avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.


[ link extern ]


Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.


Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
BX are parțial dreptate în sensul ca, vaccinul este unul atipic la acest virus chinezesc.Insasi virusul este unul atipic și nu respecta un curs firesc al virusurilor în general.

Insa, ameliorarea simptomelor bolii este foarte importanta întrucât persoanele vaccinate nu mai decedează ca urmare a infectarii cu virusul Sars-Cov-2 ceea ce este de o importanță vitala în economia combaterii pandemiei.
Pana în prezent asa am remarcat eu sa se prezinte situatia.

În India numărul.de.persoane infectate confirmate este undeva la 420 000 pe zi dar în realitate ating în prag de aproape 2 milioane pe.zi.
Sper ca România să nu mai primească muncitori indieni deoarece este o măsură de-a dreptul aberanta și beneficiile nu depășesc sub nicio forma lipsa acestor muncitori indieni.

Indienii nici nu au niciun stres, sau o parte din ei.

,,În timp ce spitalele nu mai au locuri, festivalurile cu mii de participanți se țin lanț în India,"

[ link extern ]

Prin luna ianuarie 2021 India anunță parca ca a scăpat de pandemie, ca a învins pandemia.

Nici în Manaus, în Brazilia, nu au învins pandemia după ce au fost infectati peste 70-80% dintre locuitori.Asa a apărut tulpina braziliana amazoniana.

Eu încă de la începutul pandemiei am avut dubii serioase cu privire la atingerea imunității de turmă in acest mod de a se infecta toti.
Motivul.esential,in opinia mea, era tocmai acela ca virusul.chinezesc este prea imprevizibil sa o rezolvi asa.si.de aceea am recomandat masuri de carantinare deosebit de stricte și de.dure inclusiv cu folosirea armatei pentru a exista ordine și sa nu isi faca de cap ,,Bombardierii" veniți din strainatate.
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
@BX nu are dreptate din 2 motive mari si "late" :
1. Nu exista intotdeauna solutia unui vaccin impotriva unui virus (exemplu elocvent este cel al hepatitei C), iar daca exista (a se vedea tabelul din link) nu imunizeaza intotdeauna pe viata.
2. Faptul ca vaccinarea duce la micsorarea numarului de persoane infectate e un fapt de netagaduit. Asta e rolul unui vaccin.

Orice alte comentarii gen "tratament pentru ameliorare simptome" sunt de prost gust.
Desi argumentele dvs. sunt pertinente este de netăgăduit faptul ca vaccinul are și rolul de a ameliora simptomele.bolii ceea ce este deosebit de important pentru ca sfârșitul pandemiei depinde mai ales de acest lucru, de riscul scăzut de mortalitate după.vaccinare.
Mai mulți doctori provacciinare au susținut și ei aceasta teza și sunt de acord cu ei.
De.pilda, dr..Marinescu de la Matei Balj.

Din punct de vedere tehnic si practic, nu s-ar putea susține ca pandemia s-ar sfarsi dacă unul din doi ar muri în urma infectarii cu virusul Sars-Cov-2.

Astazi au mai decedat în România 94 de persoane din cauza COVID-19.
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cred ca nu ati inteles sensul peiorativ al sintagmei "tratament pentru ameliorare simptome" , pentru ca:
1. vaccinul nu se face in perioada cind deja esti infectat, ca sa tratezi boala
2. vaccinul lucreaza cu materialul clientului - sistemul sau imunitar, rolul fiind de a-l obisnui pe acesta cu Sars-Cov-2

Faptul ca unii au simptome usoare, daca se imbolnavesc de Covid-19, dupa vaccinarea completa e cu totul si cu totul altceva. Unii mai si mor, altii nici nu simt boala. Tine de capacitatea sistemului imunitar.
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2021
latka, moderator
Pana în prezent nu am auzit sa fie decedat de COVID-19 vreo persoana vaccinata.

Tratamentul poate fi și preventiv desi strict medical tratamentul se face pentru tratarea bolii.
De pilda, unii iau pastile care le iau și cei care au COVID-19, respectiv acele vitamine și cu zinc, în scop preventiv ca sa nu facă forma gravă.

Și în Nepal.situatia a degenerat precum in India și sunt mii de ruguri pentru cadavre.
Autoritățile nici măcar nu mai tin evidenta celor decedați în Nepal.
Trebuie sa fie vorba tot de tulpina indiana cu dubla mutație.

Sper ca aceasta tulpina indiana sa.nu fi ieșit din Popești-Leordeni și sa fi ajuns prin București.
Speranța moare ultima...

Am inteles ca tulpina sud-africană creaza mai multe probleme decât cea indiana dar are și aceasta o rezistenta la vaccin de 3 ori mai mare, după cum a afirmat dr. VALERIU GHEORGHIŢĂ.

Era bine sa se fi dat în India câteva sute de mii de doze de vaccin ca sa știm cât ajuta în concret.
India folosește vaccinul chinezesc am impresia și nu putem trage nicio concluzie din acest motiv.
Ultima modificare: Vineri, 7 Mai 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)