avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală satanism
Discuție deschisă în Cultură generală

satanism

Intrucat @ teufelssohn a expus sub titlul Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra pozitia sa laudatoare despre satanism cred ,ca ar fi benefic , sa dezbatem aceasta temnatica mai pe larg . Oare Biblia este ceva de condamnat ," Dumenezeu este mort" , iar satanismul ar reprezenta necesitatea noastra cotidiana ?
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 05:22, 11 Noiembrie 2018
Tarului Petru cel Mare (1689-1725) i se atribuie introducerea francmasoneriei in Rusia… Deci, ceva mai devreme de Albert… Si, daca privim in istorie, francmasonii sunt “urmasii” Ordinului Cavalerilor Templieri (considerati si primii bancheri din istorie)… Astfel, coboram si mai adanc in istoria francmasoneriei… pana pe la anul 926… Templierii sunt adevaratii “vinovati” de aparitia primei forme de Franc-Masonerie… Apoi, cum era firesc, a evoluat, s-a adaptatat…
Gura istoricilor gangureste ca multi masoni au facut parte din Conventia care a dus la redactarea Constitutiei SUA - poate din acest motiv in SUA e – aparent cel putin – mai multa libertate pt individ? Aceasta Constitutie a intrat in vigoare in 1788 (cred ca nu gresesc, desi nu prea am memoria cifrelor) – cu ceva timp inainte de acel Albert…
handsu a scris:

Cel care a dezvoltat masonismul dintr-o organizatie secreta relativ mica la dimensiunile actuale a fost Albert Pike (1809 - 1891) care a definit traseul ideologic de parcurs de membrii organizatiei sale : " Lucifer , Zeul luminii , lupta impotriva lui Adonai , Zeul Bibliei;da , Lucifer este Dumnezeu ."

Habar nu am de unde le scoateti, dar il nedreptatiti pe bietul Pike (care fie vorba intre noi s-a ocupat mai mult de ritualul francmason decat de ideologie). Chestiunea asta cu masonii care neaparat sunt satanisti imi aduce aminte de o intamplare:
Acum destul de multi ani incercam sa-i invat pe cativa tineri cateva chestiuni simple despre calculatoare intre care si ceea ce este un sistem de operare, un ... "daimon" ... etc. mi s-a parut amuzant sa ii invat cum se instaleaza si altceva decat un Windows piratat si am mers pe mana Free BSD pe care-l aveam la indemana si care are ca mascota un ... "daimon" cu fata naiva si bascheti in picioare. Rezultatul? Copii s-au dus acasa si au povestit iar unii din ei nu s-au mai intors la lectii pentru ca unii parinti nu erau de acord cu "simbolurile sataniste"ale Free BSD si nici ca urmasii lor sa invete despre daimonii chiar daca sunt doar software.
Asadar chiar daca Free BSD are ca mascota acel diavol rosu nu cred ca sunt satanisti dupa cum nu cred ca masonii sunt anticrestini (in USA sunt o multime de predicatori masoni) ori satanisti.
Intr-o forma supersimplificata, cum vad eu, masonii pare-se ca sunt cei mai profesionisti vanatori de capete. O organizatie elitista (si in sens bun si rau) care isi castiga adeptii din randurile talentelor de orice fel, oferindu-le – pe baza unor concepte “liberale” – o apartenenta la un grup care le depaseste “conditia sociala”. Racolatii sunt manipulati intr-un mod deosebit de abil, intr-un spirit al aparentei discipline, le sunt “dezvaluite” in mod gradat unele “secrete”, sunt apoi prinsi intr-un joc vicios in care “pasul inapoi” este anihilat de o combinetie stranie intre dorinta de a cunoaste mai mult (sub conditia respectarii ordinii interioare) si teama de a pierde “conexiunea” cu o lume inchisa unde valoarea pare a fi apreciata corect.
In realitate, raman pe veci sclavii si executantii celor care trag de sfori, realitate pe care o prefera celei din “lumea dezlantuita din afara cercului”, desi unii fac eforturi sa se amageasca o viata intreaga.

Legatura dintre masonerie si satanism este ca ambele curente propun altceva ca si curent religios decat crestinismul “clasic” propovaduit de mai toate denominatiile crestine ; primii mai discret, ultimii mai incisiv, aparent fara coeziune. Ambii propun o noua ordine mondiala, dar “preotii” lor au “jargoanele adaptate la grupurile tinta: primii tintesc elitele, ultimii pe slujitorii elitelor , cum o noua ordine sociala are nevoie de toate paturile sociale, dar repuse la locul lor, dupa ce fusesera dizlocate de revolutia franceza, de sufragetiste si alte miscari revolutionare care le-au permis “mojicilor” sa dea cu pumnul in masa “stapanilor”.

