avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,,Cele două cazuri din Cluj de infectare cu noua tulpină de coronavirus nu au legătură între ele. Persoanele infectate nu au călătorit nici în Marea Britanie"

[ link extern ]

Este clar ca purtătorii virusului au intrat in Cluj cu mașina și au declarat alta locație din care au venit cei care au adus virusul in tara pe acolo.
Este exact aceeași situație cu primul caz confirmat din județul Giurgiu la acea fata.

Deci, avem cel puțin 4 sau 5 locatii cu situatii asemănătoare.
Doua sunt dovedite deja.

Mai.exista si varianta sa fi fost adus virusul.din Germania.
La cat de greu s-au.miscat si nemții...

Autoritatile statale nu au cooperat intre ele.
S-au crezut mai destepte decat virusul si acesta nici macar nu are creier și i-a fentat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021
Este bine ca acesta a inteles esențialul.

,,Vorbind la Forumul Economic Mondial Davos din 2021, Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a declarat că există „o mare posibilitate” ca vaccinurile să nu mai fie eficiente în viitor. Acesta a mai spus că ar vrea să mărească viteza de obţinere a unui nou ser."

[ link extern ]

Aici avem o veste rea care era de asteptat si una buna:

,,Tulpina britanică a Covid-19 a ajuns în 70 de țări, cea sud-africană în 31. OMS: Vaccinurile pot fi adaptate rapid"

[ link extern ]

,,Numărul cazurilor trece de 100 de milioane. Germania nu recomandă vaccinul anti-COVID-19 al celor de la Oxford - AstraZeneca pentru o categorie de vârstă"

,,Vaccinul COVID-19 al Pfizer Inc şi BioNTech pare să piardă un pic de eficacitate împotriva unui virus proiectat cu trei mutaţii cheie din noua variantă de coronavirus găsită în Africa de Sud, potrivit unui studiu de laborator."

,,O persoană a fost infectată la fiecare 7,7 secunde, în medie, de la începutul anului. Aproximativ 668.250 de cazuri au fost raportate în fiecare zi în aceeaşi perioadă, iar rata globală a mortalităţii este de 2,15%."

,,Cele mai afectate ţări - Statele Unite, India, Brazilia, Rusia şi Regatul Unit - reprezintă mai mult de jumătate din toate cazurile raportate de COVID-19, dar 28% din populaţia globală, potrivit unei analize a Reuters."

[ link extern ]

Tarile.mari cu.orase aglomerate au fost cele.mai afectate.
Sunt și țările care au ignorat o vreme noul coronavirus.

Daca era aglomerație si in orașele din Suedia aceasta ar fi bătut recordul negativ.
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2021
Cehia si Belgia au închis granițele.
Nu se mai intra decat pentru motive umanitare.
Cam asta este varianta viabila.
Nu am verificat dacă tulpina britanică a intrat deja la ei.

Modelul.Germaniei si al Franței este relativ bun si el.
Cer test PCR cu 48 de ore si cu 72 de ore după care, după 7 zile de izolare, un nou test PCR.
Pot apărea insa probleme daca oamenii nu vor respecta izolarea.

Ratiunea Cehiei si a Belgiei a fost tocmai aceea ca nu respecta toti izolarea.
Au inteles si ei tarziu acest lucru.
Nu stiu daca România a inteles si ea.
Reprezentanții OMS au ajuns in China și după o carantina de doua saptamani au umblat și ei pe acolo.
Le sufla in ceafa chinezii.

,,Accesul publicului la piaţă - acum păzită în permanenţă - a fost sever restricţionat de când a fost închisă, la începutul anului trecut."

[ link extern ]

Ma întreb ce ar mai putea gasi ei in piata daca este închisă...
Nu s-a găsit niciun pangolin sau liliac infectat in piata.
Cel puțin eu nu am auzit asa ceva.
Voi ați auzit de asa ceva?
Nu ma refer la faptul ca se presupune ca virusul a fost transmis de.liliac sau pangolin.
Si eu presupun multe...

Ar trebuie facuta o ancheta si mers pe acolo unde au fost primele cazuri dar.chinezii cred ca le.ofera protectie si ii urmează pretutindeni.
Este greu sa faci o ancheta cu chinezii pe cap mai ales ca ei bănuiesc pe unde ar vrea sa mearga cei de la OMS.
,,Mihai Gâdea surprinde! Prezentatorul a vorbit despre un nou tratament anti-COVID, produs de compania Sanotize, cu sediul în Vancouver.

Compania respectivă a anunțat că sprayul nazal pe care îl produce are o eficiență de 99% în distrugerea noului coronavirus. Acest spray nazal acționează precum un dezinfectant pentru nas."

[ link extern ]

Am mai menționat si eu despre acest spray nazal in urma cu vreo 6-7 luni, daca va mai amintiți.
Ce parere mai aveți in prezent?

De planta minune ce parere aveti pentru combaterea Covid-19?

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)