Am vrut sa cumpăr o mașina , am virat 3000 de € prin Western Union cu ridicare in Germania tot de mine! Cum e posibil ca altcineva sa ridice banii fără a avea MTCN ȘI fără un act de identitate? Am cheltuit și 200 euro sa ajung sa ma întâlnesc iar când am ajuns teapa! Am intrat pe sait la Western și am verificat MTCN și banii erau ridicați cu adevărat ! Cum dr e posibil așa ceva? La ce au mai înființat acest model de transfer dacă este așa vulnerabil??
tgeorgescu
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Intai faceti plangere penala, daca nu o faceti inseamna ca n-ati fost escrocat/furat. Fara plangere penala Western Union nici macar nu va negocia cu dvs. cu privire la recuperarea banilor.
AvTudor_com
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Sansele sunt foarte mici sa recuperati ceva de la WU sau de la gruparea infractionala, dar puteti ajuta la prinderea lor.
Povestea nu este noua. O detaliez putin, poate sunt si alte persoane pregatite sa faca aceasta greseala.
Se publica un anunt cu o masina, ultima data am am intalnit un caz cu un BMW X1 la 7000eur, deci aprox 30-50% mai ieftin decat pretul pietei. Cel care a publicat anuntul nu raspunde la telefon dar transmite un sms cu un email la care poate sa fie contactat legat de masina.
Raspunde la email cu poze ale masinii....si prezentarea povestii sale persoanale. Spune ca a lucrat in Germania dar s-a mutat in Irlanda,
Masina se afla in Munchen. Ca sa isi ia bilete de avion si liber de la serviciu, are nevoie de o garantie din partea dvs. Va pune sa trimiteti banii pe numele dvs in Germania, spunand ca doar dvs ii puteti ridica, cerandu-va o poza de pe dovada transferului.
Cum ridica banii nu stiu exact, probabil folosesc MTCN-ul si un ID fals.
Faceti print screen de pe emailuri, anuntul online, sms, fisa de transfer si mergeti cu ele la politie.
Banca poate fi vinovata daca a gresit cu ceva.
In mod logic trebuie sa existe o greseala.
Cazul insa va fi unul complicat si din pacate orice este complicat costa multi bani ca sa existe sanse de rezolvare.
Problema este ca va costa cat ati dat ca sa va recuperati banii...daca nu mai mult ca sa se faca demersuri judiciare specializate.