avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Poate ca ar fi fost buna o tabara cu multi copii inainte de a se incepe scolile daca ar fi ajutat la imunizare.
Cu invatatori si profesori tineri.

Asa.poate s-ar fi evitat infectarea parintilor.
Se transmitea virusul controlat intre ei si nu iesea din zona respectiva.
Se si distrau in acelasi timp.

Aici insa cred ca ar trebui facute calcule cat se poate de exacte.

Ar fi fost de ajutor si industriei HORECA.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
O tabara in care sa se respecte toate cele necesare nu ar fi experiment ci o invatare si un exercitiu.
La ei nu exista pericol.dar daca isi infecteaza parintii si parintii pe altii intram iar in stare de urgenta daca nu se controleaza rapid situatia daca va fi ceva la nivel national si nu .local.

Este frustrant pentru copii sa fie tratati ca niste detinuti in scoala.
Nu vor respecta regulile.decat o parte din ei si de fapt trebuie mereu sa prevezi ce va urma.
Arta prevederii tine doar de logica pura bazata pe fapte concrete.

Nu cred ca este timp ca sa se procedeze la.o tabara dar daca s-ar incepe.scoala mai tarziu ar fi timp.
Nu stiu ce ar rezulta in urma unor calcule matematice ca si durata in timp.

Daca se vor inchide scolile nu ajuta cu nimic si mai rau ii zapaceste pe toti.
Frustrarea va atinge noi cote.

Oamenii stau foarte prost cu nervii.
Era evident ca va urma ce este azi in lume.
Proteste si scandaluri, etc.

Trebuie sa sti sa eviti ceva va urma si nu sa astepti sa se intample si apoi sa spui ca nu ai crezut ca se va intampla...
Iti trebuie doar putina viziune...

Daca initial trebuia impiedicata raspandirea noului coronavirus, in prezent, situatia se prezinta in mod diferit in ceea ce priveste strategia de actiune.
Toate statele lumii au ratat impiedicarea raspandirii virusului si acum trebuie gasite variante care sa ajute la o preventie prin imunizarea a cat mai multi.
Cel putin asa pare sa fie viitoarea strategie daca gandim logic.
Nu stiua daca o aplica cineva astazi in lume dar este foarte probabil ca aceasta sa fie singura varianta de rezolvare a problemei cat mai rapid.

A nu se confunda ce zic eu cu ceea ce a facut initial Marea Britanie de s-a facut praf singura si ceea ce a facut si face Brazilia in prezent.
Este ceva diferit si controlabil iar nu haotic si incontrolabil cum au facut aceste doua state.

Eu inca de la inceput am considerat ca totul se poate controla in Romania.
Daca nu controlezi situatia cu infectarile se ajunge la haos.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am mai auzit de asemenea idei nastrusnice, cum e "tabara de imunizare" !
Trebuie sa intelegeti un lucru elementar, virusul acesta nu este cunoscut suficient, incat sa se organizeze asa ceva, nu se stiu toate efectele, consecintele si nimeni nu-si asuma raspunderea. Chiar si copiii pot dezvolta forme ciudate ale bolii.

Dvs., ca avocat, ati putea sa va imaginati consecintele juridice ale unui asemenea act. Credeti ca e fezabil ? Orice imbolnavire mai serioasa, ca sa nu vorbim de traume ireversibile, sau chiar deces, s-ar lasa cu serioase "penalitati" pentru un astfel de "intreprinzator". Nimeni nu face experimente de acest gen.
Copii nu par sa aiba probleme.deosebite.
Nu am vazut niciun studiu medical in acest sens.
Ar trebui facut un studiu clar.

Cert este faptul ca, dupa inceperea scolilor riscul de infectare va fi identic cu cel al unei tabere de imunizare (cum o numiti dvs.) Iar parintii sunt expusi infectarii.
Tabara ar avea acelasi efect ca si inceperea scolii insa s-ar diminua mult riscul infectarii parintilor si crearea unor noi focare de infectie.
Copii s-ar distra si nu ar fi stresati ca la scoala.S-ar imbina utilul cu placutul.

Nimeni nu poate garanta ca inceperea scolilor nu va duce la noi infectari si faptul ca cei mici sunt asimptomatici va genera mari probleme.

Pana una alta, cazurile de infectare tot oscileaza asa cum va aratam anterior o marja de apreciere.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 125 noi cazuri de îmbolnăvire. Duminică au fost raportate 189 de cazuri noi de îmbolnăvire, iar sâmbătă 187.

La ATI, în acest moment, sunt internați 146 de pacienți.

[ link extern ]

Dupa parerea mea, o astfel.de tabara ar ajuta din toate punctele de vedere mai ales ca totul ar fi sub control.
Ar fi o relaxare pentru cei mici si i-ar ajuta sa invete cand va incepe scoala, ar ajuta HORECA, ar reduce semnificativ riscul de infectare al parintilor si multe altele.
Trebuie avuta in vedere si evitarea intrarii innstare de depresie a celor mici si a adolescentilor pentru ca si aici exista probleme.Pentru ei izolarea este foarte grea si deja se manifesta destul.de liber...
Deci, este ceva de neevitat si tabara ar ajuta.

Este insa adevarat ca trebuie facute studii stiintifice si guvernele lumii nu prea stiu de capul lor.
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2020

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)