avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Adica N95 e o masca neserioasa ? :))) Pe ce va bazati ?
"3M industrial filters were able to capture over 95% of particles down to 0.007 micron. Given that news outlets have claimed surgical masks can’t capture nanoparticles, it’s particularly surprising that the surgical mask was able to capture 80% of the tiny particles.

Masks can filter particles as small as 0.007 microns – 10 times smaller than viruses, and much, much smaller than the PM2.5 cutoff. What’s more, they work surprisingly well, even while people are wearing them. Surgical masks don’t work as well as N95 masks, but they are cheaper and more readily available. This makes them useful alternatives when other masks aren’t available.

[ link extern ] /

Mai pe larg aici:
[ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2020
latka, utilizator
Se vede clar ca in multe tari exista probleme de infectare cu mastile simple de protectie.
Trebuie sa fie masti inchise etanș ca sa nu se transmita si sa nu te poți infecta.
Unii s-au infectat purtând masti atunci cand stau mult timp alături de alte persoane infectate.

Olanda,Islanda, Danemarca și Ungaria au si ele grave probleme:

[ link extern ]

In Israel situatia este dramatica:

[ link extern ] /

[ link extern ] /

In România s-au depasit 2100 de cazuri.
Chiar ridicam aceasta întrebare in urma cu câteva zile.
In București și in Iași nu mai sunt locuri la ATI.

Nici autoritățile nu dau exemple concrete din anchetele epidemiologice ca sa înțelegem in mod clar mecanismul infectarilor.

Mereu aflu ceea ce știam ca va urma.
Respectiv peste 2000.de infectari pe zi in România.

As vrea sa aflu și ce rezulta din anchetele epidemiologice relevante.

Oricum, fara mastile N 95 nimic nu se va îndrepta spre bine.
Din păcate, nici în tarile dezvoltate din UE nu remarc sa se faca ceva concludent cu mastile de protectie ridicata.

In China care mai este situatia cu noul coronavirus?

In SUA am inteles ca a apărut o tulpina, un supercoronavirus, care face inutila masca normala.
Se susține ca virusul rezista și la săpun și apa.
@latka chiar link-ul dvs demonstreaza contrariul a ceea ce afirmati.

Am stat destul in locuri in care s-a purtat 100% de toata lumea si "botnita" aia de kilogram si N95-uri. Pentru ambele cateogrii de purtatori, s-a depasit o rata de 10% infectati de la inceputul raspandirii virusului pana acum.

Producatorii scriu clar pe ambalaje ca NU protejeaza impotriva virusilor. Deci despre ce discutam aici ? Iar povesti hotnews-iste ?

N100/P3 protejeaza, au suficienta densitate pentru a face asta. Restul NU. Sa fie clar odata pentru totdeauna.
Acum sa va vad eu pe dvs cat puteti sta in mod continuu cu un N100/P3. Apoi sa va vad cum suportati costurile pentru filtrele care trebuie schimbate la un interval foarte scurt.

@CLAUDIU LASCOSCHI oficiali din Israel au declarat ca in Europa urmeaza sa fie ca la ei (in mod negativ, bineinteles). Stiu ei ce stiu.

O noua tulpina se pare ca a aparut deja in alte laboratoare de Africa. Un fel de COVID v19.1. Pentru partea asta bineinteles ca dovezi sunt aproape imposibil de adus atata timp cat cenzura mondiala e la putere.
Este clar ca si in Europa va fi precum in Israel daca se procedeaza cam la fel.
Virusul isi vede de treaba lui.
Fara masti cu protectie serioasa nu se mai poate face nimic.

Când am văzut ca Israel a avut infectati, prin ianuarie 2020 daca rețin bine, am așteptat sa vad ce va fi in SUA și Europa fiind evident ca virusul va ajunge peste tot daca este lăsat sa intre in tara.
Si.cum.toti l-au lăsat sa intre e normal ca toți sa aiba probleme.
Ignoranța costa mult...

Supervirusul necesita si un vaccin adaptat la noua mutație.
Și asta complica situatia.
In curând o sa reziste si la.clor virusul, dupa cum se pare...

BX a scris:

@latka chiar link-ul dvs demonstreaza contrariul a ceea ce afirmati.

Producatorii scriu clar pe ambalaje ca NU protejeaza impotriva virusilor. Deci despre ce discutam aici ? Iar povesti hotnews-iste ?

Prima data sa cititi ce scrie (ce si cum s-a testat) si apoi comentati. Nu are nici unul legatura cu hotnews.
Si nu demonstreaza contrariul, ci faptul ca si o masca chirurgicala ofera destula protectie. Bineinteles nu aia purtata cu nasul afara.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)