cora2006 a scris:
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Usor, usor, incep sa ajung la concluzia ca : ,, cine-i harnic si munceste ori e prost ori nu gandeste".Nu este deloc noua aceasta vorba...ci vine din regimul comunist...
Si in mod inevitabil ajung sa ma intreb daca se mai merita sa fi avocat harnic in ziua de astazi...pt ca in mod paradoxal conform zicalei...
Toata lumea invoca criza...
Este un punct de vedere, Claudiu, pe care eu nu-l impartasesc.
Cu siguranta exista si alte opinii, diferite de cele exprimate deja......
Poate ca acesta este un aspect care ne diferentiaza pe noi, avocatii...;)
Da, Cora este adevarat ce spui.
Mie imi place sa lucrez si sa ajut omul dar stim cu totii ca dreptatea trebuie dovedita si adesea nu este usor sa ajungi sa o probezi.
In cadrul procesului penal, daca am convingerea ca omul este nevinovat si risca sa primeasca o pedeapsa aiurea ( adica ar putea fi condamnat sau arestat) ma opun indiferent de bani daca se intampla sa fiu curios sa aflu despre ce este vorba.De aceea, spun ca banii nu conteaza intotdeauna, dar sunt situatii in care efectiv doar judecatorul poate sa decida dupa ce asculta toate acuzarile si apararile si nu poti avea convingerea certa ca omul este chiar nevinovat.
Problema este ca pregatirea unui dosar necesita timp si daca esti silit sa ai prea multe...ajungi sa nu mai ai timp suficient.Cred ca aici nu poti sa nu imi dai dreptate.
Problema banilor poate afecta grav actul de justitie intrucat clientul roman crede ca angajarea unui avocat este adesea acelasi lucru cu, cumpararea unui serviciu nediferentiat din punct de vedere calitativ, ca sa nu spun produs.
Or, dupa parerea mea, apararea este un act de creatie bazat pe ,,ceva" , care poate avea diferente substantiale in ceea ce priveste rezultatul final si desi in procese simple rezultatul poate fi acelasi, in cazul proceselor complicate rezultatul poate fi diamentral opus in ceea ce priveste finalitatea.
Increderea oamenilor in avocati este in mare scadere de multi ani incoace.Cred ca doar politicienii depasesc lipsa de incredere...dar, sa nu uitam ca si printre ei sunt multi avocati...
avocat Claudiu Lascoschi