avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Au spus astazi la știrile Pro TV ca, autoritățile romane considera ca, mastile acestea de carpa sunt suficiente si ca nu sunt necesare masti cu filtru puternic.
Situatia actuala contrazice un astfel de punct de vedere in mod evident.
Mastile din carpa nu mai fac fata.

As propune un test sau experiment.
Bucureștiul ocupa locul I pe tara la.numarul.de infectari.
Daca in capitala s-ar purta măști cu protectie puternica, in 10 zile zile numarul.de confirmati s-ar reduce pana la 20 %,, iar în 20-25 de zile s-ar reduce la 10% din ceea ce avem astazi.
Trebuie pusa o stavila serioasa la creșterea numarului de infectari vizibile macar pentru 30 de zile ca să poată face fata ATI la numarul de internati la terapie intensiva.
Este daca vreti, un alt fel.de stare de urgenta fara a se bloca economia.

Deja se cam.discuta cum vor stabili medicii cine va trai și cine va muri...
Ca in Italia si Spania...doar ca la noi în acest moment nu am atins acel prag.

Insa, nu se gasesc deloc masti de protectie puternica și cum sa.se faca asa ceva in lipsa.mastilor si daca statul nu le pune la.dispozitie?
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mastile de "cirpa" au eficienta, daca sunt purtate, corespunzator. Cine nu poarta aceste masti, nu va purta nici unele de 50-100 de ori mai scumpe.

Protectia "puternica" este asigurata de civilitatea oamenilor. Aceleasi masti exista si in judete unde nu exista probleme.
Eficienta buna la praf. Inspre zero la virusi.
Perfecte pentru lucru in constructii, se poate folosi cu incredere la lucru cu BCA, rigips, la razuit var de pe pereti, etc.

Civilizarea se face cu parul, ca de vorba buna nu se poate, dar nu are legatura cu botnitele.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Degeaba v-am dat linkul cu eficienta mastilor, chiar si a celor chirurgicale, care e spre 80% la virusi. Nu cititi decit ceea ce stititi deja: teoriile conspirative.

Daca s-ar purta corect chiar si mastile chirurgicale, la o distanta de 1,5 m intre 2 persoane care le poarta, riscul de contaminare e aproape zero.

Mai pun odata linkul, pentru cei care stiu si vor sa citeasca :
[ link extern ]
latka a scris:

Mastile de "cirpa" au eficienta, daca sunt purtate, corespunzator. Cine nu poarta aceste masti, nu va purta nici unele de 50-100 de ori mai scumpe.

Protectia "puternica" este asigurata de civilitatea oamenilor. Aceleasi masti exista si in judete unde nu exista probleme.

Observati ca in București este aproape dezastru.
Se poarta masti la modul serios in prezent dar vedeti care este situația.
Transmiterea virusului se face cu mare rapiditate cu masti cu tot.

Am vazut ca prof. Streinu Cercel recomanda purtarea mastilor si pe strada:

[ link extern ]

Ar trebui ca DSP sa ne spună clar cum se transmite cel mai des virusul.
Eu bănuiesc variantele dar as vrea sa știu ce rezulta din anchetele epidemiologice.

Si premierul si primarul general sunt suspecți de infectare cu Sars-Cov 2 in prezent.
Chiar sunt curios dacă s-au infectat sau nu, avand in vedere faptul ca au mers la o emisiune TV unde s-ar fi putut produce infectarea intrucat au existat cativa distanta metri intre prezentator si invitati.
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2020

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)