avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident in sensul giratoriu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident in sensul giratoriu

Buna ziua! Aseara am fost lovit in partea stg spate rezultand axa masinii indoita, intr-un sens giratoriu. Eu intram de pe o strada laterala (supermarchet) in sens iar celalalt vena tare in linie dreapta. Cand am intrat nu l-am observat iar cand eram aproape de mijlocul sensului m-am trazit cu el in stanga franand, am franat si eu si el a intrat in mine. La politie mi s-a spus ca e vina mea ca el venea din stanga si nu am cum sa dovedesc ca el venea tare si ca eu eram primul in intersectie. La recomandarea lor am facut amiabila si urmeaza sa ne vedem luni cu inspectoul de daune. Intrebarea mea e cum se poate dovedi ca eu am dreptate si cum se interpreteaza aceste cauze? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Z 80 , utilizator 15:46, 20 Octombrie 2020
Fiecare crede în ce vrea, eu am spus ca mi se pare mai plauzibila acea varianta, nu am stabilit cine are dreptate.

Daca nu as fi fost aproape de aceeași situație de accident, în care foarte mulți conducători auto forțează accelerând intrarea în sensul giratoriu, mizând pe "prioritatea de stanga", poate ca nu as fi sustinut aceasta varianta.

Iar in sensul giratoriu nu intotdeauna virezi dreapta, depinde de cate benzi sunt pe sens cind intri, de pe ce banda intri, de cit de mare e sensul in diametru etc. Sunt sensuri giratorii in care daca "iesi la a doua iesire" , practic o iei aproape drept. Daca vii de pe banda exterioara si mergi inainte cam asa se intimpla. Cred ca cel care a venit u viteza cam asa a procedat.
Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2020
latka, utilizator
Ba întotdeauna schimbi direcția de mers spre dreapta când te încadrezi în giratoriu, reciteşte definiția intersecției din Codul Rutier!
Pardon, CÂND INTRI ÎN GIRATORIU, nu când te încadrezi, vreau să fie fără dubii exprimat, am greșit şi corectez!

-Apăsați pe Citează, nu pe Răspunde când postați un răspuns la mesajul imediat anterior. Încărcați inutil topicul. Mulțumesc. -
Manuela Rășină, administrator
Mulțumesc pentru dezbatere. Faptele sunt așa cum am scris, nu am nuanțat nimic că nu trebuie sa conving pe nimeni. Ideea era cum îmi pot dovedi nevinovăția. Interesant că poliția i-a dat dreptate lui nu pentru că nu i-aș fi dat lui prioritate ci pentru că eu in momentul in care am frânat am blocat intersecția și individul nu avea pe unde să treacă, la care am observat că e trasa de par tare treabă și am acceptat amiabila decât să-mi irosesc timpul prin tribunale
@valentin.gherman.
Spuneați că astăzi vă prezentați ambii la inspectorul de asigurări. Ce v-a spus inspectorul, cum s-a desfășurat totul?
eugenoctavian1968, utilizator

valentin.gherman a scris:

Interesant că poliția i-a dat dreptate lui nu pentru că nu i-aș fi dat lui prioritate ci pentru că eu in momentul in care am frânat am blocat intersecția și individul nu avea pe unde să treacă,

Faptul ca ati blocat prin frinare intersectia nu e o contraventie care sa existe in codul rutier.
Este sanctionata "pătrunderea într-o intersecție atunci când circulația în interiorul acesteia este blocată". Se pedepseste cu amenda, conform art. 100 alin 2 din OUG 195/2002.

Alte discuții în legătură

Prioritate de dreapta Focus1 Focus1 Sa ne inchipuim o localitate in care exista drumuri asfaltate si ne-asfaltate si o sumedenie de intersectii nedirijate. As dori sa va intreb cum se abordeaza ... (vezi toată discuția)
Prioritate corcita? vatafu vatafu Buna ziua! Am si eu o nelamurire legata de modul in care se circula intr-o anumita intersectie din Craiova. Este vorba de asa numita intersectie de la Consul, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident ... AngelicaCeh AngelicaCeh Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident in sensul giratoriu ptr ca consider si sustin nevinovatia mea.Eu circulam in aceias sens de mers ... (vezi toată discuția)