avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală satanism
Discuție deschisă în Cultură generală

satanism

Intrucat @ teufelssohn a expus sub titlul Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra pozitia sa laudatoare despre satanism cred ,ca ar fi benefic , sa dezbatem aceasta temnatica mai pe larg . Oare Biblia este ceva de condamnat ," Dumenezeu este mort" , iar satanismul ar reprezenta necesitatea noastra cotidiana ?
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 05:22, 11 Noiembrie 2018
trope_doi a scris:

@handsu
Religia pura... Nu e simplu? A crede in divinitate este suficient. Isus a distrus un templu pt ca acolo se organiza comert iar preotii erau corupti si tare departe de credinta. Ce ar face Isus azi, cu bisericile oamenilor?! Nu e suficient sa faci semnul crucii – mai mult din superstitie – trebuie sa cinstesti semnificatia acestui simbol.
Nu trebuie sa te rogi numai in biserica si nu trebuie sa platesti pt ca un popa sa se roage pt tine si pt cei care iti sunt dragi. Legatura intre om si Dumnezeu – din ce am inteles – este Isus. Popii nu sunt ”unsii” divinitatii... si, conform Bibliei, nu prea au ce ”media” intre om si Dumnezeu.

Masonii nu vor sa inlocuiasca o ideologie cu alta ideologie; vor sa reinvie toate intrebarile, astfel incat sensul lor sa nu se intzeleneasca intr-o semnificatie univoca. Vor sa reaminteasca faptul ca orice idee abstracta are radacini concrete. Vor ca omul sa inceapa sa gandeasca singur, in loc sa continue sa se conformeze. Pt exactitate istorica - cine a fost intai: Emerson sau masoneria? Pt a putea cantari ”la rece” cine de la cine s-a inspirat....

Robert Oppenheimer... In urma cu ceva ani am urmarit un documentar in care fiul acestuia declara ca dupa ce a contribuit – indirect – la distrugerea celor doua orase tatal sau ”n-a mai fost acelasi” si-a ales sa fie numai profesor... De ce ar fi aceasta afirmatie mincinoasa? Mai ales ca – psihologic discutand – e mai aproape de adevar: e greu sa stii ca ai contribuit la genocid... Iar detractorii masoneriei n-au pierdut ocazia sa afirme altceva. Nu spun ca asa e! Spun doar ca ar putea fi! Orice moneda are doua fetze...
Ca mason apare David Oppenheimer, nu J.Robert Oppenheimer... Despre multi se spune ca au fost masoni si, de fapt, nu au fost... Cei care fac asemenea afirmatii se bazeaza pe faptul ca cititorul – cu tiparul sau de gandire univoca – citeste si crede, fara a cerceta mai departe.

Trope_doi, ambii Oppenheimer au fost masoni (verificat in zeci de surse). Plus un Oppenheim. Plus… o intrebare: stim ca Vechiul Testament descrie un adevar istoric despre pozitia de inferioritate a femeii in acele vremuri. Chiar si Noul Testament pastreaza, intr-o forma mai blanda, urme de misoginism. Tot o realitate istorica a vremurilor in care s-a scris Sfanta Scriptura. Intrebarea este:
Cum explicati ca nicio mare loja masonica “mainstream” (oficiala) NU admite femei in randurile lor (dovada a misoginismului contemporan)? Daca tot vorbim de toleranta si de faptul ca masonii vor “sa reinvie toate intrebarile astfel incat sensul lor sa nu se intzeleneasca intr-o semnificatie univoca”, daca au credinta ca “omul este perfectibil”…
Spre deosebire de ei, este un fapt cunoscut ca in crestinism (cel numit intransigent) auzim de un numar crescand de pastori femei, ca dovada a flexibilitatii si tolerantei. Iar ceea ce spuneti de preotii crestini…nu este si experienta mea ca si crestina reformata si ca mama a copilului meu catolic. Si nimeni niciodata nu-mi vine la usa sa-mi ceara “taxele restante”, alaturi de faptul ca sunt primita cu aceeasi deschidere chiar daca nu am pasit peste pragul bisericii de luni / ani de zile. Asta numesc eu libertate in practicarea religiei/credintei si nu ritualurile (de care spuneti ca nu avem nevoie pentru a fi credinciosi) din spatele unor usi inchise.