Personal prefer sa admir in continuare cum oamenii, buni sau rai, tineri ssu batrani, imbracati decent calca pragul bisericii lor nesecrete si deschise. Iar ca ideologie, ma simt aproape de R.W. Emerson., desi … pana si cuvintele lui au fost abil furate si insusite de masoni.

The same dualism underlies the nature and condition of man. Every excess causes a defect; every defect an excess. Every sweet hath its sour; every evil its good. Every faculty which is a receiver of pleasure has an equal penalty put on its abuse. It is to answer for its moderation with its life. For every grain of wit there is a grain of folly. For every thing you have missed, you have gained something else; and for every thing you gain, you lose something. If riches increase, they are increased that use them. If the gatherer gathers too much, nature takes out of the man what she puts into his chest; swells the estate, but kills the owner. Nature hates monopolies and exceptions.
:)
@zoritong,
Mi se pare mie sau ati pus in paranteze, ca fiind satanisti, anumite categorii de indivizi? Pt ca de-ati facut aceasta nu dati dovada de credinta in Dumnezeu, chiar daca – in teorie – pare ca ati fi crestin. Divinitatea este aceea care judeca faptele si credintele oamenilor – din cate stiu…


@trope_doi,
1.In paranteze am dat doar “indicatii scenice” care faceau trimitere la masoneriei (loje ….si cei care se regasesc in ea). Iar trimiterea este facuta in baza unor informatii, informatii care sunt gasite, atat pe internet, cat si in unele publicatii:
Un prim exemplu: "Fratele Nathanael Kapner” care se consideră “fost evreu”. El declară că s-a născut evreu, a crescut evreu (în religia mozaică) dar în vara anului 2007 s-a convertit la religia Creștin Ortodoxă și a începupt să-și demaște foștii lui frați și lucrările lor sataniste.
Al doilea exemplu: [ link extern ]
:strong:Un altfel de exemplu: [ link extern ]
2. Divinitatea ne-a dat binele si raul, tot Divinitatea (prin parabole) ne-a lasat libertatea de-a alege ce este bines au rau:
Voua v’a fost dat sa cunoasteti tainele Împaratiei lui Dumnezeu, dar celorlalti li se vorbeste în pilde, ca „macar ca vad, sa nu vad, si macar ca aud, sa nu nteleaga”.
De ce, totuşi, Dumnezeu îi perminte lui Satan să fie “stăpânitorul lumii acesteia”?
Iar ca să înţelegem de ce îi permite Dumnezeu lui Satan să fie “stăpânitorul lumii acesteia”, trebuie să înţelegem planul lui Dumnezeu cu omul.
Ce trebuie sa facem dupa ce am vazut cele două portrete, al lui Satan şi al lui Dumnezeu?
Ne uităm bine la amândouă si decidem:
- De care îmi place?
- Care vreau să se imprime în mine?
- Cu care vreau să mă aseamăn?

Răspunsul îţi determină eternitatea

Deci! Sa recapitulam,
Există doi stăpâni care au caractere diametral opuse.
Satan îţi inspiră “poftele” lui, care vin din natura lui.
Dumnezeu îţi dă poruncile Lui, care vin din natura Lui.
Pe care-l asculţi, ca acela devii şi cu acela vei locui în veşnicii

@handsu,
De ce aveti certitudinea ca masonii sunt anticrestini? A nu fi crestin nu inseamna – automat – a fi anticrestin…


@trope_doi

Masonii numesc Biblia „Volum al Legii Sfinte”(V.L.S.) si o considera o parte indispensabila a ceea ce este denumit „mobila” intr-o loja masonica. Dar Biblia este folosita numai in asa numita Loja “Crestina” – Pentateuhul evreiesc este folosit in loja evreiasca, Coranul este folosit în loja mahomedana, Veda în loja brahmanica etc. Jim Shaw, un fost mason de gradul 33, spune ca masoneria nu este fundamentata pe Biblie (numita “Marea Lumina”) ci pe Cabala, o carte medievala de mistica si magie. Autoritate masonica, Henry Wilson Coil admite de asemenea ca învataturile Cabalei pot fi aflate în unele dintre nivelele mistice si filosofice ale Masoneriei.
Albert Pike, omul responsabil pentru virtual rescriere a rangurilor Ritului Scotian în forma prezenta, a spus ca, din punct de vedere masonic, “cautarea luminii” conduce direct la Cabala, ultima sursa a credintei masonice (Morala si Dogma).

