avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Singura problemă, pe care nu o spune SC, e ca acel tratament încă nu exista pe piață, e neaprobat. Deci nu are cum sa fie blocat în vreo vamă :)))

Donald Trump l-a folosit, pentru ca se afla într-o situație destul de gravă și dorea o vindecare rapidă.

Asa ca nu există la Matei Balș. Se folosește plasma recoltata de la pacienți vindecați de Covid-19.

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020
latka, utilizator
Si nu ar trebui aprobat?
El pare sa fie sigur.

Plasma este metoda folosita de.chinezi in ianuarie 2020 si a durat mult pana sa fie aprobata și la noi.

Cred ca de aceea era oprita in vama molecula acum câteva luni.

Nu este deloc bun un razboi intre medici in plina pandemie nici macar din interese politice.
Medicii au un juramant al lui Hipocrate.

In loc sa coopereze si statele sa se ajute reciproc incearca sa isi fure cercetările.
Comuniștii am vazut ca au atacat cibernetic institutele de cercetare din alte state.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar nu știu despre ce "moleculă" vorbiți!? Recoltarea de plasmă de la pacienți vindecați nu a avut nevoie de nici o aprobare, se practică. Probabil a apărut vreo reglementare cum să se procedeze.
Cu plasma era o problema ca nu era aprobata in UE prin luna martie 2020 desi China o folosea din ianuarie cu rezultate bune.
Si deja mureau oameni.
M-am si certat cu cativa medici ca o dadeau aiurea cu plasma.
A fost si scandal la TV la un moment dat si apoi s-a rezolvat.
Nu este vorba de plasma ci de molecula de care zicea el doar ca nu a precizat ce fel de molecula la acel moment sau nu am prins eu cand a zis.

De molecula a zis Cercel prin aprilie.
O astepta sa faca teste sau asa ceva.
Era foarte nerabdator si enervat ca avea vreo 7 zile si molecula era inca in vama.

Molecula respectiva trebuie sa fie ceea ce ziceti dvs. ca nu se foloseste nici in prezent.
Din ceea ce zice el ar parea ca s-ar folosi totusi...

Este vorba de tratamentul pe care l-a primit Donald Trump.
Cred ca de aceea se dadea asa voinic Trump de nu purta masca si ce mai facea el.
Cred ca stia ca el ar scapa de Covid-19 cu viata ca prea era curajos si nu are 20 de ani...
Insa, cu toate acestea, era cam ingrijorat cand a fost depistat pozitiv.Se vedea pe fata lui desi el se dadea voinic.Era si normal sa fie totusi ingrijorat pentru ca este loterie cu noul coronavirus si mai ales la varsta lui...

Anticorpii monoclonali, soluţia de ieşire din pandemie, zice prof. Streinu Cercel:

,,Văd că nu se vorbeşte deloc de anticorpii monoclonali şi ei ar putea să reprezinte modalitatea de ieşire din pandemie. Ei sunt acum în stadiu foarte avansat de studiu şi înregistrează un element de siguranţă foarte important. În plus, ei reuşesc să neutralizeze şi să ţină sub control, pentru o perioadă de şase luni, o potenţială infecţie.

Eu, dacă aş fi organ decizional, m-aş orienta foarte repede spre o astfel de soluţie, în aşa fel încât să facem o administrare cât mai largă şi dacă reuşim să ţinem sub control circa 70% din populaţie, am scoate virusul din circulaţie, a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel."

Daca el are dreptate intreaga lume a pierdut cateva luni aiurea, inclusiv Romania.
El se refera la o imunizare fabricata si nu la o imunizare naturala sau imunizare de turma dar cu acelasi efect medico-sanitar de imunizare a populatiei, inteleg eu.

Nu imi dau seama in cat timp s-ar putea implementa urgent asa ceva pentru a se ajunge la o imunitate de turma in mod fabricat si nu natural.
Acei anticorpi monoclonali au fost sintetizati de o copanie americana DUPA ce a fost descifrat genomul virusului , in aprilie nu era inca vorba despre acestia , Streinu-Cercel vorbea probabil despre altceva atunci . Tratamentul cu acesti anticorpi este inca neaprobat de agentia americana responsabila, ( si acestia nu se joaca cu asa ceva ) , este inca in testari . E posibil ca cei de la Bals sa fie parte in aceste testari , nu ar fi prima data . Trump , desigur stia de acest tratament , nu stiu daca se baza pe el , ca era absolut fascinat de hidroxiclorochina prin iunie-iulie ( daca eu bine imi amintesc ) , chiar o lua preventiv - asta a spus-o el insusi .
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)