avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1278 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin de restrictie sau interdictie impotriva ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin de restrictie sau interdictie impotriva partenerei tatalui

Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile legale pentru a impiedica intalnirile dintre copilul minor si partenera parintelui cu care impart custodia comuna, in conditiile in care in nenumarate randuri partenera acestuia a intervenit, cu permisiunea tatalui -acesta pretinzand ca partenera lui face parte din familie si are tot dreptul sa isi spuna opinia si sa intervina in discutii despre minor, in decizii referitoare la minor. Aceasta persoana a avut in multe situatii comportamente nepotrivite fata de copil(ii jigneste mama, incearca sa ii influenteze deciziile, este o prezenta permanenta la intalnirile dintre el si tata, fara asentimentul minorul) care au determinat in timp si refuzul minorului de a mai merge in vizitele la domiciliul parintelui si au determinat degradarea relatiei bune pe care acesta o avea cu parinetele lui.
Va multumesc.
adevarat asa ar fi mai bine,
dar doamna a explicat ca nu reuseste acest lucru si, in plus, de-a lungul vietii, copilul respectiv va tot avea de facut fata comportamentului inadecvat al adultilor (ba chiar si comportamentului inadecvat al copiilor de aceeasi varsta cu el)
Nu cred ca e asa de deplasat ca, pe langa efortul de a determina adultii sa adopte o atitudine corecta (ce n-o sa se intample in vecii vecilor la judecatorie), sa iti inveti copilul ca este iubit, valoros si ca tot ce aude trebuie cantarit.
Copilul este o fiinţă, care, chiar dacă nu ştie să se explice ,are simţuri.
Chiar şi animalele au simţuri, chiar mai bine dezvoltate decât fiinţa umană. O pisică ştie de cine să fugă sau pe lângă cine să se gudure, la fel şi câinele . Este aiurea să-i explici unui copil cât este de iubit, când el simte contrariul.
Este adevărat că nu întotdeauna judecătoria rezolvă problemele, eu apreciez că judecătoria chiar complică lucrurile, fiindcă, aşa cum judecătorul nu poate dispune ca doi oameni să nu divorţeze sau să impună ca doi oameni să se căsătorească, impunerea unor programe de vizită, forţarea acestor legături este contra interesului minorului.
Nu văd beneficiul vizitelor acestui copil la tata, când, în timp ce stă acolo, copilul suferă. Suferinţa actuală este în interesul ulterior al copilului? NU! Copilul trebuie să trăiască într-un mediu armonios, lipsit de conflictele familiale.
În cazul de faţă, chiar dacă autoritatea unică nu rezolvă problema vizitei, reducerea programului de vizită sau stabilirea unui program pe teren neutru, unde partenera tatălui să nu se poată manifesta ar fi , hotărât, în favoarea copilului, dar asta nu se poate rezolva decât prin judecătorie.
Doamna Martonze va contrazic, este in beneficiul oricarui copil sa creasca intr-un mediu armonios,echilibrat,dar nu este in beneficiul lui incercarea parintilor de a-l proteja de absolut orice problema. Globul de cristal nu face bine nimanui. Se invata si din experiente negative si de multe ori mai ales din ele.
Copilul simte si copilul invata ce e de invatat din lectia asta.
Daca dumneavoastra nu vedeti beneficiul vizitei la tata nu inseamna ca el nu exista.
Mi se pare sfatul doamnei mirebire foarte bun si potrivit.
Cred ca cele trei persoane implicate (mama, tata si actuala partenera) ar trebui sa poarte o discutie la o cafea si sa-si rezolve propriile probleme. In opinia mea, nu reducerea programului de vizita ar fi solutia.
Teren neutru? Asta s-ar putea stabili pentru o perioada intermediara de o luna, doua, tatal nu poate fi constrans sa-si creasca copilul prin parcuri si locuri de joaca.
Copilul nu se creste prin program de vizitare. A fi parinte nu inseamna a avea program de vizitare. Programul de vizitare este expresia unui drept, al parintelui si al copilului, si NU expresia obligatiilor parintesti, doar ale parintelui.

Alte discuții în legătură

Custodie, limitare program vizitare Adina_Ghe Adina_Ghe 1. Am divortat in decembrie anul trecut, de comun acord, dar acum nu mai sunt de acord cu timpul petrecut de minor cu tatal, parandu-mi-se prea mult: adica imi ... (vezi toată discuția)
Se poate obține pensie de întreținere când plătitorul nu are venituri declarate? Mihamyky Mihamyky Buna seara! Am o nepoțica de 3 ani care de la vârsta de 8 luni tatăl acesteia nu vrea sa mai audă de ea și nu vrea sa plătească pensie alimentară. A ... (vezi toată discuția)
Consiliere parinti la dgaspc irinavasiliu irinavasiliu Buna ziua, Care sunt atributiile legale si procedurile acestei institutii referitoare la implicarea in consilierea fostilor soti, spre beneficiul copiilor? ... (vezi toată discuția)