Masonii pretind, celor ce doresc sã fie membri, sa creada in Dumnezeu, dar candidatului nu i se cere niciodata sa spuna in ce Dumnezeu crede – Masoneria… iti cere doar sa crezi intr-o zeitate, da-i ce nume doresti… si zeul va fi bun, deci el este zeul tau”(Little Masonic Library, Macoy Publishing, 1977, 4: 32).
Masonii isi numesc în mod obisnuit zeitatea: “Mare Arhitect al Universului” (M.A.A.U.) sau Fiinta Suprema. Dumnezeu este descris apoi ca Mare Artizan, Marele Maestru al Marii Loje de Sus, Iehova, Allah, Buddha, Brahma, Vishnu, Shiva, sau Marele Geometrician.
Un fost mason (care bineinteles nu este recunoscut) ne-a pus la dispozitie protocoalele masonice care au fost ordinea de zi a congresului de la BALE, ELVEŢIA, in anul 1897, din care am extras urmatoarele:

“Trebuie cunoscut că oamenii care au instincte şi porniri rele, sunt mult mai numeroşi decât cei care au porniri bune. De aceea, cele mai bune rezultate se ating guvernând pe oameni prin violenţă şi teroare, nu prin discuţii academice. Fiecare om este însetat de putere, fiecare ar voi să se facă dictator, dacă ar putea. În acelaşi timp, sunt foarte mulţi cei care ar fi oricând gata să jertfească bunurile celorlalţi, pentru a-şi atinge propriul lor bine.”
“Pentru a găsi mijloacele care duc la acest scop, trebuie să ţinem seama de laşitatea, de nemernicia, nestatornicia mulţimii, de neputinţa ei de a înţelege şi cumpăni posibilităţile şi împrejurările propriei sale vieţi şi ale bunăstarii sale. Trebuie să înţelegem că puterea mulţimii este oarbă, nesăbuită, cel mai adesea ea nu gândeşte, ci se ia după orice zvon. Un orb nu poate călăuzi un alt orb fără ca să-l ducă la prăpastie. Tot astfel, membrii mulţimii, ieşiţi din popor - oricât le-ar fi mintea de genială -, nu pot pretinde să conducă poporul fără a-l pierde în întregime, din pricină că ei nu înţeleg nimic din politică.”
“Creştinii nu se orientează după practica observaţiilor imparţiale culese din istorie, ci după o rutină teoretică, incapabilă de a ajunge la vreun rezultat real. De aceea niciodată noi nu ne vom orienta după ei; să-i lăsăm să-şi mai petreacă încă ceva timp ca să se mai hrănească cu noi nădejdi şi noi petreceri, sau cu amintirea plăcerilor trecute. Să-i lăsăm să creadă în însemnătatea pe care le-am inspirat-o, relativ la legile ştiinţei, la teorii. Tocmai de aceea propagăm în continuu, prin presa noastră, încrederea lor oarbă în aceste legi. Clasa inteligentă a creştinilor va fi mândră de cunoştinţele sale şi, fără a le examina în mod logic, ea va pune în aplicare toate învăţăturile ştinţei născocite de către agenţii noştri pentru a le călăuzi minţile în direcţia care ne este trebuincioasă nouă.”

“Să nu credeţi nici o clipă că aceste afirmaţii sunt fără o bază serioasă: gândiţi-vă la succesul pe care l-am ştiut făuri cu Darwinismul, Marxismul, Nietzscheismul. Însă numai nouă influenţa cu adevărat rea a acestor tendinţe trebuie să ne fie cunoscută.Atunci când va veni vremea ca regele nostru universal, al întregii planete, să fie încoronat, toate aceste mâini vor mătura din calea noastră tot ceea ce ar putea fi o piedică.”
“Creştinii aproape că au pierdut obişnuinţa de a gândi fără ajutorul sfaturilor noastre ştiinţifice. Iată de ce ei nu văd trebuinţa grabnică de a face ceea ce vom face noi atunci când ne va fi sosit domnia şi anume de a propăvădui în şcolile primare singura ştiinţă adevărată, care e cea dintâi dintre toate ştiinţele ordinii sociale, ale vieţii omeneşti şi ale existenţei sociale, ştiinţa care arată diviziunea muncii şi împărţirea oamenilor în clase şi condiţii deosebite.”

Iar vis-a-vis de semnatura Maestrului : am facut si noi "fratia Danila si Ivan":pleasantry::D

O sera buna frati Crestini!
P.S. imi cer scuze pentru eventualele greseli de ortografie sau exprimare


Alte discuții în legătură

Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)
Ce s-ar fi intamplat daca hristos nu ar mai fi inviat ?! Costinel Burca Costinel Burca Credeti ca Biserica ar fi falimentat ?! Indraznesc sa sper ca topicul asta nu va fi inchis ! :sorry: (vezi toată discuția)
Despre biblie handsu handsu Bibilia contine interdictii si recomandari , care nu mai pot fi valabile pentru omul zilelor noastre ? (vezi toată discuția)