avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Juristii sunt obligati sa se inscrie in Colegiul ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Juristii sunt obligati sa se inscrie in Colegiul Consilierilor Juridici?

Buna ziua!
Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea problema: urmeaza sa ma angajez ca jurist la o firma si nu stiu daca trebuie sa ma inscriu si in Colegiul Consilierilor Juridici. Printre atributiile mele ar fi si aceea de reprezentare a societatii in instanta. In ce situatie pot indeplini aceasta atributie? Numai daca ma inscriu in Colegiul Consilierilor Juridici? Iar in cazul in care ma inscriu, sunt obligata sa imi gasesc si un indrumator?
Va multumesc si va doresc o zi buna!
Maria
Doar denumirea difera , in rest atributiile sunt aceleasi ... jurist = consilier juridic:)
~ Conținut șters la cerere ~
jurist Clement a scris:

dar imi permiti o intrebare d-le freelis ?
_atunci cum sa fim oare conformi cu Lg 514/2003 si cu Statutul de organizare a prof de cs jr ?
La o autoritate locala,sau la aparatul Prefecturei ?
Scuzati-ma am mai discutat acest aspect si......poate il mai lamuriti d-le freelis !!
Va rog ff mult,deoarece cati am fost prin stagiu si definitivat,chiar de naivi am parcurs asta !
O exceptie face regula ??Ajutati-mi sa va pricep!
Aveti respectul si consideratia mea !
:closedtopic::rtfm::slap:


in ce sens nu intelegeti ? ...
Considerati ca notiunea de jurist este diferita de cea de consilier juridic ? ... despre acest lucru era vorba in mesajul postat de user-ul jogeorgejo.

P.s.
ca sa nu va mai legati de mine ... va spun ca am terminat facultatea in 1998 ... pana la apariatia acestui act normativ de care faceti atata caz ... e ceva vreme ... din calculul meu sunt vreo 5 ani ... concluzia o puteti trage dvs.
intervin si eu ca un novice; daca in 2003 eram incadrata consilier juridic , chiar daca aveam sub 1 an vechime in aceasta profesie, sunt considera cj definitiv?
Daca sunt cj defintiv, pot da examen in barou fara a face stagiatura ca avocat?
Sau pot sa-mi fac soc de consultanta juridica? :)
Societatile de consultanta juridica nu se mai pot constitui .. Exista un RIL, in acest sens dat prin 2006.:(

Nu aveti cum sa fiti c.j. definitiv ... Consilierii juridici care la data intrarii în vigoare a Legii nr.514/2003 au o vechime în activitatea de jurisconsult sau consilier juridic de pâna la 2 ani vor fi trecuti pe tabloul consilierilor juridici stagiari, urmând a efectua stagiul profesional si a sustine examenul de definitivat conform prezentului statut si a Regulamentelor corpului profesional adoptate de Consiliul UCCJR.

Alte discuții în legătură

Consilier juridic definitiv monalisaalina monalisaalina Imi pot da definitivatul ca si consilier jurudic fara sa fiu inscrisa la UUCJ? (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv? luca_claudia72 luca_claudia72 poti sa-ti dai definitivatul ca si consilier juridic daca ai un contract de munca ca cj de 2 ani ? adevarul e ca nu m-am inscris in uccj...mi s-ar recunoaste ... (vezi toată discuția)
Calitatea de jurist Alina_2010 Alina_2010 Buna.Am si eu o nelamurire daca ma poate ajta cineva.daca o persoana termina dreptul, automat este licentiat in drept si are statut de consilier juridic.La un ... (vezi toată discuția)