avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Declaratia D 112 pentru anul 2014
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Declaratia D 112 pentru anul 2014

Pentru cei interesati, va anunt ca a aparut varianta D112 pentru anul 2014.
In sfarsit!
[ link extern ]
Atentie! Sunt schimbari majore in formular.


Formularul 205 pentru veniturile anuale 2013.
[ link extern ]

Intrati din IE

Din Chrome nu se poate accesa
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2014
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 19:20, 24 Februarie 2014
Eu v-am scris pe mp cam aceeasi solutie ca cea data de @elga50, dar cum v-am zis, maine am sa incerc si eu o simulare pe formularul meu. Atentie la erorile pe care vi le gaseste formularu si incercati sa le corectati (adevarul este ca solutiile pe care le da formularul sunt cam savante pentru noi, muritorii de rand, dumnealor dezvlotatorii avand impresia ca stau de vorba cu nush ce specialisti in informatica). Cum va spuneam, chiar daca solutiile pe care le dau ei sunt destul savante, macar va trimit exact acolo unde trebuie. Incercati mai multe variante, dupa fiecare varinata, dati validare si trebuie sa mearga la un moment dat. In fond ce s-a schimbat la dvs. acum, fata de declaratia din decembrie?
Fosta f de serv si-a dat demisiala din 31 dec iar acum am angajat alta persoana cu 6 ore in loc de 8 ca sa evit majororarea datorata minimului pe economie . In fis afiseaza :EROARE - A.3. Tip contract de munca dpdv timp de lucru nu are o valoare valida!
Eroarea dispare cand modific randul 3 de la acea persoana.
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
georgeiuly, utilizator
Nu aveti cum sa evitati majorarea datorata minimului pe economie. Ba s-ar putea sa aveti probleme daca se constata ca nu respectati acest minim brut pe economie. De angajat o angajati cu salariul minim brut pe economie, dar proportional cu timpul de lucru de 6 ore - cam 640 lei/luna (aplicati regula de trei simpla).
Mai departe completati D112, asa cum a specificat @elga50, mai sus.
Ce as adauga in plus: atentie la sectiunea E.3. - completati cu atentie partea de sus - dreapta a sectiunii, apoi pe randul 8 completati venitul brut 640 (sau cat l-ati negociat). Nu va intereseaza alte sectiuni, ori nu intereseaza, ori se completeaza automat.
Pe de alta parte ce modificari faceti la punctul A.3. ca sa dispara eroarea? Acolo faceti clik pe P6 - partial 6 ore - pentru ca asa este timpul de lucru, cum ati si specificat. La randul 4. Ore norma zilnic contract, puneti 8.
Pentru ca v-am promis, am copiat D112 pe care noi am si trimis-o la ANAF si nu are erori, a sters semnarura digitala ca sa pot face modificari, am modificat salariul la una dintre ingrijitoare, l-am facut 640, am mai modificat tot ce era necesar pe-acolo si am cerut verificarea salariatei. Raspuns: Asigurat validat! Pe prima pagina a declaratiei, parte de jos, am efectuat operatiunea de Adauga/Actualizeaza creante - pentru ca s-au efectuat modificari si am dat VALIDARE (generala) si firesc apare mesajul clasic: Validarea s-a terminat cu succes. A fost atasat fisierul Dec.Unica.xml. Copiati... pentru unitatea fiscala.
Acum, pot sa va spun ca o validare adevarata ar fi daca as trimite D112 la ANAF si as verifica recipisa... Ei, acest lucru nu-l mai pot face...
Succes!
Ultima modificare: Luni, 10 Februarie 2014
Adam Grecu, utilizator
La dec 112 suma incasata este influentata de valoarea tichetelor de masa.A mai patit cineva asa?
Ce sa fac?
La asociatiile de proprietari nu se dau tichete de masa.
Puneti intrebarea la Discutii financiare din forum.

Alte discuții în legătură

D112 - modificare salariu in cursul lunii Viovas Viovas Buna ziua. Am un salariat care in perioada 01.022012 - 19.02.2012 a avut un salariu tarifar de 1800 lei, timp de lucru 8 ore/zi. Incepand cu 20.02.2012 i se ... (vezi toată discuția)
Revisal + erori la transmitere on-line d112 BICOS BICOS pentru transmitere revisal trebuie doar o dec. interna de numire care cumva trebuie inregistrata la itm? imi apar erori la folosire certif, digital ptr.112 ... (vezi toată discuția)
Versiunea actualizata pentru declaratia 112 (soft a si soft j) - metode de preluare declaratia 112 dintr-o luna anterioara  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [u][i]Metode de preluare declaratia 112 dintr-o luna anterioara: [/i][/u] 1. Daca este aceeasi versiune si in luna urmatoare: Efectuati o copie a fisierului ... (vezi toată discuția)