avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Iata si o veste buna:

,,Oamenii de ştiinţă anunţă un nou test pentru detectarea imunităţii la coronavirus

Noul tip de test poate discerne mai bine imunitatea la coronavirus
Dacă este autorizat, poate fi primul produs care detectează răspunsul unei celule T

Oamenii de ştiinţă cred că celulele T pot fi la fel de importante în prevenirea reinfectării"

[ link extern ]

Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cand vorbeam de imunitate celulara unii faceau misto p-aici de mine.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cind vorbeati dvs. de imunitatea celulara !?! Ultima data erati ocupat de Arafat si oculta mondiala.

Revenind la subiect (si nu la cati atotstiitori epidemiologi sunt pe forum), iata un alt exemplu care ne arata de ce testele rapide antigen nu pot inlocui (cel putin deocamdata) un test RT-PCR.
[ link extern ]

Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2020
latka, utilizator
Vedeti raspunsuri anterioare.

La subiect, nu aveti logica in afirmatii. Daca un test este praf la precizie, nu inseamna ca altul de alt tip este mai bun.
Nu am zis ca este infailibil, ci este cel mai bun care il avem, Si nu am spus ca testele rapide sunt praf, e clar ca nu cititi ce postez,ca link-uri e sub standardul dvs. Am postat altadata ce probleme au aceste teste, dar sunt utile pentru persoane simptomatice, de aceea au fost incluse in protocolul ministerului sanatatii, in ultimul ordin emis pe aceasta problema, a Sars-Cov-2.

Iar despre imunitatea celulara, chiar nu am remarcat sa fi spus ceva (nou), am scris si eu cu luni in urma ca celulele T erau banuite de comunitatea medicala, ca ofera un soi de memorie a sistemului imunitar. Vad ca mai nou sunt tot felul de teste care demonstreaza acest lucru. Pe asta se bazeaza si vaccinul celor de la Biontech/Pfizer, pe linga producerea de anticorpi, in prima faza.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)