avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Țeapă prin Western Union. Cum e posibil ca banii pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Țeapă prin Western Union. Cum e posibil ca banii pe care mi i-am trimis să fie ridicați de altcineva?

Cum pot recupera banii?

Am vrut sa cumpăr o mașina , am virat 3000 de € prin Western Union cu ridicare in Germania tot de mine! Cum e posibil ca altcineva sa ridice banii fără a avea MTCN ȘI fără un act de identitate? Am cheltuit și 200 euro sa ajung sa ma întâlnesc iar când am ajuns teapa! Am intrat pe sait la Western și am verificat MTCN și banii erau ridicați cu adevărat ! Cum dr e posibil așa ceva? La ce au mai înființat acest model de transfer dacă este așa vulnerabil??
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 14:21, 8 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Av. Mihai Cosmin Tudor a scris:

Va rog sa intelegeti ca nu solicit o plata în avans, (...) aceasta suma v-o scad eu din pretul masini. Daca trimite-ti banii in urmatoarele 2 ore veti primi garantat un breloc si un cablu de tractare. Important este sa trimite-ti banii si dovada platii."

acest răspuns util
Nu, nu aveti nicio sansa sa va recuperati banii. Ma mira foarte tare ca - dupa ani si ani de zile de cand exista teapa asta - inca mai exista naivi (ca sa nu spun altfel) care isi iau plasa!
Problema nu este deloc deloc complicata. Escrocul vrea dovada: printsceen/poza in timp ce tu verifici tranzactia pe site-ul sugerat de ei, chipuile "tracking status WU"...dar site-ul e o copie. De aici ei primesc toate detaliile (inclusiv codul secret).

Cu aceste informatii in Germania la un Western Union solicita transferul de bani. Nu este obligatoriu sa prezinte ID pentru ridicarea sumei, daca detine toate detaliile (exp, dest, cod,...). Nu in Germania!
acest răspuns util
Am avut si eu parte de această experiență. Sotul meu a văzut pe net un touran foarte ieftin. Avea seria de sasiu in anunt a verificat seria la reprezentanta, masina era ok până si kilometrii erau corecți. Totul s-a petrecut foarte repede. Doar ca a trimis banii aproape de încheierea programului la western union. A trimis o poza vânzătorului fără codul tranzacției. La ora 22 omul i-a trimis un link de western sa verifice statusul tranzactie. Atunci el a furnizat toate datele fără să știe. Înainte să mă culc eu am vrut sa mai vad o data masina. Nu mai era anuntul pe olx. Am cautat pe net si am gasit anuntul activ pe alt site. Si apoi am cautat pe google "teapa pe olx". M-am crucit. Am trimis email la western ca e posibil sa fie o fruda.Am avut o noapte de coșmar. A doua zi la prima oră eram la ghișeul unde am facut tranzactia si am blocat transferul prin telefon. Am avut un mare noroc. Tranzactia nu a fost făcută si am primit toți banii înapoi. Am trecut razant pe lângă "moarte". Abia după 4 zile am reusit sa ne revenim. Avem toate convorbirile cu persoana respectiva. Oarecum a recunoscut că e o hoție și ca stie ca nu o sa ne ducem la poliție ca asa fac toti. Avem si o poza la buletinul acelei persoane (asta daca buletinul nu e fals). Credeti ca ar ajuta cu ceva daca ne ducem la poliție?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
crisstinn, utilizator
Pe dvs. nu, dar poate ii ajuta pe altii.

Alte discuții în legătură

Fraudă prin western union și posibil furt identitate: cum pot recupera banii pe care i-a ridicat altcineva în locul tatălui meu? sabo ioana sabo ioana Buna ziua, am trimis suma de 2500euro+comision 90euro prin western union catre tatal meu, pentru a fi ridicati din franta. Am facut acest lucru deoarece voiam ... (vezi toată discuția)
Am rugat un prieten să transfere, prin western union, 4500 e în germania de pe numele lui pe numele meu, dar când am ajuns acolo suma era ridicată de altă persoană. ce pot să fac? AndreiDori AndreiDori Cum pot recupera banii depusi pe numele meu? Acum cateva zile am cazut intr-o capcana ...trebuia sa iau o masina...etc. Am rugat un prieten sa imi faca ... (vezi toată discuția)
Frauda bancara AndreiGabriel1234 AndreiGabriel1234 Buna ziua,in urma cu doar o saptamana am fost victima unei fraude si de aceea va cer ajutor.Vroiam sa-mi cumpar o masina si am intrat pe mercador unde am si ... (vezi toată discuția)