avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Si Austria va urma exemplul Slovaciei cu testarea.
Nu îmi dau seama de ce le-a luat atata timp ca să înțeleagă.
Era chiar atât de greu de înțeles sau au fost sfatuiti gresit?

[ link extern ]

România putea măcar sa încerce sa dea masti de protecție puternica oamenilor ca sa ajute cu adevărat în spatii inchise si ar fi ajutat.Inca o mai poate face pentru ca este un cost mult mai redus decat o testare masiva.

Nu știu, dar, parca toata Europa a așteptat sa se ajunga la purtarea mastii normale pe strada desi asta nu ajuta.
Oare chiar nu si-au dat seama desi era clar asa ceva?
Ultima modificare: Marți, 17 Noiembrie 2020
Nu vor da. ca "costa".
Asta e si argumentul firmelor care nu iau masuri corespunzatoare de igienizare... "costa".
La firme este alta discuție.
Ele vor sa faca profit și asta este scopul lor legal.
Statul are niște obligatii fata de cetățenii sai asa cum si cetățenii au obligatii fata de stat și din acest motiv statul trebuie sa isi apere cetățenii.
Si in lumea antica era asa.

Nu te poți lupta cu virusul asa si acest lucru este vizibil de mult timp.
Trebuie facut ceva concret si nu luate niște masuri de dragul de a arata ca se încearcă a se face ceva.
In afara de ministrul sănătăți Nelu Tătaru, eu am ajuns la concluzia ca ar trebui foarte multi schimbați din sanatate pentru ca nu fac fata si aici nu merge ca în trecut, in sensul ca nu fac o autostrada sau alte lucruri de acest fel pe care le intelegeti, intrucat se pierd vieti ca la razboi.
Daca niște vieti pot fi salvate dar nu sunt salvate atunci oamenii trebuie schimbați.
Nu se mai poate afirma ca virusul ne-a luat prin surprindere asa cum ia iarna prin surprindere autoritatile, pentru ca era vizibil ca virusul trebuia oprit demult.
Acum trebuie luate masuri concrete dar care sa ajute si nu sa incurce si sa creeze mai multa deruta.
Pai cine sa faca fata daca in spitale rolul principal al "managerilor" este incasarea de spagi pe contracte ?
De managerii din spitale am zis din martie ca trebuie schimbați aproape toti urgent.
Din păcate, nu prea au fost schimbați.
Am vazut ca singura preocupare a lor e spaga dar eu ma refeream la altceva.Vroiam sa fie schimbați pentru ca mi-am dat seama ca vor fi depasiti de situatia cu noul coronavirus.

Mastile N95 nu le-ar da managerii de spitale.
Daca ar fi fost asa era inutil sa mai scriu despre asa ceva.
O poate face guvernul, prin prefecți sau autoritatile locale.
Este insa necesara o lege pentru asa ceva sau o ordonanta de urgență.
Insa, daca nu exista vointa politica nu se poate face asa ceva.
Nu poate ministrul sănătăți sa faca singur asa ceva.

Taiwan a crescut producția de măști de la 2 milioane pe luna, la 20 de milioane.Asa am sperat eu sa faca si România prin martie 2020.De fapt, am.sperat ca făcuse ceva asemănător prin februarie 2020 dar m-am înșelat.
Taiwan are 200 de zile de când nu mai are nicio confirmare de noi infectari.
Sta cel mai bine din lume desi este vecin cu China.

Avem un guvern liberal de la care eu am pretenții.
Daca nu au bani la buget pot da ordonante de urgenta prin care firmele mari sa poata face plati care sa se scadă de la impozit in anumite cote.Se pot face modificări ale legii fiscale cu titlu de excepție.
Bănuiesc ca daca se da o lege bună, o ordonanta, firmele mari vor face anumite plati pentru a se rezolva.
Eu am așteptări mari de la un guvern liberal.

Vreau sa cred ca se pot găsi soluții financiar-fiscale pentru ca acestea exista doar ca trebuie bine gândite.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)