avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.


[ link extern ]


Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.


Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Uitati cum se misca lucrurile.Dupa o scadere a infectarilor a urmat o.urcare.
Asa le cam vad si in viitor.

[ link extern ]

,,De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 141 de noi cazuri de îmbolnăvire. Cu o zi în urmă, duminică, autoritățile au anunțat 124 de cazuri noi.
La ATI, în acest moment, sunt internați 159 de pacienți."

Situatia de la ATI chiar este buna.
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu e o regula sa urce, numarul infectarilor variaza de la o zi la alta, sus,- jos, in functie de mai multi factori. Important e sa va uitati pe un grafic, sa vedeti tendinta, o medie.
[ link extern ] /

Coreenii au considerat ca limita de bun simt pentru relaxare sa fie de 50 de noi cazuri pe zi. Adica sa se mentina sub aceasta limita intr-un interval de aproape o saptamina (parca).

Fiecare stat isi decide politica in privinta asta, Austria scoate obligativitatea mastii de pe 15 iunie.
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2020
latka, moderator
Cum stam de fapt:
[ link extern ]

In Bucuresti sunt cam 20000-40000 care au trecut prin boala (pun la socoteala si persoane care nu sunt din Bucuresti, dar locuiesc si lucreaza acolo).
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2020
latka, moderator
La Suceava pare ca situatia sa fie aproape rezolvata doar ca ramane riscul de deces pentru cei varstnici.

Si eu tind sa cred ca virusul a scazut din virulenta in Romania desi nu exista dovezi, asa cum sustine OMS despre situatia mondiala.

[ link extern ]

Profesorul Alberto Zangrillo, şeful serviciului de terapie intensivă din cadrul Spitalului San Raffaele din Lombardia, cred ca poate sa isi dea seama de situatie deoarece a fost in mijlocul evenimentelor in lupta cu COVID-19.
Eu dau mai multe crezare profesorului Alberto Zangrillo, chiar daca nu exista dovezi certe, pentru ca exista o scadere semnificativa.

Din cate stiu eu este ceva normal sa se intample asa cu anumiti virusi.

Ramane insa intrebarea daca cei vindecati se pot infecta din nou.
Ramane si intrebarea daca cei care s-ar reimbolnavi nu ar fi mai grav afectati de o noua infectare.

Ar.fi ca in filmele de groaza cu noul coronavirus.Cand crezi ca ai scapat de el revine...si asa i-ai putea imbolnavi peste cateva luni pe cei care nu i-ai infectat cand era iuresul maxim...

Incepe si Ministerul Sanatatii o testare in masa in curand.Este vorba de la studiul de seroprevalență va avea loc în perioada iunie – septembrie 2020, este scris pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății.

[ link extern ]

Era si cazul...
Am remarcat ca s-au inmultit cei care nu cred ca exista COVID-19 si acest lucru ar ajuta la elucidarea lor.
Ce parere aveti?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Se afirma ca : ,,Din 455 de persoane câte au intrat în contact cu un pacient infectat, dar asimptomatic, niciuna nu a luat boala."


[ link extern ]

Ce parere aveti?

Logic ar fi ca de la meciul Atalanta-Valencia sa fi inceput nebunia in Lombardia dar daca existau asimptomatici.
Logica transmiterii virusului in mod silentios ar fi tocmai prin transmiterea prin asimptomatici.

Daca ar fi conform studiului din link, daca ar fi adevarat, ar fi ilogic sa fi existat o asemenea explozie de infectari in Lombardia.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)