avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,,Autoritățile din Taiwan au anunțat sâmbătă primul deces cauzat de infecția cu Covid-19 înregistrat din mai și până acum, în contextul în care se luptă cu o neobișnuită explozie de cazuri de transmitere locală a bolii, relatează Reuters."

,,Taiwan a luat măsuri de combaterea a noului coronavirus încă din primele etape ale pandemiei, numărul de cazuri de pe insulă fiind mic. Din cele 909 cazuri confirmate oficial, majoritatea sunt oameni care au călătorit în afara țării.

În total, doar opt oameni și-au pierdut viața din cauza Covid-19."

[ link extern ]

,,China a avertizat statul insular Taiwan că orice tentativă de a-și declara independența "va duce la război", informează BBC."

,,Avertismentul vine la câteva zile după ce China și-a intensificat activitățile militare în zonă și avioanele sale de luptă au efecutat zboruri în apropierea insulei."

[ link extern ]

Este destul de ciudat ca Taiwanul sa aiba cazuri suspecte pentru ca s-au descurcat bine cu pandemia.
Din 31 decembrie 2020 au închis granitele.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021
De ce credeti ca tulpina britanica duce la imunizare? ca eu n-am auzit asa ceva . Duce la imunizare de scurta durata , exact ca tulpina initiala . Cum sa se faca in laborator o tulpina care sa duca la imunizare ? La multe cazuri letale cauza mortii a fost chiar raspunsul extrem de puternic al sistemului imunitar , acea furtuna de citokine . Virusul se inmulteste prin divizare , se hraneste din celule si se divide in doua parti identice , practic in doua noi virusuri . E ca o copiere la xerox , doar ca se copiaza copia , nu se fac la original mai multe copii . Daca faceti un experiment , copiind la copiator un document si apoi facand copie la copie de fiecare data , de - sa zicem - 100 de ori , veti vedea ca , daca comparati ultima copie cu originalul , apar mici-mici modificari : poate o data a aparut o litera mai ingrosata ( daca jetul de cerneala , din cine-stie ce motiv , a fost mai puternic ) , sau un fir de praf care a facut sa dispara un punctisor , etc. O astfel de modificare odata aparuta , se pastreaza pe toate copiile ulterioare . Asa se produc mutatiile , iar la virusuri acestea pot sa aiba ( sau nu ) consecinte . Pot de pilda sa-l faca mai greu de distrus , sau sa se multiplice mai usor , sau chiar sa-l omoare ( caz in care , fireste , mutatia nu se pastreaza , ne-mai-aparand “ copii “ ) . In legatura cu anchetele epidemiologice , e extrem de dificil sa fie facute ca la carte , ca nu sunt anchete penale : sunt intrebati cei infectati cu cine au avut contact si cam atat , nu poti verifica daca au fost sinceri . Dintre cei nou-descoperiti cu tulpina britanica , sunt 4 dintr-o singura familie care au declarat ca au avut contacte doar unul cu celalalt , altul ca nu a avut contact cu nimeni . Va pare credibil ? ca mie nu ...
CHKa, utilizator
Nu am zis ca tulpina britanică ar duce la o imunizare diferita fata de virusul mama.
Duce la aceeași imunizare.
Doar ca infectarea a mai mulți oameni în scurt timp duce la o imunizare de peste 70% mai repede decât în condițiile virusului mama.
Insa, o transmisie accelerata a virusului va duce la aglomerație la ATI ceea ce va fi foarte rău pentru România pentru ca vor fi mai multe decese.
Ar putea însă sa se finalizeze mai repede pandemia daca virusul nu ne va face figura sa scoată o noua tulpina care sa fenteze vaccinul si sa îl facă ineficient.
De aceea este foarte important sa ajungem cat mai repede la imunizare prin vaccinare.
In mod logic vor mai apărea noi tulpine in timp daca avem in vedere exemplul.dvs. cu copiile.xerox.

Eu ma refeream la o tulpina nepericuloasa pentru viata omului care sa nu cauzeze probleme dar sa dea imunitate ca virusul mama, ca cel britanic si probabil ca si cel sud-african.
Insa, ar trebui sa fie si un virus vizibil și nu înșelător pentru sistemul imunitar.
Ar fi de fapt echivalentul vaccinului tradițional, clasic, nu cel cu ARN care este diferit dar creează aceeasi imunitate doar ca este mai sigur decat boala.

Anchetele epidemiologice nu ar trebui sa se faca asa, doar pe declarații, dar acest lucru ar presupune mult mai.mult decat atat si o cooperare serioasa din partea statului.
Nu știu daca sa îl cred pe acel om ca nu am vorbit personal cu el.
Daca a purtat o masca de protecţie puternica nu a transmis la altii.
Cu masca chirurgicală normala este greu de spus ce s-a întâmplat in magazinele pe unde o fi fost el sau ceilalti infectati din familie.
DSP cred ca nici nu este interesat prin ce magazine a fost sau pe unde a fost.
Probabil ca i-a interesat numai contactul direct fata in fata.
Dar cum sa se faca aceste anchete , daca nu prin declaratii ? sa se caute - ca la anchetele penale - martori , dovezi ? Nici eu nu am vorbit - fireste - cu respectivii oameni , dar sa cred ca un numar de zile ( 5 , 6 sau cate vor fi fost ) nu au intrat in contact cu nimeni , mi-e greu sa cred . Cu tulpina de care ziceti - e de-a dreptul vaccin , nu altceva . O tulpina care sa infecteze “ mai bland “ nu poate exista , daca organismul o omoara nu se va raspandi , deci dispare de la sine . Cu virus atenuat , da , s-au incercat vaccinuri , cel de la Astra-Zeneca este de acest fel , poate mai sunt si altele , in alte stadii , urmeaza sa vedem ...
Prin declaratii si locații. Nu prin martori.Ancheta epidemiologica trebuie sa fie o investigatie cu verificări si nu o simpla audiere.
Problema este insa aceea ca le-a scapat de la inceput tulpina britanică si a intrat in tara fara sa stie.Probabil ca s-a întrat în tara cu mașina și s-a declarat alta locație de unde s-a venit.Nici statele nu au cooperat intre ele.Nu era foarte complicat.
Acum este posibil ca degeaba sa găsești 50 de persoane infectate daca mai sunt câteva sute si nu sti si dureaza ceva timp pana sa le găsești.
Nu mai poți găsi decat foarte greu persoana care i-a infectat pe acestia.
Ancheta epidemiologica trebuie sa aiba ca scop sa evite răspândirea de la.prima persoana.
Te poți duce si înapoi dar deja devine complicat.
Trebuie sa te intorci la origine si apoi sa se plece pe contactii care deja poate ca s-au si vindecat.
Timpul este vital pentru blocarea transmisiei virusului.

Prima întrare a virusului a fost depistata rapid in România in 2020.
A fost acel cetățean italian si apoi s-a găsit imediat contactul.
Situatia s-a stricat atunci cand au venit cateva sute de mii de romani care nu au fost carantinati corespunzător.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)