avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin de restrictie sau interdictie impotriva ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin de restrictie sau interdictie impotriva partenerei tatalui

Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile legale pentru a impiedica intalnirile dintre copilul minor si partenera parintelui cu care impart custodia comuna, in conditiile in care in nenumarate randuri partenera acestuia a intervenit, cu permisiunea tatalui -acesta pretinzand ca partenera lui face parte din familie si are tot dreptul sa isi spuna opinia si sa intervina in discutii despre minor, in decizii referitoare la minor. Aceasta persoana a avut in multe situatii comportamente nepotrivite fata de copil(ii jigneste mama, incearca sa ii influenteze deciziile, este o prezenta permanenta la intalnirile dintre el si tata, fara asentimentul minorul) care au determinat in timp si refuzul minorului de a mai merge in vizitele la domiciliul parintelui si au determinat degradarea relatiei bune pe care acesta o avea cu parinetele lui.
Va multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~
Dar doamna bettydavid, sa nu-mi fie cu suparare, dar ce v-a facut domnul de credeti ca aveti dreptul sa-l scoateti cu forta din viata copilului? Ca mie tararea asta in proces a tatalui si taraganarea situatiei pana convingeti copilu sa zica ca nu mai vrea sa stie de tata imi suna a alienare parentala.
Dnule Against pas inteleg ca mai noul rol de barbat este cel de victima, ma mir ca nu isi adauga un tremol in glas si nu scot din borsetuta o sticluta cu "saruri" sa nu-i ia cu lesin.........cat de ridicol, cat de scarbos, dar....totusi!!!!!!!!! Din ce va rezulta ca doamna doreste sa-l scoata pe domn din viata copilului??? Chiar asa sarim peste evidente DOAR ptr a sustine pana in panzele albe tatal? Ce scrie doamna aici. Scrie: relatia s-a deteriorat in timp, mama copilului fiind jignita in fata copilului de catre actuala partenera a acestuia, sau sotie, si ca tatal a incurajat astfel de atitudini, afirmand ca actuala doamna are toate drepturile!
Ce parere ati avea despre exercitul asumarii? Cunoasteti termenul? Adica: tatal vede ca din motive reale sau pur subiective copilul dezagreaza comentariile actualei partenere. Ce-ar fi daca tatal i-ar cere acesteia sa inteleaga ca ptr el relatia cu fiul sau este extrem de importanta si ca nu doreste ca acesta sa se indeparteze de el. Prin urmare o roaga pe actuala doamna sa fie un pic mai ingaduitoare, si sa nu critice mama copilului. Dar cum dvs stimate dnule Againstpas sunteti un pasionat sustinator al alienarii parentale, ce ziceti de jignirea si discreditarea mamei in fata copilului, in casa tatalui? Asta cum sa se numeasca oare?Sau iIarasi intervine dubla masura? Iarasi manipularea realitatii?
againstPas, o mamă care-şi creşte singură copilul, în dezinteresul total al tatălui biologic sau al fostului soţ are acelaşi drept să-l scoată din viaţa copilului pe acel tată brusc trezit la "sentimente paterne" ca şi dreptul tatălui care intră cu forţa în viaţa bietului copil şi, în loc de efectul miraculos de "dezvoltare emoţională echilibrată" produce traume psihice ireversibile copilului. X-(
Nu e singurul caz pe acest forum , când mamele primesc copiii acasă plângând , din vizita binefăcătoare, mai mult, cazul copilului tuns la zero este strigător la cer!
E bine ca fiecare caz să fie tratat în funcţie de situaţia concretă.
bettydavid a scris:

Simplu! Pana la varsta de 10 ani eu l-as tari prin tribunale si as tot lungi-o cu schimbarea deciziei de custodie comuna.

Stimata doamna proastasatului,
Va inteleg preocuparea pentru comentariile mele. Daca nu ar fi persoane ca mine, un sfat ca cel mai de sus ar parea ca fiind unul normal. Nu numai ca nu este normal, dar este revoltator! Daca nu ati reactionat la un astfel de sfat, inseamna ca nici macar nu intelegeti notiunea dublei masuri.
Intrebarile mele erau adresate doamnei dettydavid, nu doamnei almamater, pentru ca nu-i asa, din acest motiv am si scris @ bettydavid. Eu i-am transmis deja doamnei almamater ce cred eu in aceasta speta, asadar acum ma refeream strict la sfatul doamnei bettydavid.

Alte discuții în legătură

Custodie, limitare program vizitare Adina_Ghe Adina_Ghe 1. Am divortat in decembrie anul trecut, de comun acord, dar acum nu mai sunt de acord cu timpul petrecut de minor cu tatal, parandu-mi-se prea mult: adica imi ... (vezi toată discuția)
Se poate obține pensie de întreținere când plătitorul nu are venituri declarate? Mihamyky Mihamyky Buna seara! Am o nepoțica de 3 ani care de la vârsta de 8 luni tatăl acesteia nu vrea sa mai audă de ea și nu vrea sa plătească pensie alimentară. A ... (vezi toată discuția)
Consiliere parinti la dgaspc irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua, Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? ... (vezi toată discuția)