Buna ziua! Aseara am fost lovit in partea stg spate rezultand axa masinii indoita, intr-un sens giratoriu. Eu intram de pe o strada laterala (supermarchet) in sens iar celalalt vena tare in linie dreapta. Cand am intrat nu l-am observat iar cand eram aproape de mijlocul sensului m-am trazit cu el in stanga franand, am franat si eu si el a intrat in mine. La politie mi s-a spus ca e vina mea ca el venea din stanga si nu am cum sa dovedesc ca el venea tare si ca eu eram primul in intersectie. La recomandarea lor am facut amiabila si urmeaza sa ne vedem luni cu inspectoul de daune. Intrebarea mea e cum se poate dovedi ca eu am dreptate si cum se interpreteaza aceste cauze? Multumesc!
Vad ca reveniti cu lamuririr.
Si cum s-ar traduce - venea din stanga cand intri in sens giratoriu daca nu vis a vis de prioritate de stanga in sens giratoriu ?!
Nu există în lege noțiunea de prioritate de stânga.
POPA GHEORGHE a scris:
Vad ca reveniti cu lamuririr.
Si cum s-ar traduce - venea din stanga cand intri in sens giratoriu daca nu vis a vis de prioritate de stanga in sens giratoriu ?!
Ai spus totul...
Dacă tu ai înțeles că intersecția cu sens giratoriu e nedirijată, QED. Sau mai bine zis NIT?
În pagina al cărei link l-am postat este specificat art.123 din Regulament care limitează viteza la 30km/h la schimbarea direcției de mers prin viraj în localități. Că e vorba de intersecția nedirijată în poza aceea, e altă chestie, articolul e perfect aplicabil oricărei schimbări a direcției de mers prin viraje în localități.
Nu prietene, chiar tu ai spus, cind ai citat articolul 123 din regulamentul de aplicare a codului rutier :
"Regulament art. 123, ai grijă la sârmă şi la indicatoarele alea puse la intrarea în sens. De asemenea e prevăzut că la trecerile de pietoni din localitate nesemaforizate trebuie să reduci la 30, majoritatea sensurilor din localități au treceri de pietoni. Geniule!
De asemenea geniule, de unde îți pot veni maşinile când intri în sens? ".
Hai sa vedem cum suna articolul cu pricina si ce greseli ai mai facut:
Art 123
Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteza care să nu depășească 30 km/h în localități sau 50 km/h în afara localităților, în următoarele situații:
a) la trecerea prin intersecțiile cu circulație nedirijată;
.....................
h) la trecerile pentru pietoni nesemaforizate, semnalizate prin indicatoare și marcaje, când drumul public are cel mult o bandă pe sens, iar pietonii aflați pe trotuar, în imediată apropiere a părții carosabile, intenționează să se angajeze în traversare;"
Deci ai confundat intersectia cu sens giratoriu cu cele nedirijate si ai spus ca la orice intersectie de pietoni nesemaforizata trebuie sa reduci viteza la 30km/h., dar sunt aici niste conditii suplimentare.
Prioritate de dreapta
Focus1
Sa ne inchipuim o localitate in care exista drumuri asfaltate si ne-asfaltate si o sumedenie de intersectii nedirijate. As dori sa va intreb cum se abordeaza ... (vezi toată discuția)
Prioritate corcita?
vatafu
Buna ziua!
Am si eu o nelamurire legata de modul in care se circula intr-o anumita intersectie din Craiova. Este vorba de asa numita intersectie de la Consul, ... (vezi toată discuția)