Cum? Adica, nu exista loji masonice feminine? Exista! Si inca multe! Exista si loji mixte! Chiar daca, la inceput, au fost numite ”loji de adoptiune”. Au avut de luptat pt a fi recunoscute, dar in 1903, militanta revolutionara Luise Michel a fost initiata intr-o loja a Ordinului Mixt ”Dreptul Uman”. ”Dreptul Uman” (devenit din 1899, Ordinul Masonic Mixt International, recunoscut si de Marele Orient de Franta) este prima obedienta masonica mixta internationala... Exista deja Marea Loja Feminina franceza...
In RO, prima societate de femei, ”Reuniunea femeilor romane pt ajutorarea fetitelor orfane” a fost constituita la Brasov, la initiativa Mariei Nicolau si servea ca loja de adoptiune... Sa nu uitam de Ana Ipatescu, 1848...
Englezoaica Elisabeth Aldworth (n. 1693) a fost, se pare, prima femeie initiata in Masonerie...

Ritualurile masoneriei pot fi comentate, dar nu trebuie comparate cu ritualurile religioase! Nu? Ce fac ei in spatele usilor inchise e problema lor (se considera ”societate secreta” si ii incita pe oameni sa speculeze, sa-si puna intrebari si sa caute raspunsuri)... Ceilalti o fac la vedere si... tot pe acolo sunt... doar ca nu incita pe nimeni sa gandeasca liber... Asa cum popii au vesminte care ii deosebesc de enoriasi asa au masonii vesminte care ii deosebesc de ceilalti, dar nu si de marii maestri – pt ca ei sunt egali in drepturi si in... vesminte si in ritualuri si nu li se interzice femeilor sa paseasca "dincolo de altar", pt ca nu au altar – nu vor sa iasa in evidenta (sa se deosebeasca unii de altii) cand sunt ”intre ei”, asa cum se intampla cu popii si enoriasii aflati sub acelasi acoperis – sau nu...

Masonii nu contesta religia / credinta nimanui! Oamenii care slujesc religia ii contesta pe ei! Masonii nu lupta impotriva religiei! (eventual impotriva habotniciei)... Ei urmaresc sa se ajunga la consens: Dumnezeu inseamna pace, iubire, armonie si toti oamenii sunt egali in fatza divinitatii care i-a plamadit!

Existenta de azi a pastorilor femei sa fie acceptata sub influenta episcopilor masoni?

P.S. Care zeci de surse verificate? Si, de catre cine? N-ar fi trebuit sa aflu si eu? Imi scrieti macar o sursa, pt a o verifica? Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2009
trope_doi, utilizator
"Singurul citat pe care il am la dispozitie" - scrie @legalmgm . In primul rand ii multumesc , ca recunoaste , ca are doar un singur citat , prin care nu exclude existenta celui amintit de mine . Totodata trebuie sa infirm parerea , ca Albert Pike , masonul de seama ,nu are nimic comun cu satanismul .Albert Pike in "Instructiuni" din 1889 lanseaza dogma divinitatii lui Lucifer , asa cum am citat mai sus. Prin aceasta , indiferent de pareriile , pozitiile ulterioare , a alaturat masoneriei satanismul ,in mod concludent prin lucrarea sa Dogma si Ritual acceptata de masoneria universala . Pike este reprezentantul esoterismului luciferic si mason totodata .
In extinderea satanismului a avut un rol important Aleister Crowley apreciat parintele satanismului . S-a nascut in 1875 in Anglia si a avut doua pasiuni esentiale : sexul si satana .In 1920 a fondat manastirea satanei in Sicilia , satul Cefalu. Aici , cu adeptii sai , a organizat orgii cultice cu droguri si sex . Sacrificiile oferite demonilor de obicei erau caini si pisici,Sangele acestora a fost varsat pe corpul unei virgine folosit ca altar. Pentru aceste practici a fost nevoit sa paraseasca Italia , mai apoi si Franta . A murit in 1947 distrus de droguri .Presa contemporana l-a considerat cel mai imbecil om al lumii .
Satanismul lui LaVey , prin intregul esafodajul de idei ,in realitate este doar o pantomina crestina inversata . Poate fi extrem de interesant , dar LaVey nu a crezut nici in Satana .
trope_doi a scris:

P.S. Care zeci de surse verificate? Si, de catre cine? N-ar fi trebuit sa aflu si eu? Imi scrieti macar o sursa, pt a o verifica? Multumesc.

“Englezoaica Elisabeth Aldworth (n. 1693) a fost, se pare, prima femeie initiata in Masonerie... “ Mda cam nu au avut de ales, cum dansa, de mic copil tragea cu urechea la “sedintele secrete” ale taticului, sedinte care se desfasurau in casa lor, si urmare a faptului ca se “autoinitiase” in secrete, si cum nu se putea anihila, avand in vedere ca era fetitza lui taticu, au facut o mare exceptie, dupa care au schimbat regulamentul in privinta locului de desfasurare ale intalnirilor… Exceptia care intareste regula.
Cat despre lojile mixte si exclusive feminine, acestea sunt surogate de masonerie, repet NERECUNOSCUTE de Constitutia masonica si de Marile loji oficiale .

1. A Catholic, a Protestant and a Jew, just three of the 33,000 Freemasons in Ireland, tell Katie Donovan how their Grand Lodge, which is celebrating its 275th anniversary this week, is open to people of all religions. Only atheists and women need not apply. (La o aniversare deschisa a Marii Loji a Irlandei, invitatia stipuleaza clar ca ateistii si femeile nu sunt bineveniti - Interviu)
The Grand Lodge of Ireland is about to celebrate its 275th anniversary. There are 700 Masonic lodges in Ireland and 150 abroad which are affiliated to the Grand Lodge of Ireland. The Grand Lodges of Ireland, England and Scotland are the oldest in the world.( La Marea Loja a Irlandei sunt affiliate 700 de alte loji masonice autohtone si inca 150 din afara Irlandei, marile loji ale Irlandei, Angliei si Scotiei sunt cele mai vechi din lume)
But what about the fact that women still aren't allowed to join? "The order was founded by operative stonemasons," says Selwyn Davis. "Can you see ladies hauling stones?" But nobody, male or female, hauls stones nowadays, and the order is still all-male. According to Michael Walker, "we don't get serious inquiries from women." (Dar cum ramane cu faptul ca femeile sunt in continuare excluse? “ Ordinul a fost fondat de masoni zidari” spune Davis “ Vedeti vreo femeie carand pietre?”. Dar d-le. Davis, nimeni azi, barbat sau femeie nu mai cara pietre, si totusi componenta a ramas exclusive masculina. Conform spuselor lui Michael Walker “ nu prea primim cereri din partea femeilor”…
Women play an important role in fundraising and social events, points out Selwyn Davis (Davis, a Jew, joined the Freemasons 30 years ago) : "We enjoy their support. I don't think they feel excluded. It's like I don't feel excluded when my wife goes off to her Mothers' Union meetings. Live and let live." ( Femeile joaca un rol important (doar n.trad.) in evenimentele sociale si cu ocazia actiunilor de colectare fonduri. Davis Selwyn – mason de 30 de ani – spune: “Ne face placere ajutorul lor. Nu cred ca se simt excluse. In aceeasi idée, eu nu ma simt exclus cand sotia merge la Intrunirea Mamelor. Traieste si lasa si pe altii sa traiasca”.
(source: [ link extern ] )
2. The Co-Freemasonic Order of the Blazing Star is an independent order of freemasonry based in the South West of England that admits men and women equally.
Recognition of Co-Freemasonry by other Freemasons
Co-Freemasonry is not formally recognised by any of the major Masonic Grand Lodges inasmuch as intervisitation or other Masonic interaction is not permitted. (LOJILE MIXTE NU SUNT OFICIAL RECUNOSCUTE DE MARILE LOJI MASONICE)
