Sunt contabila la o firma, care nu are inspector de personal. Am salariati ce nu si.au efectuat concediul de odihna pe anul acesta respectiv cota de 18 zile aferente a 10 luni lucrate si cu data de 01.11.2009 trebuie sa le desfac cim cu art.65 alin.1 pentru somaj.trebuie sa le platesc c.o. si pot sa le dau preavizul cu data de 02.10.2009 avand in vedere ca luna oct. are 22 lucratoare. Seful spune ca in preaviz sa-i pun si in c.o.. Este corect? Eu stiu ca se plateste c.o. neefectuat si preavizul trebuie evidentiat in pontaj.
Sunt in criza de timp. Am nevoie urgenta de un raspuns ! Multumesc
de ce nu pot aplica Art.73(1) din Codul muncii zice de cel putin 15 zile lucratoare?
ce in seamna " In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare: CCMUNN:ART.74. (2) ? in ce sens obligata?
mai am o problema cu care ma confrunt. am incheiat in data de 27.oct un cim. pe data de 11 nov am dus la itm cim pentru a-l inregistra (at mi-a auds cartea de munca). postul; pe care il ocupa persoana respectiva se va desfiinta. i-am facut notificare pt preaviz cu data de 9 nov. am procedat cum trebuie?este legal sa il notificare pt desf postului inainte de a duce la itm contractul? repet cim a fost incheiat pe 27 oct, data inreg la itm este 11 nov. va multumesc
1. Sunt aplicabile prevederile mai favorabile angajatului.
2. Potrivit legislatiei in vigoare, in cazul desfiintarii unui loc de munca angajatorul este obligat sa acorde preaviz salariatului... chair art.73 alin.1 C.mun. prevede acest lucru.
3. Da , intrucat c.i.m. isi produce efecte de la data inceperii activitatii si nu de la data inregistrarii lui la ITM.
Inregistrarea unui contract de munca la ITM nu este o conditie de validitate a acestuia.
Buna seara!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea pb:am lucrat la o firma,de unde am intrat in concediu pt crestere copil....la cv timp dupa ce am intrat in concediu fabrica si-a inchis portile...acum am terminat concediul si mi-au facut actele pt somaj...pb este k mi-au dat preaviz 20 zile lucratoare,in total 28 zile,adica o luna care nu mi-a platit nici un leu macar :((:((:((..este corect??????Va rog sa-mi spuneti ce am de facut...va dati seama cum este in prag de sarbatori sa nu iei nici un banut :((:((:((