avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.


[ link extern ]


Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.


Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Aveți deja răspunsul cu primarul și premierul, negativ.

Nu știu cum se poartă măștile în București, presupun ca nu mai bine decât în alte zone, așa că nu-mi fac iluzii. Așa că nu pot decât să constat aceeași i-responsabilitate. Nu masca e de vina.
Referitor la purtatul mastilor pe strada asa cum zice prof. Cercel si in anul 1918 se purtau masti pe strada in timpul pandemiei de gripa spaniola si nu a contat in mod efectiv.
Eu de aceea si ziceam candva, ca, parca ne-am afla in 1918...Cand ziceam asa nu era vorba de purtatul mastilor pe strada dar stiam ca in 1918 se purtau masti pe strada de oameni in mod obligatoriu...
In fine, in 2020 cercetatorii se descurca mult mai bine decat in 1918 doar ca eu nu prea vad rezultatele concrete.

Cat priveste faptul ca unii nu poarta masti sa stiti ca in Bucuresti oamenii au inceput sa poarte masti la modul serios.
Nici 0,5 % din oamenii de la metrou nu mai merg fara masti de protectie.
Cred ca sub 0,5% mai tin mastile sub nas prin metrou in prezent.
Stiti ca eu am anuntat demult, de prin starea de urgenta ca, metroul va constitui o foarte mare problema in Bucuresti.
Inca mai sunt oameni care cred ca virusul nu exista si nu stiu cum fac de ii tot intalnesc dar totusi si ei poarta masti la metrou sau in magazine.Poate ca nu chiar absolut toti dar sunt foarte putini in prezent cei care nu poarta masti.

Sambata aceasta am mers in plimbare prin centrul istoric al Bucurestiului ca sa vad care este situatia.Eram curios.
Era foarte aglomerat si desi eu nu port masca pe strada mi-am pus masca in centrul istoric unde era foarte mare aglomeratie la mese.Nu m-am asezat la nicio masa pentru ca eu pastrez distanta de cca 5 metri la local si era imposibil asa ceva acolo.
Unii de la mese se amuzau ca port masca...prin centrul istoric...

Si la Cluj a avut loc o mare petrece unde s-au aplicat foarte multe amenzi de fortele de ordine.
Sa vedem ce va fi si la Cluj in curand in ceea ce priveste numarul de infectari.
Tinerii aceia vor fi asimptomatici si nu se va vedea niciun efect mai devreme de 3 saptamani sau o luna in Cluj sau de pe unde or fi ei pentru ca banuiesc ca nu toti petrecaretii erau din Cluj.

Va mai dau si avertismentul dr. Virgil Musta:

[ link extern ]

De asemenea, noul coronavirus ii poate dobora si pe cei sanatosi ( nu este vorba doar de cei de neandearteal, as adauga eu):

[ link extern ]

In India, in mahalale, se pare ca s-a dobandit o imunitate colectiva:

[ link extern ] /

In mahalalele din India nici nu cred ca poate exista o alta varianta ca sa scape de noul coronavirus, as adauga eu.

Iata si o expunere in sensul ca, tratamentul experimental al lui Donald Trump nu ar fi deloc potrivit:

[ link extern ]

Insa, am inteles ca, in prezent, se merge pe tratamentul traditional acum in cazul lui Donald Trump si nu pe ceva experimental.
Era bine pentru intreaga omenire daca tratamentul experimental aplicat lui Donald Trump ar fi fost unul util si cu efecte pozitive, dar se pare ca nu prea ar fi util acest tratament.

Sa stiti ca eu raman la parerea ca ar trebui purtate masti cu protectie puternica.
Cei care vor sa poarte masti nu ii vor putea afecta pe cei care vor sa poarte masti de protectie puternica.

Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu s-a postat ce am scris anterior si nu mai repet.
Va dau sa cititi direct din link, fara parerea mea care nu s-a mai postat si era destul de mult scris:

,, Teodora Tompea: Va fi greu de gestionat sezonul de gripă cu SARS-CoV-2?

Mihnea Boștină: Purtând măști, încărcătură virală transmisă de la o persoană infectată la o persoană care nu este infectată este mult mai mică și în mod normal în momenul în care când ești infectat cu mai puțini viruși organismul poate reacționa mai rapid și mai eficient decât atunci când ești infestat cu mii sau zeci de mii de particule virale.
Acolo unde oamenii nu purtau masca, 40% din cei detectați pozitiv au fost asimptomatici. În momentul în care ne uităm la vasul unde se purta masca, 80% din cei infectați au fost asimptomatici. Cu cât limităm încărcătura virală, deci dacă purtăm mască, cu atât mai mare șansa este să avem o variantă a bolii foarte, foarte benefică, să zic, fără simptome. ceea ce nu numai că este o veste bună că nu ne imbolnavim, dar probabil, și nu există foarte multe studii exacte în această privință, dar probabil funcționează și ca un soi de vaccin, pentru că odată ce ai fost infectat, organismul a reacționat, anticorpii au fost produși. Cel puțin în viitorul de câteva luni, șase luni, un an, o nouă infecție nu este posibilă sau chiar dacă este posibilă este mult mai puțin gravă. "

[ link extern ]



Incarcatura virala fara simptome nu ii ajuta si pe varstici deoarece virusul se va multiplica cu succes la acestia daca il vor dobandi, consider eu.
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,,Potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea Yale, coronavirusul nu afectează doar plămânii, ci invadează și creierul, distrugând neuronii.

Oamenii de știință au făcut mai multe analize pe trupurile unor persoane care au pierdut lupta cu noul coronavirus și au descoperit că virusul Sars CoV-2 afectează și neuronii.""

[ link extern ]

Problem este aceea ca ii afectează și pe cei vindecati si ramasi in viata as adauga eu.


Iata si situatia din Africa care sta mai bine la numarul.de.infectari fata de Europa:

[ link extern ] /

Continentul african african are un numar de decese precum Italia desi vorbim de un continent si nu de o tara.

,,Africa nu a cunoscut o răspândire exponențială a Covid-19 așa cum se temeau mulți inițial”, a spus Matshidiso Moeti, directorul regional al OMS pentru Africa. Numărul deceselor atribuite Covid-19 a rămas, de asemenea, scazut.

Boala a ucis peste 35.000 de oameni pe tot continentul. O cifră similară cu numărul deceselor înregistrate doar de Italia. Mai multe ipoteze au fost prezentate de agenția ONU pentru a explica profilul unic al pandemiei din Africa."

Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Iata si de ce nu este indicat sa te expui aiurea la infectarea cu noul coronavirus ;

[ link extern ]

Am banuit demult ca nu este recomandabil asa ceva, pentru ca riști sa nu rezolvi nimic.
Este valabil și pentru asimptomatici.
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)