Am vrut sa cumpăr o mașina , am virat 3000 de € prin Western Union cu ridicare in Germania tot de mine! Cum e posibil ca altcineva sa ridice banii fără a avea MTCN ȘI fără un act de identitate? Am cheltuit și 200 euro sa ajung sa ma întâlnesc iar când am ajuns teapa! Am intrat pe sait la Western și am verificat MTCN și banii erau ridicați cu adevărat ! Cum dr e posibil așa ceva? La ce au mai înființat acest model de transfer dacă este așa vulnerabil??
tgeorgescu
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu e logic sa-si trimita singur bani (si sa plateasca un comision pentru asta), dar nu e interzis. Fara plangere penala WU va zice ca a ridicat singur banii si nu mai vrea sa recunoasca sau ca era in cardasie cu cel care a ridicat banii. Deci daca nu face plangere, nu are nicio pretentie de la WU si nu are ce discuta cu ei. La WU nu s-a rasturnat caru' cu prosti. Fie ca e vorba de risc de intreprinzator, fie ca e vorba de asigurari, WU nu-i va da niciun ban fara plangere, pentru ca nu-l vor crede pe ochi frumosi, ci vor dori tidule.
Demos
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Când cineva î-si trimite sie insusi o sumâ de bani prin WU, etc..., toti cei care intervin pe toatâ lungimea lantului procesului de transfer pot sâ-si însuseascâ suma (au toate datele, atât cele ale celui care trimite cât si cele ale celui care primeste si în plus vâd clar câ este vorba de aceeas persoanâ, restul nu este decât o problemâ de investitie)!!!
Falsificarea unui act de identitate De, Fr, It, UK, etc..., costâ 100€, pt o CNI Ro, 50 € plus un drum D/Î de 200€ = 250€.
Trebuie sâ admitem, suntem în fata unui ROI exceptional (1200% în max. 7 zile).
Recursurile existâ dar sunt fârâ viitor.
În clar, recititi vâ rog conditiile de utilizare ale serviciilor diverselor sociétâti de transfer de fonduri tip WU, alea în litere mici,
Cazul în care cineva î-si trimite sie insusi o sumâ de bani într-o altâ tarâ si altâ jurisdictie nu este acoperit.
Bineînteles, din punct de vedere juridic puteti sâ depuneti o plângere penalâ împotriva societâtii WU în România, în nume propriu sau în cadrul unei grupâri infractionale.
Dificultâtile vor consta în identificarea celui care a încasat, deci excrocul X si în dovedirea relatiei între sau complicitâtii între excrocul X si societatea de transfer de fonduri WU.
Nu stiu dacâ sunteti la curent, în UE aveti dreptul sâ circulati cu echivalentul unei sume de 10.000 € în lichid, fârâ nici o obligatie si cu sume de peste 10.000€ cu obligatie declarativâ în vama statului de destinatie (10.000€ sau + în functie de legislatia specificâ târii de destinatie),
AvTudor_com
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Autorul faptei provoaca persoana inselata sa isi dovedeasca ea onestitatea fata de el. Acesta este motivul pentru care persoana vatamata a transferat pe numele sau banii.
Textul este asa:
"Transferul dumneavoastra trebuie sa arate asa :
sotia/ un prieten – expeditor
numele dumneavoastra – destinatar
tare de destinatie – Germania (orasul Munich daca este nevoie)
Va rog sa intelegeti ca nu solicit o plata în avans, singura persoana care ar putea ridica banii din Germania sunteti dvs. Acest transfer va costa aproximativ 60 sau 70 EURO, aceasta suma v-o scad eu din pretul masini deoarece este o conditie de a mea si nu ar fi normal sa va pun pe dvs sa platiti pentru mine."