avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz concediere individuala conform art. 65, alin. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz concediere individuala conform art. 65, alin. (1) Codul muncii

Sunt contabila la o firma, care nu are inspector de personal. Am salariati ce nu si.au efectuat concediul de odihna pe anul acesta respectiv cota de 18 zile aferente a 10 luni lucrate si cu data de 01.11.2009 trebuie sa le desfac cim cu art.65 alin.1 pentru somaj.trebuie sa le platesc c.o. si pot sa le dau preavizul cu data de 02.10.2009 avand in vedere ca luna oct. are 22 lucratoare. Seful spune ca in preaviz sa-i pun si in c.o.. Este corect? Eu stiu ca se plateste c.o. neefectuat si preavizul trebuie evidentiat in pontaj.

Sunt in criza de timp. Am nevoie urgenta de un raspuns ! Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:26, 20 Februarie 2011
Sunt termeni si proceduri pe care nu prea aveti cum sa-i invatati dvs. incercati sa luati legatura cu un avocat si poate gasiti o rezolvare si pentru problema dvs.

Succes!
buna ziua
am si eu o intrebare angajata poate primi preavizul de 20 zile in perioada cat este in crestere copil?
Nu, contractul este suspendat.
Poate primi instiintarea de preaviz ... :)
adica ii trimit instiintarea ca postul ii va fi desfiintat , insa cele 20 de zile incep din mom incetarii susp ctr?
oricum mi se pare ilogic totul.
din mom ce firma e in faliment, adica nu are activit, s-a inchis nu mai este nimeni, unde o mai chem cele 20 de zile, c sa faca
plus de asta patonul nu mai are bani sa plateasca nu mai are voie sa scoata vreun ban din firma (nici nu are de unde:))) ) nu stiu...multe neclaritati in codul muncii...
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Decembrie 2009
danapicui, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediere individuala balint lucia balint lucia Patronul unei irma vrea sa concedieze o persoana pe motiv ca i se desfiinteaza locul de munca.Va rog sa ma ajutati caci nu stiu exact cate zile de preaviz se ... (vezi toată discuția)
Preaviz , program perioada preaviz evascu evascu Buna ziua, de curand am primit preaviz de 20 zile,motivul: reorganizare, probleme financiare ale firmei..etc...problema este ca eu nu as mai vrea sa stau ... (vezi toată discuția)
Conditii preaviz conform art 74 alin 3 draemi draemi Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si am nevoie de un raspuns. Mi-am depus demisia la firma la cre lucrez urmand sa intru in preaviz pentru 15 ... (vezi toată discuția)