug nr. 34/2009 DRAGANLARISA DRAGANLARISA buna ziua! sunt administratorul unei societati de intermediere, platesc impozit pe venitul microintreprinderilor trimestrial. va rog sa ma lamuriti ce e cu ... (vezi toată discuția)