Sunt contabila la o firma, care nu are inspector de personal. Am salariati ce nu si.au efectuat concediul de odihna pe anul acesta respectiv cota de 18 zile aferente a 10 luni lucrate si cu data de 01.11.2009 trebuie sa le desfac cim cu art.65 alin.1 pentru somaj.trebuie sa le platesc c.o. si pot sa le dau preavizul cu data de 02.10.2009 avand in vedere ca luna oct. are 22 lucratoare. Seful spune ca in preaviz sa-i pun si in c.o.. Este corect? Eu stiu ca se plateste c.o. neefectuat si preavizul trebuie evidentiat in pontaj.
Sunt in criza de timp. Am nevoie urgenta de un raspuns ! Multumesc
1. Din pacate problema dvs. nu este singulara. Majoritatea angajatorilor procedeaza asa desi este o ilegalitate.
2. In perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare puteati sa lucrati numai 4 ore pe zi si sa va plateasca 8 ore.
3. Solutia de a primi salariul pe perioada de preaviz este sa dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
4. Inainte insa faceti o cerere catre angajator in care spuneti ca daca nu vi se plateste salariul il veti da in judecata. Poate nu vrea sa ajunga la Tribunal unde stie ca va pierde sigur.
Multumesc pt raspuns!
Am fost la ITM si mi-a spus acelasi lucru ca si d-vs...insa nu stiu cum sa formulez acel act pt judecatorie,ma puteti ajuta,va rog????
Pb este ca nu am cui sa fac acea plangere,fabrica este inchisa de mult timp si cel care mi-a incheiat actele vine doar la solicitare...nu mai gasesc pe nimeni si nici nu cred ca ii doare capul :((