A Landmark of Freemasonry agreed by all masculine Grand Lodges is that the initiation of women is forbidden and members take a binding obligation not to countenance the initiation of women. Certain Grand Lodges of Co-Freemasonry also follow the lead of the Grand Orient de France in removing references to the Supreme Being from their rituals and initiating atheists; this is a further point of separation from typical Masonic Lodges which hold belief in a Supreme Being to be a Landmark requirement.
Notwithstanding the prohibition of interaction in a ritual context, the United Grand Lodge of England (UGLE), the oldest of the Grand Lodges, whilst not recognising Co-Freemasonry, states that it does hold informal discussions from time to time with Women's and Co-Masonic Grand Lodges on issues of mutual concern, and that
Brethren are therefore free to explain to non-Masons, if asked, that Freemasonry is not confined to men (even though this Grand Lodge does not itself admit women).[7]
The Grand Orient de France also does not initiate women, but does recognize Masonic bodies that do. Thus, it allows visitation by women from those bodies.[8]
(source: [ link extern ] )
Cu alte cuvinte, “la cratita” harasho, dar la “calaritul stil 2 pe un cal” sau pupatul in stil caracteristic , niet.
Cat despre apartenenta la masonerie a lui Robert Oppenheimer:
[ link extern ] /
cartea “Oppenheimer's choice: reflections from moral philosophy”
de Richard Mason
cartea “Satanic Bloodlines” de Fritz Springmeier
[ link extern ] )
[ link extern ]
and the list goes on :)
Pentru mine raman niste vanatori de capete abili,parsivi si ultamisogini.
Exista o tendinta puternica de a spala creierul oamenilor si a raspandi anticrestinismul , razvratirea impotriva lui Dumnezeu . O legenda antica : Nimrod a fost cel care i-a provocat pe oameni sa-l sfideze pe Dumnezeu . Era nepotul lui Ham , care la randul lui era fiul lui Noe . Nimrod i-a convins pe oameni ca erau fericiti nu datorita lui Dumnezeu , ci datorita lor insisi, fericirea lor fiind obtinut cu propriul lor curaj. Si-a transformat treptat domnia in tiranie , nevazand o alta cale de a-i indeparta pe oameni de Dumnezeu ,decat ceea de a fi dependenti de propria lor putere
Daca privim ,chiar numai superficial, tabloul lui Pieter Bruegel : Turnul Babel pictat inca in anul 1563 , precum constructia sediului Uniunii Europene ,observam o asemanare fantastica .

Sustinea , ca Dumnezeu nu are nici un drept sa pastreze lumea de sus pentru el , iar nou sa ne ofere lumea de jos:astfel,ne vom contrui un turn , care , la capatul sau de sus , va avea o statuie de om cu o sabie in mana , astfel sa pare ca ne razboim cu Dumnezeu .
Ce va urma ? Introducerea tiraniei , respingerea lui Dumnezeu , vorbirea unei limbi singure si existenta unei singure credinte, alta decat cea crestina ?
Quo vadis ?

Alte discuții în legătură

Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)
Ce s-ar fi intamplat daca hristos nu ar mai fi inviat ?! Costinel Burca Costinel Burca Credeti ca Biserica ar fi falimentat ?! Indraznesc sa sper ca topicul asta nu va fi inchis ! :sorry: (vezi toată discuția)
Despre biblie handsu handsu Bibilia contine interdictii si recomandari , care nu mai pot fi valabile pentru omul zilelor noastre ? (vezi toată discuția)